Potrebujem vaše mnenje!

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Drozer napisal/-a:
tmis_ napisal/-a:namesto da bi udaril po mizi

Kako nej udarm po mizi, če jo pa že enostaven pogovor o težavi spravi v jok, in mene potem dobesedno srce boli, k vidm u kako stanje sem jo spravil! :(

Ženska je mojstrica čustvenega izsiljevanja, ti pa čisto preobčutljiv na njene solze. Nič hudega, če joka, bo pač malo hlipala med pogovorom.
Uporabniški avatar
Drozer
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Drozer »

jullia_ napisal/-a:Ženska je mojstrica čustvenega izsiljevanja

Ne vem če bi bilo to glih res,...ona je zelo čustvena, zelo hitro zajoka. Pa ne samo pri meni, tudi, če se s kolegico skrega.
"Love makes us powerfull!!!"
Uporabniški avatar
Stripy
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Stripy »

Ja pa naj joka, pogovort se je 1x treba. Al pa temu nardit konc. Lohk tud v solzicah pove, kaj pa kako.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

^^se strinjam.Ker če pustiš, da te s solzami prepriča, bo lahko vsaka po tebi hodila kakor ji bo ugajalo.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Drozer napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Ženska je mojstrica čustvenega izsiljevanja

Ne vem če bi bilo to glih res,...ona je zelo čustvena, zelo hitro zajoka. Pa ne samo pri meni, tudi, če se s kolegico skrega.

Kje pa piše, da čustveno izsiljuje samo v tem konkretnem primeru?
Mimogrede, čustveno izsiljevanje ni vedno zavestna taktika. Pogosto gre za priučenost iz zgodnjega otroštva, ki se je človek na zavestni ravni sploh ne spomni.
V vsakem primeru pa ni sprejemljivo, da s tem, da začne v sekundi jokat, kadar se želiš pogovorit z njo, doseže tvoj umik. To je otročje z njene strani in copatasto s tvoje.
Če ne boš vztrajal, bo tako še naprej. Sam se odloči.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

Drozer napisal/-a:
tmis_ napisal/-a:namesto da bi udaril po mizi

Kako nej udarm po mizi, če jo pa že enostaven pogovor o težavi spravi v jok, in mene potem dobesedno srce boli, k vidm u kako stanje sem jo spravil! :(

A ko zapravljaš svoje življenje v taki bedni zvezi te pa nič ne boli srce?
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

Njeno obnašanje je podobno mojemu, preden sva končala zvezo.
Sicer se pri naju ni vleklo dve leti, ampak nekje 4 mesece. Jaz sem raje lazla z kolegicami naokrog, z njim se mi ni nikamor dalo, raje sem delala, kot bila z njim, četudi mi ni bilo treba tolko delat in še en drugi mi je postal všeč.
Takrat sem se slepila, češ, da je mal drugače, pa da rabim čas, vraga! Mene so tej meseci tako uničli, da res ne vem, če bi zdržala 2 leti :eek:
Tako, da ne vem, kaj ti reč. Rada bi ti rekla, da se vse da rešit, ampak jaz ne vidim nič pozitivnega, če ni volje z obeh strani. :?
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
PlayBoy-GirL
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In The Middle Of Your Heart

Neprebrana objava Napisal/-a PlayBoy-GirL »

claire napisal/-a:jok je najboljše orožje s katerim ženske izsiljujejo moške. ni se jim treba dret, ne udarjat po mizi, le zajokajo.

glej. meni se ta njena pasivnost pri pogovorih ne zdi smiselna. saj človek ima vedno o vsem eno svoje mnenje. odgovor "ne vem", je tu prikrivanje težav, ker ni da si jo vprašal če bi kaj jedla.

je bilo že rečeno v enem postu. moraš spregledati solzavost in položiti vse karte na mizo. sicer te lahko ta problem še razje do živega. ne se ji pustit. saj ni da bi moral kričati nanjo. a odloči se za dejanja.

v grobem sem pa prepričana da jo samske prijateljice pumpajo. morda ne direktno, a jo.

Se bi kar s tem strinjala.
Če se ne da pogovort z njo,če te samo izsiljuje-z jokom,ima ene bedne izgovore,potem sigurno nekaj skriva.
Končaj vezo,ni druge. Verjamem,da ti bo težko vreči stran teh 6 let,ampak jaz ne vidim druge rešitve,če se niti pogovorit noče stabo. Uprašaj jo če želi končati vezo in zakaj ne,če hoče še vedno vztrajati.
Pa ne se ji pustit. Ne bodi copata! Res je lepo to,da bi zanjo naredil vse,jo maš fuul rad in to,ampak se pustit,da se ona stabo igra,čedalje pogosteje hodi sama ven,pogovarjat se noče..
Res je čas za dejanja! Iz tvoje strani namreč.

pa vso srečo.
* LOVE is LOVE. I LOVE my LOVE. My LOVE is you. So I LOVE you. * <33
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

Tvoje zveze je konec, samo še končati jo moraš.Bodi ti tisti, ki jo bo končal, če je že ona neodločna oz. se nekaj dela neodločno.

Nisem še zasledil da bi ženska, ko pride do situacije, kot je tvoja, vedela povedati, kaj je narobe.Nekega dne se zbudiš in enostavno ugotoviš, da zveze dejansko nimaš več.Tudi meni se je to že zgodilo, pa še marsikomu.

Ko s eje začelo njeno obnašanje, ki tebe moti, bi ti moral zategniti vse skupaj in ji povedati, da tega sranja ne boš prenašal. tega nisi storil, zdaj je prepozno.

Naj ti bo šola za drugič.

6 let si bil z njo, konec je, mogoče te je ženska enostavno naveličana, nima pa poguma,da bi ti to naravnost povedala, mogoče je ena od tistih zmešanih, ki same ne vedo, kaj hočejo..Mogoče čuti, da se mora še malo zdivjati, ker je študentska leta preživela z enim-s tabo.

V vsakem primeru, zate je situacija brezupna.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

Džeki napisal/-a:Mogoče čuti, da se mora še malo zdivjati, ker je študentska leta preživela z enim-s tabo.
Ding ding...we have a winner!
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
nikki™
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nikki™ »

* rok trajanja je že potekel... ;)
Zadnjič spremenil nikki™, dne 05. Mar. 2011 20:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

glede na to da je Slovenija mala in cosmoforum velik, ti predlagam, da poveš ime in priimek gospoda X in kmalu boš dobila njegov psihološki profil...:D:D:D

lahko noč! :salute:
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:24, skupaj popravljeno 1 krat.
nikki™
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nikki™ »

.*.
Zadnjič spremenil nikki™, dne 10. Mar. 2011 10:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

Mislim, da enostavno uživa v tem, da te ima "pod kontrolo" in zato tud parkrat ne odpiše, ker se igra igrce in ti v njih zelo dobro sodeluješ, ker mu kljub njegovemu neodpisanju spet pišeš in to se on zaveda. Svetujem ti, da popolnoma nehaš pisat in ga pustiš TI viseti, pa bo tud njega počasi zagrablo, da pa mogoče TI nisi zainteresirana in takrat ti bo hitro spet pisal. Ker očitno je, da je zainteresiran za tebe. To je dejstvo. Vsaj jaz sem to ven iz tvojega stokilometerskega posta razbral.

torej: nehaj mu ti pisat popolnoma in čakaj na njegovo iniciativo, pa tud s časom, ko mu ne boš pisala ti bo ta obsedenost z njim popustila.

veliko sreče.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Odgovori