Drag nakit kot darilo

Novosti, trendi...
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

Tananda napisal/-a:Dvomim, da lahko povprečna oseba, torej ne zbiratelj in ne strokovnjak, od oka vidi razliko med nakitom iz srebra/druge podobne kovine in belim zlatom.

Pretiravat pa res ni treba no...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Limeta.*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Limeta.* »

Mislm da se na daleč vid če je kos nakita kupljen na štantu al pa če je nek dražji kos. Če bi dobila kej tazga od fanta za darilo, super bi z veseljem nosila ker mam rada nakit in drage stvari ( :D ) bi bla pa pravtako vesela če bi vedla da nima denarja na pretek in mi kupu kšno drugo malenkost.
wнoever ѕαιd мoɴey cαɴ'т вυy нαppιɴeѕ doeѕɴ'т ĸɴow wнere тo ѕнop :grinsevil:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Mene pa trenutno kakšna Cartierjeva ogrlica ravno zato ne bi prav pretirano osrečila, ker ne bi imela z njo kaj počet. Če je povprečna vrednost celotne moje oprave z zimskim plaščem in škornji vred 400 evrov (brez tega pa še bistveno manj), bi malo čudno izgledalo, da bi imela zraven nakit za par tisoč evrov.
Enako se mi zdi smešno, da ženska L. Vuitton (ali pač "L. Vuitton" :) )torbico nosi na pajkice in neko generično mikico iz H&M. Ni sorazmerno.
Uporabniški avatar
Limeta.*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Limeta.* »

Mislm, da čist lepo zgleda, če se znaš uredit, tut kšn drag kos nakita na večerno oblekco pa štikle iz Zare, pa tut če je vredno oboje skupi sam 150€ :)
wнoever ѕαιd мoɴey cαɴ'т вυy нαppιɴeѕ doeѕɴ'т ĸɴow wнere тo ѕнop :grinsevil:
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

sirova štručka napisal/-a:Ma ne, ne vem kaj ti ne gre v glavo...
Limeta.* napisal/-a:Če bi dobila kej tazga od fanta za darilo, super bi z veseljem nosila ker mam rada nakit in drage stvari ( :D ) bi bla pa pravtako vesela če bi vedla da nima denarja na pretek in mi kupu kšno drugo malenkost.
Point being: nismo vse take.. če jz to prav razumem Tanando; pač, že čisto zlajnano, ljudje smo si različni in imamo različne želje/vzgibe/tralala; jz bi tud bla bolj vesela (lahko drage :D) elektronske igračke kot pa nakita v isti vrednosti.

s0nckic4 napisal/-a:ne dvomim pa, da bo z leti prišla tudi ljubezen do pravega nakita.
Se mi zdi, da je tudi tole za upoštevat..
Zadnjič spremenil purple_rain, dne 11. Feb. 2011 14:50, skupaj popravljeno 1 krat.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tananda »

McLarnovc napisal/-a:Pretiravat pa res ni treba no...

Care to explain? Al pa vsaj argumentiraj, da se lahko (ne)strinjam.

sirova štručka napisal/-a:Ja, ampak nisem js tista, ki se sprašuje kaj ženske vidijo na predragem nakitu.
Tananda

Wrong.
Sprašujem se, kakšno razliko čutiš (bi čutila), če (bi) ti moški podari(l) nekaj dragea ali nekaj manj dragega, ampak oboje iz srca.

sirova štručka napisal/-a:Tak kot bi js šla odpret temo, zakaj vse ne nosijo dragega nakita in raje kič, potem bi pa dobila odgovore, da je kič cenejši, da si dragega ne morjo privoščit, da se jim zdi škoda gnara za dragega, ko pa si lahko za ta denar kupiš nekaj kar bolj preferiraš, tu pa odgovor zakaj si ne bi privoščil, če ti je všeč, če imaš to možnost in se ti hkrati ni treba odrekati, ni ok.

