Moja nenavadna ljubezenska zgodba

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Pri takih fast variantah se v malo primerih konča z "and they lived happily ever after", sploh poroka s kakšnim tujcem. Da pa te še drug preskrbuje... Le kako potem izgleda vse skupaj, ko se grdo skregata (kar se vsak par nekega dne) in ti partner lahko vrže pred nos saj itak ne služiš sama.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a monique* »

Ji poskušamo pojasnit da bi bilo fajn, da nebi bila tako odvisna od njega, pa ona plava nekje daleč med oblaki. Tako da upamo na najboljše :?
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Eni ste pa res zagrenjeni in zafrustrirani s svojim zivljenjem, pa se morate potem vtikati v druge in pri njih iskati napake, da se potem bolse pocutite.
Preden sem prisla sem, sem imela sluzbo, sluzila svoj denar, placevala svoje racune itd. Sama sem kupila svojo letalsko karto, ko sem ga obiskala in ko sem se preselila sem. Kar se tice vize, je bilo tudi kar nekaj stroskov, ki sem jih tud delno placala. Tud nekaj denarja sem si prihranila za s sabo, tako da nisem prisla sem praznih rok.
Kar pa se tice tega, da me on prezivlja, sicer nisem dolzna nikomur pojasnevati, kako ziviva in zakaj tako, ampak ce ste se ze tako zapicile v to - ko se preselis v drugo drzavo, se posebej Ameriko s toliko imigranti, ne mores pricakovat, da bos dobil sluzbo na vsakem vogalu. S to vizo ne smes delati, dokler ne uredis ostalih dokumentov, kar lahko traja tudi do enega leta. Poleg tega je moral na ambasadi podpisati prisego, da me bo prezivljal, ce ne bom imela svojih dohodkov. Ce ne bi zasluzil dovolj (dolocen znesek, ki ga oni dolocijo), mi vize ne bi odobrili. Tako da ja, trenutno me prezivlja, ziviva lepo, scasoma pa si bom poiskala sluzbo.
Ker pa ste tako zelo "zaskrbljene" kaj bo, ce se na smrt skregava - imam prijatelje tukaj, h katerim bi lahko sla, ce bi bilo res tako hudo. Imam dovolj denarja za letalsko karto, ce bi morala iti domov. Tudi starsi bi me sprejeli, ce bi se res tak skrajni primer zgodil.

Ampak kot sem ze rekla, najina zgodba ni bila nobena pravljica, vse je bilo 3x premisljeno, preden sva se spustila v to. Selitev v drugo drzavo, na drug kontinent ni nekaj, za kar bi se odlocil cez noc. Tko da ja, vsak korak je bil dobro premisljen. In ja, res sva srecna. Nikjer nisem trdila, da bo sreca trajala vecno. Saj tudi ve ne veste, ce boste s svojimi Slovencki za vedno skupaj, pa vam vase trenutne srece noben ne ocita. punkie_, tvoj bo mogoce cez par let imel tezave z erekcijo, pa te ne bo mogel tako super poseksat kot te zdaj. Kaj bos pa potem? Padla na realna tla in ugotovila, da nisi tako srecna, kot si mislila da si.

punkie_ napisal/-a:koji faktor je zdej to ? ma fak, danes res nisem za ta forum, ker se zapičim samo v take izjave, ob katerih mi gre na bruh.

Ja zgleda res nisi za na forum, ce ti gre od ljubosumja na bruhanje in moras spljuvati vsako izjavo, ki v tebi vzpodbudi zavist. Zame je to faktor. Ne prenasam zime, sovrazim jo. Kjer zivim zdaj, je MENI vreme idealno in to mi je pomemben faktor za kvalitetno zivljenje.

Slovenci smo res cuden narod. Ce ima nekdo drug nekaj vec ali nekaj kar si sami zelimo, moramo takoj poiskati napake in to spljuvati, da nam je lazje, ker tega sami nimamo. Ce vidimo, da je nekdo srecen, ga je treba takoj napast in ga "postavit na realna tla", da ta sreca pa ze ne bo trajala vecno. Treba je podvomit v to, da je srecen, ker srecnih koncev pa v realnem zivljenju res ni. :?
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

a je črnc? :D
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^wtf? :stupid:

sončk napisal/-a:Kok ste ene holier than thou. Lajf je samo en. Zdej al se celo življenje sprašuješ "kaj bi če bi", al pa greš in maš eno izkušnjo več.

