Diploma izgubila na vrednosti, rednih služb ni

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

^^Ja na vsš pridobiš naziv diplomiran ekonomist.
Uporabniški avatar
hubabuba
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a hubabuba »

UNI stopnjo sem navedla bolj kot primer (da povežem s podatki s tistega linka od Zavoda - ter da je post še vedno dokaj pregleden). Je pa dejstvo, da če razpisano delovno mesto (spet predpostavka - da še ni vnaprej oddano) zahteva VII/2 stopnjo, potem s staro visokošolsko ali prvo bolonjsko stopnjo ne moreš kandidirati.

Kolikor pa vidim s tvojega linka, se dejansko število diplomantov EF zadnjih nekaj let giblje kar okoli 1.200 (ne glede na bolonjske in stare programe), kar je visoka številka, ne glede na vse.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

sem razmišljal zakaj tolko folka študira... preprosto doben več noče zavezujoče s pogodbo delat in se temu izogibajo kot hudič križa in raje študirajo v nedogled in delajo preko študenta kjer nimajo dobenih obvez in lahko takoj grejo kdaj jim zapaše.
Delam na delovnem mestu, kjer so moje stranke ljudje s svojo hišo in vrtom in povprečna starost mojih strank je okoli 45. Mladih pod 30 je 1 procent. Kar nazorno prikaže vse kar sem hotel povedat v prvem postu!
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

Mislim da se motis, vecina ljudi si zeli pogodbe in dela za nedolocen cas.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

ne motim se. Če bi to blo res bi se to tud dalo videt. Vsi bi samo študirali pa podaljšali obdobje neobveznosti, v glavi pa majo, da je itak obdobje, ko bojo malo bol odrasli kot so, čez pet let komaj... kje je še pet let??? Cela večnost je do takrat :D enkrat te tud to doleti. In takrat marsikdo propade, ker ne zdržijo tega.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Rollin #2
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Izola

Neprebrana objava Napisal/-a Rollin #2 »

bogi ubogi razvajeni studenti :cry: glede na napisano izgleda temna prihodnost nasa. jst bi sladoled. :cry::cry:
Thanks to denial, I'm immortal!
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Dioniz napisal/-a:Vsi bi samo študirali pa podaljšali obdobje neobveznosti, v glavi pa majo, da je itak obdobje, ko bojo malo bol odrasli kot so, čez pet let komaj...

Ne vem no, če jaz dobim službo za nedoločen čas, mi na kraj pameti ne pade statusa podaljševat. In tudi večina mojih znancev in prijateljev moje starosti razmišlja podobno. Ok, tam v prvih letih faxa res razmišljaš na zgoraj opisan način - tudi jaz sem, priznam, ampak ko si enkrat okoli diplome... Mal začnemo gledat, da čimprej spokamo od doma.
Statuse si je pa ogromno mojih že diplomiranih sošolk podaljšalo, da so obdržale stare službe preko študenta, za katere en dan po izteku statusa ne bi bile več primerne. (Jap, študentsko delo v taki obliki sux)
BlackDahlia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BlackDahlia »

Po mojih opažanjih, in kolikor se pogovarjamo z vrstniki, študenti podaljšujejo status oz. delajo preko šs tako dolgo kolikor dolgo jim zakon to dopušča, samo zato, ker ne dobijo rednega dela. Nekateri imajo nekaj sreče in jih redno zaposlijo tam, kjer so začeli študentsko delo, drugi pa pač še naprej koristijo delo na napotnice - zakaj pa ne, če rednega dela ni. Itak, da je kar nekaj lukenj v štud. delu, ki bi jih naj popravilo malo delo, ki sledi, pa vendarle je boljše delat preko študenta kot pa nič. :wink: Vsak si pa želi redno delo za nedoločen čas, ali pa za začetek vsaj za določen čas, da se lahko nekje pokažeš in predvsem dokažeš. Žal pa so taki časi, da povsod zahtevajo izkušnje, ker se nikomur več ne da nekoga uvajat in ti vso tisto delo preko študenta (če nisi delal točno tistega, kar je tvoj "foh") ne pomaga kaj dosti. Konkretno banke so en tak "lep" primer, ko si ob razpisanem (po uradni poti) prostem delovnem mestu podajajo bankirje, ker bognedaj, ne mislijo zapravljat časa in energije za uvajanje nekoga novega. :roll: (in to v tem času, ko nimajo kaj dosti dela, kar bankirji sami priznavajo) Potem takem bi lahko banka A dala razpis na banko B, ker več kot očitno poteka vse znotraj te mreže - ko si enkrat noter, ni problema. Če si pa zunaj, potem pa ko te j....
Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objava Napisal/-a Dorotheia »

