Ko dobim tisto nekaj malo samozavest mi takoj zbijejo moralo
Ko dobim tisto nekaj malo samozavest mi takoj zbijejo moralo
Vem da je taka tema že odprta ampak tam nibilo nič tiočno navedeno kaksni so bli problemi, zato sem se odločila da odprem novo temo ker bi resnčno potrebovala pomoč.
Skratka stara sem 19 let. in imam en zelo velik problem nimam samozavesti. Že kot otrok so me v vrcu šoli vedno vsi zajebavali dajali v nič tako da že takrat nisem imela kaj dosti prijateljov .Starsa sta se pri mojih 13 letih ločila in potalo je vse huje postala sem tiha nikoli nisem povedala svojega mnenja vedno mi je bo vse prav.kasneje v soli sem imela prijateljice a nikoli prave da bi ji lahko zaupala...kasneje pa sem dobila fanta ki sva se sedaj skupaj3 leta edino on mi vliva upanje , edino k njemu se lahko zatečm a se vedno nikolo nemorem povedati svojega mnenja svojih občutkou kaj si mislim... doma se z mami velikokrat skregava zaradi čisto brezveznih stvari kar koli naredim ji nikoli ni vseč vedno mi reče lahko bi bilo bolje vedno mi zbije moralo. Z prijateljicami z katerimi koli se spoznamo saj ratamodobre prijateljice in vse ampak se zmeraj se počutim tam nekje v ozadju, kot da nisem nič vredna. večkrat sem ze razmisljala da bi se vpisala v kaksno plesno solo ker me ples zelo veseli da bi si poiskala kaksno novo druzbo prijatelje in bi poslusila znova bolj samozavestno, ampak mi nikoli neuspe nevem kako naj se pripravim da bom bolj samozavestna k sreči imam fanta ki me 100% pordpira in mi pokaze da me ima rad. Odločila sem se da bom nesamozavesti rekla konec ampak se nevem kako novem biti vedno v ozadju medtem ko se samo čudim kako so prijateljice lahko tako samozavestne in povedo vse v obraz kar si mislijo...
prosim za nasvetee... hvala
Skratka stara sem 19 let. in imam en zelo velik problem nimam samozavesti. Že kot otrok so me v vrcu šoli vedno vsi zajebavali dajali v nič tako da že takrat nisem imela kaj dosti prijateljov .Starsa sta se pri mojih 13 letih ločila in potalo je vse huje postala sem tiha nikoli nisem povedala svojega mnenja vedno mi je bo vse prav.kasneje v soli sem imela prijateljice a nikoli prave da bi ji lahko zaupala...kasneje pa sem dobila fanta ki sva se sedaj skupaj3 leta edino on mi vliva upanje , edino k njemu se lahko zatečm a se vedno nikolo nemorem povedati svojega mnenja svojih občutkou kaj si mislim... doma se z mami velikokrat skregava zaradi čisto brezveznih stvari kar koli naredim ji nikoli ni vseč vedno mi reče lahko bi bilo bolje vedno mi zbije moralo. Z prijateljicami z katerimi koli se spoznamo saj ratamodobre prijateljice in vse ampak se zmeraj se počutim tam nekje v ozadju, kot da nisem nič vredna. večkrat sem ze razmisljala da bi se vpisala v kaksno plesno solo ker me ples zelo veseli da bi si poiskala kaksno novo druzbo prijatelje in bi poslusila znova bolj samozavestno, ampak mi nikoli neuspe nevem kako naj se pripravim da bom bolj samozavestna k sreči imam fanta ki me 100% pordpira in mi pokaze da me ima rad. Odločila sem se da bom nesamozavesti rekla konec ampak se nevem kako novem biti vedno v ozadju medtem ko se samo čudim kako so prijateljice lahko tako samozavestne in povedo vse v obraz kar si mislijo...
prosim za nasvetee... hvala
veliko ljudi si najde neko dejavnost, ki jo potem obvlada in si s tem dviga samozavest. potem vedno, ko jim nekdo zbija moralo, si rečejo, pa sej obvladam to in to, nism zanič. najprej pa moras sprejet, da perfekcije ni, sploh ne na različnih področjih življenja.
razmisli o sebi in svojih dobrih lastnostih in si jih zapiši. potem pa vedno, ko se boš počutila manjvredno, preberi ta seznam. naj vsebuje prav vse, kar je dobrega na tebi.
nato naredi seznam lastnosti, ki si jih želiš izboljšati ter si zamisli način, kako boš to dosegla. če te je strah izraziti svoje mnenje, ker meniš, da itak nimaš pojma o temi pogovora, se izobrazi. če meniš, da ničesar ne narediš dobro, si naredi seznam stvari, ki te res veselijo in zanimajo in jih izpopolnjuj. tvoja samozavest se bo z vsako novo kljukico na seznamu večala
razmisli o sebi in svojih dobrih lastnostih in si jih zapiši. potem pa vedno, ko se boš počutila manjvredno, preberi ta seznam. naj vsebuje prav vse, kar je dobrega na tebi.
nato naredi seznam lastnosti, ki si jih želiš izboljšati ter si zamisli način, kako boš to dosegla. če te je strah izraziti svoje mnenje, ker meniš, da itak nimaš pojma o temi pogovora, se izobrazi. če meniš, da ničesar ne narediš dobro, si naredi seznam stvari, ki te res veselijo in zanimajo in jih izpopolnjuj. tvoja samozavest se bo z vsako novo kljukico na seznamu večala

