Dvopredmetni študij FF

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Am kako je s to slavnostno podelitvijo indeksov? :P Kaj 1500 brucov pokličejo gor pa jim dajo neko knjižico? :P A lahko tud ne grem? :P
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a Abby »

Ni ti treba it :)
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

..Evelyn.. napisal/-a:Am kako je s to slavnostno podelitvijo indeksov? :P Kaj 1500 brucov pokličejo gor pa jim dajo neko knjižico? :P A lahko tud ne grem? :P

Indeks dobi samo eden iz vsakega oddelka, ki je že vnaprej določen. Ni ti treba it, lahko pa greš vseeno malo pofirbcat :)
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

OOO fino :D sem se ravno tega bala, da bo kako butasto klicanje, kot da smo dosegli zlato medaljo, ker smo vpisani na FF :P super tudi to da je že vnaprej določeno, da nebi blo kakih presenečenj :) mgoče bom šla mal pogledat, da bi pa sledila celotni prireditvi pa dvomim, da se mi bo dalo. :) Sem pa tudi že dobila maila o dveh tutork heh, kr prijetni dekleti delujeta :P
Tinaaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tinaaa »

Kam pa gremo pol po indeks? :oops:
Uporabniški avatar
Next.road
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Next.road »

Zdravo!

Bom kar tukaj napisala...

Letos izbiram študij. In sem se odločila da grem na FF smer geografija (100%) ...ampak ne vem kaj bi še zraven.
Odločam se nakako med zgodovino in španščino.
(Kakšen nasvet po kakšnih kriterijih naj se odločim?) :(

Potem pa imam še nekaj vprašanj glede dvopredmetnega študija.
Kolikor mi je znano imaš na dvopredmetnem nekaj manj predmetov kot bi jih imela če bi šla na enopredmetno (npr. gefo) . To je čez vsa tri leta? vse letnike?

hvalaa vnaprej :gut:
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a girl92 »

ja, mene tud to zanima, če imaš potem kaj manj predmetov..
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

Na obeh smereh skupaj imaš načeloma isto predmetov, kot bi jih imela, če bi vpisala enopredmetno. Torej, na vsaki smeri jih imaš cca pol manj kot bi jih imela enopredmetno. :)
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka

se prau da se to ful splača ubistvu? :)
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Pol manj ne. Imaš dva do tri predmete manj.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Razjasnimo pojme - dvopredmetni absolutno, stoprocentno, definitivno NI lažji od enopredmetnega. Res je, da imaš manj predmetov, ampak to ti ostanejo tisti temeljni, tazajebani, poleg seveda balastnih, plus da sploh ni tako malo predmetov kot zgleda, ker so tud zahtevnim nalimal oznako "3 KT", sam zato da bi jih lahko čim več predmetov nabil v letnik. :D
Plus, stvari se ti prekrivajo, plus, cel dan morš viset na faksu.

Je pa odvisno od smeri. Na moji prvi smeri je tako kot sem povedala, na drugi smeri pa so veliiiiiko bolj človeški, pravični v deljenju KT, dvopredmetnikom dostikrat ni treba delati raznoraznih referatov, prezentacij, in pa tudi težkih predmetov niso ravno vseh nabili v urnik.
Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objava Napisal/-a Dorotheia »

Sama sen sicer s študijem zaključila, vendar sem tudi študirala dvopredmetno in lahko povem svoje mnenje. Je pa res, da sem bila še v starem sistemu (ne vem kako je sedaj). Torej, dvopredmetni študij je veliko bolj naporen od enopredmetnega, v vseh pogledih pomoje. Mene je vedno najbolj motilo to usklajevanje, ker se je tudi zgodilo, da so se določena predavanja/vaje prekrivala (ja tudi to je možno), tako da...
Potem pa vsaka smer zahteva, da se ji čimbolj posvetiš in to je tudi lažje, če si enopredmeten, ker se pač komot posvetiš samo eni smeri. Pri dvopredmetnem pa sta dve. Jaz sem imela včasih tudi s tem težave. Pa nonstop neko letanje iz enega predavanja na druge vaje itd. Tega imajo enopredmetni veliko manj, no vsaj takrat je bilo tako, ko sem jaz študirala.
...vedno si prvi prinesel mi sonce in jutro z okusom poljuba...
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

..Evelyn.. napisal/-a:Pol manj ne. Imaš dva do tri predmete manj.

Mislim, da skupno nanese dvopredmetni isto število izpitov/predmetov kot enopredmetni študij, mogoče predmet do dva več, ampak to je to. Tako da sigurno nista samo 2-3 predmeta manj, razen če imajo enopredmetni čisto malo izpitov ... kar pa mislim, da jih nimajo :) Je pa res, da sem jaz še po starem sistemu. V novem lahko, da je kaj drugače.

Evo, podatki za študij zgodovino (izbrano čisto po naključju, po novem sistemu, glede na urnik, brez izbirnih predmetov): prvi letniki imajo enopredmetno 13 predmetov. Zdaj ne vem, če se to od oddelka do oddelka razlikuje, ampak mi smo tudi imeli 13 predmetov vsega skupaj (dvopredmetni), kar bi pomenilo, da moraš torej približno polovico predmetov na vsaki smeri odvzeti. :) Glede na to, da sem naštela 7 predmetov za dvopredmetne na zgodovini, se to kar nekako poklopi.
Every rose has its thorn
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Mislim da je čisto odvisno od smeri in vrste predmetov. Pri nas imamo tudi trojčke, kjer trije različni predmeti dajo eno oceno, tako da je na papirju to en predmet, de facto pa trije, za katere morš hodit na tri različne vaje, imaš različne profesorje, in izpit je razdeljen na tri dele.
Tako da imamo 8 oz. 10 predmetov samo na eni smeri.
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka

potem je pa najbolš da vprašam na informativnem dnevu ali pa pošljem mail kakšni svetovalki na tej fakulteti? :D
Odgovori