Moja tema, kot je razvidno iz prvega posta, se ne ukvarja s tem vprašanjem. S tem se ukvarjate ve, ki nočete ali ne morete odgovoriti na vprašanja, ki sem jih dejansko zastavila.
Because I can.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

tananda, daj ti najprej zastavi eno vprašanje in se ga drži. Eno je, kaj človek vidi na dragem nakitu (to si spraševala v prvem postu), drugo, kaj čuti do človeka, ki mu ga pokloni (v to smer pa poskušaš temo peljat).
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

Tananda napisal/-a:Care to explain? Al pa vsaj argumentiraj, da se lahko (ne)strinjam.

Ni kej dost za razlagat...

Tananda napisal/-a:Dvomim, da lahko povprečna oseba, torej ne zbiratelj in ne strokovnjak, od oka vidi razliko med nakitom iz srebra/druge podobne kovine in belim zlatom.

Tole je namreč prehudo posploševanje.
Srebro se dokaj hitro loči od belega zlata, ker zelo hitro potemni. Pa tudi pod prsti je očutek čisto drugačen.
Nevem, meni se zdi malo neumna izjava, da je en platinast prstan s pravim diamantom enako lep, kot nek srebrn prstan s cirkoni. :?

Je pa res, da ne poznam niti enega tipa, ki bi svoji punci(ne ženi ali zaročenki, punci) kupoval nakit iz belega zlata. Da to počneš, te mora denarnica kr ornk fajn tiščat... :D

Tananda sicer pa super za tvojega tipa, da ti bo lahko kupil verižico iz aluminija, rekel pa ti bo, da je iz belega zlata... :D
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

Zdej ne vem a sm sam js cudna, k ne vidm fore u tem, zakaj bi meu nekoga bl rad, ker ti kup drago stvar-u konkretnem primeru drag nakit?

Sicer pa ja, mam precej zlatih stvari (belo zlato), ene par tut z briljantki, k jih uspesno ufuram u svoj roxy-chick look in mi je odkrito povedano useen a ljudje misljo, a so kic s steklom, al pa the real-deal. Men so usec, to je pa tut use, kar je vazn.

Use sm dobila za darilo za razne mau bl posebne priloznosti, nic od fanta in od njega taksnih stvari tut ne pricakujem, ne zdej, ne v prihodnosti, ko bova lahko, glede na izbrano bodoco kariero, zasluzla dovolj denarja tudi za taksne stvari. So mi pac druge stvari u ziulenju bolj pomembne.

In ja, men so marjetice velik bl usec kt vrtnice - "daisies are such friendly flowers" :D
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

jaz imam rada nakit, imam en kup bižuterije za 10€, pa tudi nekaj dražjih kosov. večino sem jih dobila za darilo od moža, nikakor pa tega nisem zahtevala, LOL. vsi kosi so čist lepo nosljivi za vsak dan, za v službo, lahko tudi za ven zvečer. z enimi se je res potrudil in jih rada nosim, eni so bili pa po mojem mnenju bolj easy way out, pa nisem nehvaležna.
najdražji kos, ki ga imam, je poročni prstan, ki ga pa nosim vsak dan in se ga tudi ne mislim naveličat :P
aja, pa nič od tega ne stane 2.500€, kot je Tananda v prvem postu napisala :eek:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tananda »

sirova štručka napisal/-a:nč wrong :P
Tananda napisal/-a:Namreč pred kratkim sem razmišljala, kaj ženske sploh vidijo na predragem nakitu iz pravih diamantov, zlata itd.