Kaj bo družina rekla, če se vrnem, bi bla pa meni zadnja skrb na svetu, res. A živim za njih al zase?
Za ostale ne vem, jz sem glede takih zgodb pač mal bolj "previdna" zarad osebne izkušnje s tujcem - ki si me žal ni izšla.. just sayin'.
(se pa strinjam z drugim delom, da "kaj bodo pa drugi rekla" mišljenje je itak fail)

CaliLove* napisal/-a:Saj tudi ve ne veste, ce boste s svojimi Slovencki za vedno skupaj, pa vam vase trenutne srece noben ne ocita.
Think again :D

Pa sej, super zate, če vama gre dobro & verjameš, da vama bo tudi v bodoče lepo skupaj še dolgo; tu pač izmenjavamo mnenja.. ja, so pač bolj negativna/skeptična, ker vseeno le ni vidt (ne vemo za) velik takšnih primerov.. ja, sej smo predvsem mladi bolj odprti za različne ideje, sam vseeno je tole kar "velika zadeva" in, kot pravim, ne tolk vsakdanja.. in na koncu: pač je lažje prebrodit stvar, če gre zveza k vragu "doma" (zato tud taki komentarji vmes).
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

CaliLove* napisal/-a:punkie_, tvoj bo mogoce cez par let imel tezave z erekcijo, pa te ne bo mogel tako super poseksat kot te zdaj. Kaj bos pa potem? Padla na realna tla in ugotovila, da nisi tako srecna, kot si mislila da si.

CaliLove* napisal/-a:Ce vidimo, da je nekdo srecen, ga je treba takoj napast in ga "postavit na realna tla", da ta sreca pa ze ne bo trajala vecno. Treba je podvomit v to, da je srecen, ker srecnih koncev pa v realnem zivljenju res ni. :?

saj ti isi nič drugačna veš in počneš isto kot vsi slovenceljni, pa se neki fino delaš. moje wannabe perfect ljubezensko razmerje kališ z idejo o tem da bo moj jebač imel težave z erekcijo in pol ne bom več srečna. kako si drzneš, mojemu bo stal še posmrti. sicer pa ste moje poste nekatere vzele čist izven konteksta in si jih tolmačite po svoje, moj point pa je bil nekje drugje.

tisto o vremenu pa je bil samo pomislek in zdaj me obsojaš kako vam ne privoščim sreče... mah daj no, mam dost druzga dela kot da bi razmišljala o tem kako je enim drugim fajn, ker kot sem rekla, imam se imam čist fajn, ko/če pa končam trenutno razmerje, bom pa tudi sama razmišljala o kakšnem bazenu v miamiju in poletju 365 dni na neto, zakaj pa ne? dejavniki sreče so širokega spekterja, potrebno se je zgolj odločiti za tiste, ki ti več pomenijo.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Saj, naj bo srečna, a ji kdo očita? Sicer ima pa ona tudi zanimive komentarje proti slovencem.
Bi morala tud js pred parimi leti z mojim japoncem pobegnt, da bi bla lahko pametna :D

Meni bi se pa pač preprosto zdelo ponižujoče, da me fant preživlja. Mogoče bi se s tem sprijaznila po 15ih letih zveze in 5ih otrokih, da bi bla "stay at home mom".
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

*mala* napisal/-a:Saj, naj bo srečna, a ji kdo očita? Sicer ima pa ona tudi
Meni bi se pa pač preprosto zdelo ponižujoče, da me fant preživlja. Mogoče bi se s tem sprijaznila po 15ih letih zveze in 5ih otrokih, da bi bla "stay at home mom".

Ma ja, se strinjam, ampak sej je rekla, da pri njima trenutno pač ne gre drugače zaradi birokracije in da je to le začasno stanje.
Tud men se enkrat eno razmerje s tujcem ni izšlo in se najbrž tega ne bi več šla. Pa ne zarad birokracije ali tega, da ne bi bila pripravljena na vrat na nos zapustiti domačega kraja (itak da bi... kje podpišem? :D ), ampak razdalje. In razen če nočeš svojega partnerja kake dve, tri leta obupno pogrešat (al kolk bi blo sprejemljivo, da ne bi bila selitev "tvegana") in zapravit premoženje za letalske karte, potem je takole hitro napredovanje zveze pač rešitev.

Pametna rešitev ali ne? Kdo ve... CaliLove, velik sreče!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Meni se tudi več razmerij s Slovenci ni izšlo in se tega ne bi šla več. :D Jaz tudi ne bi marala, da me kdo preživlja, ampak če je začasno - ok.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Verjetno vas je vecina tukaj se neporocenih, tko da vam je to bolj tezko dojemljivo, ampak ko si porocen, je "moj" in "tvoj" denar "najin".
Navsezadnje, nikoli ne mores vedet kdaj bos ti ali tvoj partner ostal brez sluzbe. Tiste, ki ste tako proti temu, da bi vas moz prezivljal - kaj ce vas odpustijo iz sluzbe? Se boste locile, ker nekdo drug vas pa res ne bo prezivljal?

Jochie napisal/-a:a je črnc? :D

Ne ni, kaj ma to veze?
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

CaliLove* napisal/-a:Verjetno vas je vecina tukaj se neporocenih, tko da vam je to bolj tezko dojemljivo, ampak ko si porocen, je "moj" in "tvoj" denar "najin".

to tut moja žena misli....pa isto na mojih plečih živi kot ti na plečih svojega nečrnca... :roll: :roll: :roll:
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

bi ti? :D :D :D
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori