Diploma izgubila na vrednosti, rednih služb ni

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

tale zadeva z malim delom je prou kul ampak očitno smo študentje še vedno preveč zaplankani in gledamo iz danes na jutri, namesto da bi globalno pogledali na situacijo pri nas in ugotovili, da se nam reče študentje zato, ker bi mogla bit naša prioriteta študij, plačano delo pa bi moralo biti izključno domena tistih, ki se ne nameravajo več šolati.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Dioniz napisal/-a:ne motim se. Če bi to blo res bi se to tud dalo videt. Vsi bi samo študirali pa podaljšali obdobje neobveznosti, v glavi pa majo, da je itak obdobje, ko bojo malo bol odrasli kot so, čez pet let komaj... kje je še pet let??? Cela večnost je do takrat :D enkrat te tud to doleti. In takrat marsikdo propade, ker ne zdržijo tega.

Dam takoj status stran, če dobim za določen ALI nedoločen čas ( pa ne mislim zdaj da bi šla z glavo skozi zid pa šla, ne vem, kelnarit). Že tri leta delam 8+ ur na dan vsak dan, misliš, da nisem sita, da sem še vedno študent? Nismo vsi za v isti koš, Dioniz.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

Bi vas rad vido, če bi se to res zgodlo. Vsi bi premislili pa si rekli: eh, dokončal/a bom študij. Dam mezinec stran, če se to ne bi zgodlo! Če bi pa tak radi meli redni šiht ga pa iščite. Saj ga doben ne išče... Meni je vse malo fischy pri tem vašem zagotavljanju, da bi pustli študij. Ne verjamem vam.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Mislim da nihče ne govori o pustitvi faksa. Ampak npr. ko študentje (če jih lohk tak rečem) že z diplomo podaljšujejo status (in načinov je ogromno :D) za delo preko študentskega servisa.

Dioniz- a ti nisi nič študiral? Vprašam iz firbca.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Ok, imela sva nesporazum - jaz sem govorila o tem, da dam takoj status stran (študiram zdaj podiplomski študij) in JA, bi ga pustila na stran in ga šla kdaj drugič dokončat, če dobim delo, ki ga, JA aktivno iščem.

Kje je bil nesporazum - mislim, da ti govoriš o dodiplomcih, torej da še nimajo diplome. Jaz jo že imam. Pa verjemi, da če bi že takrat dobila priložnost za dobro službo (valda ne kr eno) bi jo vzela.

Res je pa "big deal" končat faks ob šihtu, no.
Zadnjič spremenil UG84, dne 01. Feb. 2011 12:40, skupaj popravljeno 1 krat.
BlackDahlia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BlackDahlia »

Kdo pa pravi, da če delaš, da ne moreš doštudirat? :? Koliko je takih (jih tudi osebno poznam kar nekaj), ki imajo bodisi otroka bodisi redno službo, pa vseeno študirajo. Taki ponavadi še bolj resno vzamejo vse skupaj, kot pa študenti, ki po možnosti niti preko študenta ne delajo ob študiju, pa nikamor ne prilezejo, le paraziti na račun staršev so. :wink:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Ja, očitno Dioniz ne verjame, da takšni obstajajo.

Odkrito rečeno, me tvoje izjave, Dioniz, zelo presenečajo zdle...
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

ah dajte no. vi mi tu bluzite o zelo veliki manjšini študentov in slava njim/vam. Ampak o njih/vas se tu ne gre. Nektaeri celo imajo prihodnost v tem kar študirajo. In slava njim/vam. Ampak o njih/vas se tu zdaj ne gre. Gre se predvsem o takih kot jih je *mala* opisala, o študentih neke jebene ekonomije ipd.
Naj vas kar preseneča. Takšno je moje mnenje.

*mala* sem študiral ja. Da bom dokončal je pa bol malo verjetno.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Dioniz napisal/-a:Bi vas rad vido, če bi se to res zgodlo. Vsi bi premislili pa si rekli: eh, dokončal/a bom študij. Dam mezinec stran, če se to ne bi zgodlo! Če bi pa tak radi meli redni šiht ga pa iščite. Saj ga doben ne išče... Meni je vse malo fischy pri tem vašem zagotavljanju, da bi pustli študij. Ne verjamem vam.

Ja itak, da ŠE ne iščem službe za polni delovni čas, če pa še študiram in imam druge obveznosti (ok, letos sem absolvent in bi si lahko privoščila polni delovnik...). Ne bom faksa pustila malo pred koncem, to bi bilo še manj odgovorno, kot da pač nisem redno zaposlena. Ampak ne bi pa po diplomi več vlekla statusa z nekimi navideznimi vpisi, da bi lahko delala preko študenta, če bi se mi ponudila možnost redne zaposlitve.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Dioniz napisal/-a:ah dajte no. vi mi tu bluzite o zelo veliki manjšini študentov in slava njim/vam. Ampak o njih/vas se tu ne gre. Nektaeri celo imajo prihodnost v tem kar študirajo. In slava njim/vam. Ampak o njih/vas se tu zdaj ne gre. Gre se predvsem o takih kot jih je *mala* opisala, o študentih neke jebene ekonomije ipd.
Naj vas kar preseneča. Takšno je moje mnenje.

*mala* sem študiral ja. Da bom dokončal je pa bol malo verjetno.

Si mel pač srečo, da si dobil dobro službo. Če boš rabil za napredovanje, boš še kako rad dokončal faks, če pa ne, pa verjamem, da ti je vseeno. Meni osebno zdaj ni prioriteta iskati službe za V. stopnjo, če imam VII. , če bom enkrat na Zavodu, pa ja, nimaš kaj bit izbirčen.

Dejstvo pa ostaja - da zdaj dobim primerno službo, pa tudi za določen čas, jo takoj vzamem in pustim podiplomca za kasneje enkrat.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

purple_rain napisal/-a:^^ej vi2, ne bit tolk skromna z informacijami. :D
Ali si sistemski analitik? So skoraj same zenske. :D
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

BlackDahlia napisal/-a:Kdo pa pravi, da če delaš, da ne moreš doštudirat? :?

Lahko, ampak moraš bit res full samodiscipliniran.
Se pravi, ko prideš domov ob 16h, se naješ in greš potem popoldan za knjige...če imaš familijo, se verjetno učiš zvečer in ponoči...koliko časa ti ostane zase? Za partnerja in prijatelje? Bore malo oz. nič.

Jaz ne vem če bi to zmogla.....zato pa svaka čast tistim, ki to lahko.
BlackDahlia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BlackDahlia »

Res je težko, ampak ni pa mission impossible. Moj oče je tudi tako študiral (sicer še na začetku zakona z mamo, sta pa že imela mojo sestro, ki je bila takrat še dojenček), pa še novo hišo sta gradila z mamo. :) On si je res skorajda vse mogoče nakopal, pa se mu je čisto lepo izšlo, je pa res, da je pri vsaki stvari, ki se je loti zelo samodiscipliniran in jo želi končat. Tudi moja sestra je 1. letnik magisterija delala ob delu (rednem, ne študentskem) in vse naredila v roku (pa še v Lj na predavanja se je vozila cca uro in pol iz službe ob 16.uri, mislim da 2x tedensko). Če ti je prioriteta študij, ga boš dokončal, no matter how.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

kar se tiče študentov, ki so študenti samo zaradi statusa in tistih, ki so tik pred diplomo, osebno ne poznam nobenega, ki bi zavrnil zaposlitev za nedoločen čas (če bi se mu ta opcija odprla), zato da bi lahko delal na napotnice in imel manj odgovornosti... podaljševanje statusa na vse možne načine je v veliki večin odraz prilagoditve delavcev ponudbi delovnih mest in ne lenobe& neodgovornosti današnje mladine.

res je, da je lepše dobit 1300€ na napotnico, kot pa se redno zaposlit in za isto delo potem prejemat plačo 950€, ampak to je samo kratkoročno gledanje. vsak slej kot prej ugotovi, da je tisti višek bolj malo vreden, ker v zameno nimaš nobenega zavarovanja, nobenega kredita ne moreš najet, nič ustvarit.
s takim načinom zaposlitve si lahko večno najemnik in daješ denar na stran za nepredvidene izdatke, ko bi drugače preprosto vzel kredit. da ne govorim da ti lahko vsak dan rečejo, da te drug dan ne potrebujejo več, pa je konec. res sanjska situacija... :roll:
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objava Napisal/-a Dorotheia »

s0nckic4, se strinjam s tabo.

Dioniz, ti meni malo zafrustriran deluješ. Ne vem no. Evo jaz sem se tudi redno zaposlila, pa sem še celo leto imela status - manjkala mi je samo diploma. Jaz, hvalabogu upam reči, da bom kmalu še uradno diplomirala. Ker dejansko napredovanja brez diplome pa res ne moreš ravno pričakovati - še diploma dostikrat ne zadostuje.

Jaz jih skratka veliko poznam, ki so storili podobno kot jaz - res ne vem, kake študente ti imaš okrog sebe. Dejansko je kar nekaj takih, ki so realni.

Hm...in še nekaj - kaj pa tisti, ki so sveže diplomirani in ne dobijo službe? Takih je 70% mojih sošolcev, znancev, kolegov itd.

Hmm,....verjetno bi pomagalo, če bi za nekaj let določene študije kar ukinili. To bi bila še najboljša varianta. :)
...vedno si prvi prinesel mi sonce in jutro z okusom poljuba...
Odgovori