Hočemo ali nočemo ljubiti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Unix
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Unix »

Pa si dojela sporočilo knjige? Ni videti, ker sporočilo knjige je, da ljudje brezupno iščemo popolnost ter človekovo hrepenje po negosegljivem. In ti mi točno tako deluješ, kot Ema.

Mogoče bi si jo morala še 1x prebrati, mogoče boš potem dojela sporočilo te knjige. Ter nehala iskati nedosegljivo. Bodi srečna, ker imaš takšnega fanta.

Mislim, da to ni ravno sporočilo avtorja biti enostavno z vsem zadovoljen. Za propad obeh zakoncev je bila kriva nestabilnost in nefunkcionalnost obeh in ne samo Eme. Tako da je ta knjiga slab primer. No, pa dosti o knjigah... :razz:
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Všeč mi je kako ste ženske sposobne preklopit iz tematike osebne narave, na analizo knjige. :D :D
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
najstnica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a najstnica »

..
Zadnjič spremenil najstnica, dne 23. Sep. 2011 10:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a nixie »

Jaz sem več krat opazila, da močne osebe sprejmejo neke pomanjkljivosti partnerja, ga vzljubijo in živijo življenje dalje. Sprejmejo, da ni noben perfekten,... Švoh karakterji pa vedno, nekaj iščejo so nezadovoljni in ponavadi očitajo partnerju tisto, kar bi oni naredili. Namesto, da bi razčistili s sabo in začeli delati na sebi vznemirjajo in obtožujejo partnerja.

Ponavadi je vedno tako, da v partnerju iščemo neko sigurnost in tisto, kar sami nimamo.
Breza ti, če se zavedaš da je dober se skušaj usmeriti na to, da ga osrečiš in mu lahko ti nekaj daš. Ne išči samo, kar ti nekdo ne more nuditi...poglej z druge strani.
breza28
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a breza28 »

Pomoje moja nejevolja izhaja že iz naše družine, ker nikol ne naredim nič prav. Stalno nekaj poslušam. Stalno sem slabe volje in hočem enkrat naredit red. Potem pa to slabo voljo stresam drugod.
Fant je pa tako pozoren, izponi mi vse želje, vedno mi prisluhne, je pol idej in načrtov.
Res bo enkrat treba potegnit črto čez vse tole.
ona21
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ona21 »

No jaz sem pa mnenja, da nihče ni popoln. Ko gledam takole pare, sama sem namreč samska, pa mi kakšna kolegica potoži težave ki jih imata s partnerjem, sama dela tudi take napake, da potem njenega fanta jezijo. Po drugi strani, pa veliko hodim ven po diskotekah, pa vidim zasedene tipe, ki se vlačijo po dekletih.
Vse skupaj me boli namreč to, da fant lahko še ne vem kako velja za "fajn deca", pridnega, delavnega, poštenega...ampak ga serje s kako okoli. Mam kolege ko bi dala roko v ogenj za njih da ne varajo, ampak varajo. Mene je tega najbolj strah, da bom mela fajn moškega mogoče kdaj, ampak me bo varal. Pa kolk je takšnih parov, ko vedo za en druge da se varajo, pa ostajajo v zvezi, ne vem bo mogoče no nov način življenja. :?:
*Na sve misli dobri bog
kako volis tako ti se pise.
Ako ljubavi je kraj
druga negde ceka znaj,
sunce dodje uvek posle kise.*
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

^^ če te bo varal, pol ne bo fajn moški ane? in ga boš pustila pa konec.
pa ne vseh v isti koš metat. babe tudi varajo na veliko.

to ne bo nikakršen nov način življenja. vara se že od pamtiveka.sploh si pa vsak piše svojo zgodbo sam.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
breza28
Sramežljivka
Sramežljivka

Eni so res živi obup, iste so pa tud punce ja. Poznam par kjer žena javno hodi z drugim okrog ampak sta z možem še kar skupaj in očitno vsem trem odgovarja tako. Bljak. Pa spet drug primer, ko ima ženska nagravžnega tipa a polnega keša, ker dela 24 ur na dan. Ampak njen komentar je, da važno, da ima ona njegov keš, da se zabava okrog, ostalo bo pa že potrpela, ker lepota je minljiva.
Eni so hitro zadovoljni. Eni pa bi zaradi takšnih razlogov tako trpeli, da ne bi preživeli.
blairy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a blairy »