Mahagonij napisal/-a:Mislim da se motis, vecina ljudi si zeli pogodbe in dela za nedolocen cas.

Jp. Se strinjam s tem. Mislim, da ne poznam niti enega, ki bi zavlačeval študij zaradi dela preko študentskega servisa in manj obveznosti. Pač, ni redne zaposlitve. Dejansko jo res ni. Jaz sem ena izmed redkih, ki je imela srečo in sem bila na pravem kraju ob pravem času, medtem ko 85% mojih sošolcev iz faksa, kolegov na drugih faksih išče redno službo in niti niso izbirčni, niti ne pričakujejo pogodbe za nedoločen čas.
Kdo pa danes še zaposluje za nedoločen čas? Še v glavni državni banki ti pogodbe podaljšujejo dokler lahko - na vsake pol leta. Jaz res ne vem, kje eni živite.
...vedno si prvi prinesel mi sonce in jutro z okusom poljuba...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

BlackDahlia in Dorotheia se kar strinjam z vama.

S tistimi, s katerimi sem se že pogovarjala o tem, so vsi rekli da si želijo redno delo, če ne za nedoločen čas, vsaj za določen. Res ne razumem zakaj bi bilo komu fino delat preko študenta do 30., če ima možnost redne zaposlitve?

Jaz se bom verjetno tudi po končanem faksu vpisala še na eno šolo samo zaradi statusa. Če mi ne bo ratalo dobiti redne zaposlitve, bo tudi delo preko študenta za prvo silo v redu. Ne morem samo doma lenobo past in živet do ne vem katerega leta na plečih svojih domačih.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

Dorotheia napisal/-a:Jp. Se strinjam s tem. Mislim, da ne poznam niti enega, ki bi zavlačeval študij zaradi dela preko študentskega servisa in manj obveznosti. Pač, ni redne zaposlitve. Dejansko jo res ni.

In je tudi ne bo, dokler bodo studentje delali za skoraj pol ceneje 40 ur na teden. Iz tega vidika je studentsko nasprotovanje malemu delu naravnost debilno.

Dorotheia napisal/-a:Kdo pa danes še zaposluje za nedoločen čas?

Tam kjer jaz delam. :wink:
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a monique* »

Mahagonij napisal/-a:
Dorotheia napisal/-a:Kdo pa danes še zaposluje za nedoločen čas?

Tam kjer jaz delam. :wink:

Tam kjer jaz tudi :)
Imamo pa enega študenta, ki se otepa odgovornosti in se noče redno zaposlit potem bo pa jokal ko ne bo dobil službe :roll:
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a monique* »

Trenutno ne iščemo novih sodelavcev, če na to namiguješ :D
BlackDahlia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BlackDahlia »

Ajme, da pa se nekdo brani z vsemi štirimi redne zaposlitve, a še naprej dela tam (torej očitno niso slabi pogoji)... :stupid: Se boji, da bo za tisto plačo oz. lahko da še višjo, moral dejansko nekaj delat? Sicer nekateri preko študenta delajo v pravem pomenu besede, ampak večina študentskih del je bolj na izi in se šele z redno zaposlitvijo začne pravo delo. Kakorkoli že, ta očitno ne ve v kakšnih časih živimo. :duh:
Odgovori