rinca napisal/-a: iz principa si za k tašči nalakiram nohte z najbolj nemogočo barvo, da jih potem lahko ona komentira.
iz principa nastavim nove čevlje vedno na najbolj vidno mesto v hodniku, da jih foter takoj vidi in pripomni "še ene? če imaš pa že trojne take!" in to samo zato, ker je on tisti, ki ima daleč največ čevljev pri bajti in mu lahko navržem, da je on "kriv" in da sem to gensko podedovala.
Jaz imam precej načel, ampak so bolj v smislu, da sem proti diskriminaciji, za enakopravnost spolov, mnenja, da bi se morale vse punce cenit, da poskušam biti prijazna do ljudi okoli sebe in jih ne obsojat, da sem fer do vseh ljudi, razen če oni niso fer do mene, da ne goljufam, da sem odkrita, da ne plonkam na izpitih, da ne varam ...
Odkrito povedano se pa ne morem domislit kakega načela, ki bi imelo opravka s tem, da grem nalašč drugim v nos. Sem prepričana, da jim grem, ampak iz drugih razlogov.
Ne zdi se mi smiselno biti posebno zrihtan za zadeve, kot je npr. šoping center ali pa nekaj, kjer večino časa sediš v temi, zato grem kdaj tja iz principa rahlo neurejena.
Pa včasih je lahko 'iz principa' dost učinkovita razlaga odgovora ne.
Meni je pa težko kar tak iz glave butnat principe, je bolj pogsto da pridem v neko situacijo in iz principa nekaj naredim/ne naredim ali pa nekaj zahtevam, ker se gre za princip. Na primer, pred leti sem imela izpit pri eni profesorici, za katero smo itak vedli, da cel izpit samo kriči, ne glede na to koliko znaš. Seveda se je parkrat v času mojega odgovarjanja spravla tudi name in na koncu, ko mi je dala oceno, sem ji pač lepo povedala da njeno kričanje ni imelo nobenega smisla in da hočem opravičilo. Ženska je to seveda razumela kot nezadovoljstvo z oceno in mi hotela dati še par vprašanj za višjo oceno, pa sem ji odgovorila da sploh ni bitno, da se gre za princip in da hočem opravičilo, ker od osebe v akademskih vodah pričakujem da se bo do mene obnašala kot do živega bitja, ne glede na to ali je moje znanje v tistem trenutku primerno za 3 ali 7 ali 10.
No ja, come to think of it, jaz iz principa nočem nadomeščat ene sodelavke, kadar si želi vzeti fraj dan, ker je non stop fraj, na šihtu samo visi na telefonu in avtomatsko pričakuje, da bom poletela tja in ji naredila uslugo. Izkoriščanja ne maram, zato iz principa odklonim, čeprav nimam tehtnega razloga.
s0nckic4 napisal/-a:včasih se na avtocesti, ko se po prehitevalnem pasu peljem 130+ iz principa ne umaknem na vozni pas, ko nekdo živčka za mano.
enako zame velja, ne prenesem tega nervoznga folka, ki nenormalno nori, ter s tem izziva ostale.
Če je to "iz principa"...nikoli v družbi ne dam za rundo, če so med družbo taki, ki nikoli nič ne dajo od sebe, sicer pa rad dam.
Iz principa pred svojo mačeho še posebej rada omenim kak uspeh moje mami.
Iz principa spustim psa iz boksa vedno v trenutku, ko pride sestrin fant, ker ga psa ne marata.
Iz principa ne posojam svojega računalnika zg. omenjenemu, ker sam svojega nekaterim ne pusti niti prestaviti.
In iz principa na faksu ne posojam zapiskov kar enim sošolkam, ki so namesto na predavanjih raje v kafiču zraven faksa.
Hm, mogoče bi tole lahko zapisala pod zlobo?
sirova, ti dam delno prav. ampak avtocesta ni neka nepregledna ovinkasta cesta, kjer je lahko za ovinkom zastoj. in če se jaz peljem 130-140 je težko rečt, da oviram promet.
čeprav zdaj prihajajo tudi za avtoceste take kazni, da te 2x dobijo pri 160 pa adijo izpit. mi zna kmal zmanjkat ljudi za drkat
+ iz principa, zapiske, ki mi jih sošolci prepovejo delit, potem še raje naprej posodim (sploh če niso njihovi)
Zadnjič spremenil s0nckic4, dne 16. Feb. 2011 21:08, skupaj popravljeno 1 krat.
emanuela napisal/-a:In iz principa na faksu ne posojam zapiskov kar enim sošolkam, ki so namesto na predavanjih raje v kafiču zraven faksa. Hm, mogoče bi tole lahko zapisala pod zlobo?
Kar se zapiskov tiče pa jaz iz principa vsem vse dam, od zapiskov, starih izpitov, izpiskov, povzetkov ki jih sama naredim, člankov ki jih najdem.... S tem da izrecno vedno poudarim da za razliko od riti, ko vse skrivajo zase (ko da jih bo kej manj če še kdo nardi dotični izpit) pa z veseljem delim kar imam
Tearjerker napisal/-a:Kar se zapiskov tiče pa jaz iz principa vsem vse dam, od zapiskov, starih izpitov, izpiskov, povzetkov ki jih sama naredim, člankov ki jih najdem.... S tem da izrecno vedno poudarim da za razliko od riti, ko vse skrivajo zase (ko da jih bo kej manj če še kdo nardi dotični izpit) pa z veseljem delim kar imam
Jaz tudi, so mi že velikokrat vrnili usluge + verjamem v dobro karmo
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Seveda me ne bo nič manj.Ampak enostavno si ne predstavljam, kako si lahko tako neodgovoren, da vse delaš po liniji najmanjšega odpora in obenem kuhaš mulo in obrekuješ ostale, ki celo delajo na faksu.
Seveda odštejem ožji krog, s katerimi si delimo svoje zapiske in celo sedijo na faksu, namesto da kofetkajo in komentirajo natakarjevo rit.