No, pa sem našla eno osebo s popolnoma enakimi težavami in istim razmišljanjem...Breza, pri meni je popolnoma ista zgodba: 1. fant- premalo pameten in len ko klada, a bi totalno vse naredil zame 2. - brez nobenih ciljev in načel,brez hrbtenice, ampak mu v življenju vse dobro gre 3.- preveč resen in drugačni pogledi na skupno življenje. Vse sem pustila jaz, čeprav so vsi hoteli ostati z mano. 4. - sva se razšla zaradi višje sile (time and space) in sem zdaj samska. Drugače sem malo mlajša od tebe, ampak situacija je ista. Moja rešitev: prilagajati se znam skoraj neomejeno, če se le namenim. Torej, naslednji ko bo prišel, ki bo znosen in mi bo všeč - ne bo pijanec, hud kriminalec in ga ne bo potrebno za stalno vzdrževati - v tej zvezi bom poskušala ne toliko komplicirat, razmišljat o tem, kaj meni manjka, v čem bi on lahko bil drugačen.. in se prepustila toku.
Vem, kaj te tu moti- s tem bi ne bila več tako močna, na poti k perfekzionizmu in odločena, da dosežeš ideale. A bi bila bi sigurno srečnejša.
Vzljubiš lahko še tako nepopolnega. Le samega sebe je na toločeni točki potrebno prepričati, da je to tvoja namenjena pot in problemi postanejo lažje premagljivi. Žal mi je, če sem komu zamajala ideal, da ljubezen premaga vse, a zanima me, kaj menite ostale.
Breza - ostani še za zdaj v tej zvezi in se osredotoči, da skupaj funkcionirata, ne iskat napak vsakega posamezno. Good luck! :)
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 16:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

blairy- a si mogoče katerega imela rada? ni videti. zato ne bodi pametna in ne govori kako si ti zdaj pojedla vso modrost sveta, ker ljubezen ne gre čez vse. ofkors not- kdo ti je pa to rekel?
ampak še vedno si precej zgrešila bistvo, ker- žal - to ni prilagajanje do onemoglosti (ups, a sem ti podrla ideal?)!
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

Torej, naslednji ko bo prišel, ki bo znosen in mi bo všeč - ne bo pijanec, hud kriminalec in ga ne bo potrebno za stalno vzdrževati - v tej zvezi bom poskušala ne toliko komplicirat, razmišljat o tem, kaj meni manjka, v čem bi on lahko bil drugačen.. in se prepustila toku.

Ampak eno je perfekcionizem, nekaj povsem drugega pa to, da ti tip niti ne ustreza kot partner. Tole mišljenje mi zveni kot: Sej ni toliko važno, kakšen je, samo da imam tipa.
blairy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a blairy »

claire napisal/-a:blairy- a si mogoče katerega imela rada? ni videti. zato ne bodi pametna in ne govori kako si ti zdaj pojedla vso modrost sveta, ker ljubezen ne gre čez vse. ofkors not- kdo ti je pa to rekel?
ampak še vedno si precej zgrešila bistvo, ker- žal - to ni prilagajanje do onemoglosti (ups, a sem ti podrla ideal?)!

Dovolj s podiranjem idealov- :)))
Ja, na začetku sem jih imela rada, potem pa ena napaka na drugo in na koncu sem se počutila, kot da jaz vlečem celotno zvezo, da se sploh kam premakne in to me je obremenjevalo. Sam lažje kontroliraš zadeve.
In ne, ne gre za prilagajanje do onemoglosti, ampak za to, da se sam odločiš v kolikšni meri si pripravljen delati kompromise. Osebno se moram prilagajati zelo, če ne bom spet vsakega zanimivega fanta že na začetku zveze skenslala.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ ok. to je že "boljši" post. še vedno pa ne razumem, kako za vraga lahko nekdo vzljubi "vsakogar"???
breza28
Sramežljivka
Sramežljivka

[quote="blairy"]
Breza - ostani še za zdaj v tej zvezi in se osredotoči, da skupaj funkcionirata, ne iskat napak vsakega posamezno. Good luck! :)[/quote]

Hvala!

Jaz imam dejansko problem najti nekoga, ki mi je toliko dober, da se sploh odločim poskusiti z njim. Če se že odločim z nekom it v vezo je to zato, ker so mi na njem določene lastnosti zelo všeč, in ker nima napak s katerimi nekoga nikakor ne bi sprejela. Ampak kmalu začnem tudi pri teh tipih spoznavati napake, jasno brez njih nihče ni, in potem me začnejo motiti in veza mi je vedno manj zanimiva.
In drug problem, ne predstavljam si, da bi svoj samski način življenja za toliko spremenila, da bi bila stalno z nekom. Ko sem dva dni pri fantu se ga naveličam in bežim za par dni nazaj domov, pa spet k njemu in nazakj domov. To se mi stalno pojavlja pri vseh. Sem težko prilagodljiva.
V drugem okolju se težko znajdem. Kuham doma brez problema, pri fantu mi je to odveč in težko. Groza me je, ko vidim kakšni dobri gospodinji sta ženi od njegovih bratov. Doma mi gre vse od rok, drugje nič. Že spim težko drugje ali v dvoje. Sem človek, ki najlažje sam nekje funkcionira, ko gre za delo. Nikoli pa recimo ne bi mogla it sama v kino ali na pijačo.
Odgovori