Vsak raj ima svojo kačo.
- Led Zeppelin
- Cosmopsiho
Ah ne, da si povrneš samozavest moreš sesuti faktorje, ki te zavirajo. Kar ti je sonček napisala, je vse super in učinkovito - samo to kar imaš ti je večji problem. Sama se moraš soočit z ljudmi, ki ti uničujejo samozavest - to je vedno težko, ampak a si želiš čez nekaj let, ko boš imela otroke da ti bo mami govorila da si slaba mater - a boš takrat še pisala sezname in plesala, to so pomoje samo neki začasni obliži na odprto rano.. Temu moraš rečt: KONEC JE! , moraš najti v sebi neko agresijo, nek glas - da se pobereš iz podna kamor so te pritisnili.
Zapomni si, ljudje vedno hodijo po nas toliko, kot jim sami pustimo.
Imaš fanta ki te podpira, končno imaš prijateljice - slika je že skoraj popolna, enostavno moraš pospraviti z preteklostjo, slabimi izkušnjami in ljudmi ki ti uničujejo samozavest in iti naprej po poti ki jo želiš sama.
Zapomni si, ljudje vedno hodijo po nas toliko, kot jim sami pustimo.
Imaš fanta ki te podpira, končno imaš prijateljice - slika je že skoraj popolna, enostavno moraš pospraviti z preteklostjo, slabimi izkušnjami in ljudmi ki ti uničujejo samozavest in iti naprej po poti ki jo želiš sama.
Zadnjič spremenil Led Zeppelin, dne 03. Mar. 2011 20:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
Sej imaš prav, ampak ne pa kar tko zavračat plesa, namreč, če ji je res tako všeč & ji gre dobro, bo ples tisto, od koder bo sploh uspela najt to "moč" in samozavest za kasneje se postavit zase. See, zadeve gredo skupaj z roko v roki.LedZeppelin napisal/-a:Temu moraš rečt: KONEC JE! , moraš najti v sebi neko agresijo, nek glas - da se pobereš iz podna kamor so te pritisnili.

-
- Cosmopsiho
purple_rain napisal/-a:Sej imaš prav, ampak ne pa kar tko zavračat plesa, namreč, če ji je res tako všeč & ji gre dobro, bo ples tisto, od koder bo sploh uspela najt to "moč" in samozavest za kasneje se postavit zase. See, zadeve gredo skupaj z roko v roki.
Saj kolikor sem jaz razumela, Zeppelin ne trdi, da ji ples ne bo pomagal, le da je to lahko le začasna rešitev. Ona mora najprej sama pri sebi razčistiti kdo je in kaj želi v življenju (no, ne rečem da tega še ne ve) ter stati za tem, ples pa ji je še vedno lahko kot hobi, ki jo osrečuje in jo bo še dodatno motiviral.

Zverca, če pa to ne bi pomagalo, pa bi jaz na tvojem mestu šla k psihologu. Meni se to ne zdi nič takega, ker vsak lahko na neki točki v življenju ugotovi (ali da mu drugi tako svetujejo), da se je znašel na razpotju, kjer se sam ne bo znašel in rabi nekoga, da mu pomaga skozi to. Včasih to ne more biti nekdo, ki nam je blizu in mu zaupamo, zato so pač psihologi, ki imajo strokovni pristop. Glede na to, da pa ti nisi na neki prelomnici, pač pa se že od nekdaj počutiš manjvredno, kar pomeni, da se je ta manjvrednostni kompleks, ki so ti ga vcepili drugi, že globoko zasidral v tebi, bo treba na samopodobi in posledično samozavesti še precej graditi, da boš postala močna in samosvoja osebnost. Samo pogumno in imej v mislih, da si vredna prav toliko kot vsi drugi oz. še več kot tisti, ki so ti kdajkoli želeli vsiliti drugačne občutke.