Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

ne
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Ne vem od kje imam v spominu drugačen odgovor :gruebel: (se mi ne da Sherlocka špilat). Lahko da se motim seveda.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

ti še nikoli nisi spremenila mišljenja? trenutno tako mislim in ne kaže, da se bo kaj spremenilo...

sirova lepo... nisem dovol egoističn.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

...
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

misliš rečt da si preveč egoističen?

*mala* napisal/-a:
Dioniz napisal/-a:kaj pa bo čez 10 let? Ko več videt ne boš mogo osebe (ne mi rečt, da to ni res, če še nisi bla/bil z dobenim več kot 10 let), ti pa boš mel zadaj dva otroka, hišo, bla bla bla kaj še vse ostalega?

Tud ti nisi bil, torej tud ti ne moreš rečt :P
Včasih je treba upat, da si izjema, da ne končaš kot ostali (ko se res zakonca ne preneseta, ali pa res nobene ljubezni med njima več) in poskrbiš, da še vedno ostane malce iskrice med vama tudi čez 10 let. Kljub temu, da ni več zaljubljenosti in razganjanja ob pogledu na partnerja.
Sej nihče ne ve, če bo še z partnerjem čez X let, ampak upamo pa lahko (in se trudimo, da ne pade v monotonost, da še vedno pozornosti, itd...)

amen :D

meni je maratonska zveza razpadla, ker on ni niti 5% razmišljal o tem, da bi vložila energijo, denar, karkoli v kaj skupnega, ker je vedno živel po principu "mislim, da itak ne bo za vedno"..in kaj naj si človek začne s takšnim odnosom, če partner ne verjame, da bo trajal? v takem primeru se ti res začne dozdevat, da nima smisla vztrajati in si raje poiščeš koga, ki ima vsaj malo več upanja
Zadnjič spremenil ***Ally***, dne 11. Feb. 2011 17:59, skupaj popravljeno 2 krat.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

Dioniz napisal/-a:Halo? kaj pa bo čez 10 let? Ko več videt ne boš mogo osebe (ne mi rečt, da to ni res, če še nisi bla/bil z dobenim več kot 10 let), ti pa boš mel zadaj dva otroka, hišo, bla bla bla kaj še vse ostalega?

ja pa kaj? a ker se bo nekdo mogoče čez 10 let ločil, naj zdaj nima otrok, čeprav imata oba željo in pogoje za to? sej najbrž veš, da ljubezen do partnerja =/= ljubezen do otroka in tudi če boš čez 10 let partnerja sovražil, boš imel otroka še vedno rad...al kaj?

pa da se ne obešam samo na otroke...tud hiša mi tukaj ni nek poseben faktor. če se res ne da sporazumet, se pa proda in denar razdeli. če se bom jaz kdaj ločevala, mi bodo skupen kavč, omare ipd. zadnja stvar, zaradi katere bi zgubljala živce.

pa prosim nehaj noben z d-jem pisat :mad: :mad:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

...
RmX
Sramežljivka
Sramežljivka

Re: Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja?

Neprebrana objava Napisal/-a RmX »

*frisko* napisal/-a:
RmX napisal/-a:
Dioniz napisal/-a:zadnje čase se veliko sprašujem kaki je sploh point, da folk hodi v zveze in se veže z drugim in gradi hiše in kupuje skupne avte, omejuje partnerja (predvsem v smislu, da iz ljubosumja ne dovoli kam it ali pa si totalno prisvoji osebo in ta oseba zamuja veliko lepega zaradi neke osebe (katero itak čez nekaj mesecev/let ne bo mogla videt, ker bota šla narazen), samo zato, ker so oni v jebeni vezi) in podobno sranje, ko pa je zelo velika verjetnost, da se bo razšel čez nek čas? Če pa se ne bo razšel bo pa skup samo zaradi te hiše, otrok ipd. Brez ljubezni, brez spolne privlačnosti, z veliko varanja in vse kar k temu spada.

Kaki je sploh point ljubezni, če pa itak enkrat mine in v veliko primerih celo popolnoma. Okoli mene so še res zelo redki par, ki so še vedno skupaj po 10ih letih. In na kak način so skupaj? Brez ljubezni, brez pretirane spolne privlačnosti, ker so se po 10ih letih že precej spremenili videz, brez seksa in veeeeeeliko varanja pa oproščanja pa jokanja, pa varanja pa oproščanja pa bla bla bla... What is the fucking point??? Zakaj folk rine v neke veze, ki v 99% (dopuščam 1 % možnosti redke večne ljubezni) ne bodo dolgo trajale ali pa bodo čez nekaj časa nesrečne in/ali depresivne?