Ja, razmišljala sem, ni pa to vprašanje, ki ga tle postavljam, jao. :D

sirova štručka napisal/-a:Kako razliko bi js čutla, če mi prinese drago al manj drago?
Tiste, ki so vajene dragega in imajo vse, verjamem, da bi jo čutle.
Js še vsega nimam, zato "nepotrebnih" dragih daril ne potrebujem in tud ne želim, da bi kdo preveč zapravljal zame. Ampak to se zna čez par let spremenit :P

Hvala, tole tvoje izraženo mnenje je vsaj približen ustrezen odgovor.

sirova štručka napisal/-a:Al pa še en primer: fotra maš bogatga, se ti res zdi, da je iz srca, ko bi ti kupu eno zarjavelo stoenko? Če pa bi ti kupil novga BMW-ja, bi ga imela pa še trikrat raj.

Če bom js bogata in bom mela otroke, se bojo za vse morali potruditi, ni šans, da jim kupim drag avto ali karkoli, kar je višji standard. Tko kot pri zobarju nsa koncesijo - dobili bodo, kar je nujno za dobro delovanje, nadstandard naj si sami prislužijo.
Tako sem bila vzgojena in moja ljubezen do kogarkoli ni pogojena z dragimi darili. Plus meni so premožni starši plačali polovico od 6000 eur dragega avta tri leta nazaj, ko sem prosila že res na kolenih skor in nisem mela še nobenih prihodkov sama, avto pa nujno rabila. Pa jih nimam nič manj raje, ker so samo tok malo prispevali, glede na njihove finančne zmožnosti.
Sicer pa tale tema je o partnerjih, ne o starših, tko da ne bom več OT.

Pač če bereš kakšne poste žensk iz ZDA, dobiš občutek, da če jim moški ne podari vsake toliko časa dragega nakita, jih ta moški ni vreden. In sploh vlada neko prepričanje tam, da mora za zaročni/poročni prstan iti celo premoženje (gre za tisoče dolarjev, odtod primerjava z nakitom iz Tiffanyja). Sicer pravijo, da "niso dovolj ljubljene".
Se zavedam, da je tukaj drugačna mentaliteta, me je pa vseeno zanimalo, kaj si mislite o tem.
Ker je namreč še meni, ki javno priznam, da mi je denar pomemben in sem zmerna materialistka, tako razmišljanje tuje. Tudi če bi mela bogataša za moža, ga ne bi mela nič manj rada, če od njega ne bi dobivala diamantov najmanj enkrat na leto.

McLarnovc napisal/-a:Srebro se dokaj hitro loči od belega zlata, ker zelo hitro potemni. Pa tudi pod prsti je očutek čisto drugačen.
Nevem, meni se zdi malo neumna izjava, da je en platinast prstan s pravim diamantom enako lep, kot nek srebrn prstan s cirkoni.

Sori, js res ne vidim hude razlike, mogoče ne gledam pravih stvari. Imam trenutno pred sabo prstan iz belega zlata in čist srebrn prstan. Ni šans, da ločim, kaj je kaj, če ne bi vedela ali pogledala številk na obročku.

McLarnovc napisal/-a:Tananda sicer pa super za tvojega tipa, da ti bo lahko kupil verižico iz aluminija, rekel pa ti bo, da je iz belega zlata... :D

Lej, saj to. Lahko dobim steklene kamenčke na jekleni zapestnici (ker aluminij je pretiravanje, to se seveda čuti razliko, govorim o podobnih kovinah). Če js ne ločim in če on reče, da so to diamanti na belem zlatu, bom pač verjela. :)
Because I can.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:56, skupaj popravljeno 1 krat.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

sirova štručka napisal/-a:Js pa, če bom lahko svojemu otroku nekaj kupla mu bom kupla, kar ne pomeni, da bo zato tolk slabš vzgojen, tako sem bila vzgojena, vedno sem dobila kar sem rabla in odrastla sem v čudovito osebo :D
Sej to - diamantov se pač ne rabi, ampak samo močno močno želi (pomoje; ne vem, me ne gane (še?)).
BTW, otroku dat čist vsako reč, ki si jo zmisli, pa tud ni najbolj pametna poteza..
Odgovori