Saj verjamem, da je fajn tiste prve mesece al pa mogoče leta ampak, ko zaljubljenost izvodeni, ostane ljubezen, ampak tud ljubezen zaradi prenasičenosti od človeka izvodeni in ostane nam le še navajenost na človeka ali pa otroki in hipoteka in partner, ki ga v bistvu ne moreš videt, brez njega pa tud ne moreš.

Mej se fajn takrat, ko si zaljubljen ampak, ko to mine pa get the fuck out!!

ok, marsikaj sem še hoto napisat pa se zdaj ne spomnim... bom dodal, če se bo kaka debata razvila.

Se 100% strinjam s teboj.. Smisla zvez ni, saj zaljubljenost gor/dol ampak danes ni to to.. Poznam zelo malo parov, ki so res skupaj dolgo časa pa še to so večinoma zavoljo otrok ali pa ker se bojijo odzv današnje družbe v kateri si pač čudak, če ti ni to zvez.. Vse lepo enkrat mine in resno se mi zdi brezveze biti potem depresiven zavoljo enega ali več let kvazi nekih lepih trenutkov.. Tudi se ne čudim zakaj je vse več ljudi raje samskih in jih zveze ne zanimajo.. Ljudje smo naravnani, da živimo svobodno, brez debilnih kompromisov in nekih obveznosti.. Ko gledam ljudi okoli sebe si rečem blagor tistim, ki niso nikoli ljubili.. In tudi prav nič mi ni žal, da se nisem nikoli zapletal v zveze..

a pa ti je res, pa iskreno, tako zelo kul bit sam?? da vsakic, ko ga zuras al pa si bilokje, kjer se imas fajn s priajtelji, sam, z znanci ... prides domov sam, gres spat sam, se zjutraj zbudis sam. pa nimas mogoce nobenega takega prijatelja, ki bi mu lahko povedal kasne mini skrivnosti pa mu jih enostavno ne mores, bi pa jih definitvno lahko partnerju,. cist nikol ne zacutis potrebe po tem, da te nekdo objame in ti pove, da si nekaj posebega v njegovem (v tvojem primeru njenem) zivljneju. ti kao ne bi blo kul, da bi lahko seksal, ko bi ti zapasalo, ne na vsake kvatre, ko bi ti kaksna nakljucna bejba blagovoila dat noge narazen. nobene potrebe po tem, da si cel vikend doma na kavcu in ne delas drugega kot v druzbi nekoga, ki ga ljubis in on ljubi tebe, grickas cips, spijes na litre kokakole, igras karte, se pogovarjas neumnosti, gledas tv ...

bullshit, ce na vse to lahko odgovoris z NE

Ja res iskreno mi je zelo kul biti sam, če mi nebi bilo potem bi poskrbel, da nisem sam, ker mi je pa po domače rečeno ravno za te stvari mi je pa kul bit sam.. In prav nobene potrebe oz. želje po tem kar si ti naštela ne čutim in z lahkoto ti na vse odgovorim z NE.. In to bullshit ampak prepričanje..

In to od nekoga, ki ga niti še namoču ni.

In kaj zdaj, če nisem??
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ Ne razumem. Enkrat praviš, kak ti je kul. Po drugi strani pa povsod pišeš o depresiji, pesimizmu. Ne gre ravno skupa, a veš? Nekaj ti že manjka v življenju, da si v takem stanju; mogoče ravno to :wink:

Aja, je pa precej ironično, da o razmerjih piše nekdo, ki v njem še ni bil...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
RmX
Sramežljivka
Sramežljivka

*mala* napisal/-a:^^ Ne razumem. Enkrat praviš, kak ti je kul. Po drugi strani pa povsod pišeš o depresiji, pesimizmu. Ne gre ravno skupa, a veš? Nekaj ti že manjka v življenju, da si v takem stanju; mogoče ravno to :wink:

Aja, je pa precej ironično, da o razmerjih piše nekdo, ki v njem še ni bil...

Nisem napisal da sem jaz kul, napisal sem da je men kul da pač ne gnijem v zvezah..
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Pač gniješ sam. Veliko bolje :P
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

...
RmX
Sramežljivka
Sramežljivka

sirova štručka napisal/-a:v zvezi al pa brez nje, ti gniješ v vsakem primeru :P

Večinoa časa res ja.. Samo, da v zvezi bi gnil še bolj..
Odgovori