no pa da odgovorim na use tole...mam na češčini dost sošolk k študirajo različne kombinacije: poljščina - češčina, češčina - ruščina, češčina - slovaščina in se use po vrsti križajo k so si najdle 2 slovanska jezika in so se večinoma odločle d bojo nardile sam enga, večinoma češčino; za ruščino študirat je načeloma tko, da rabš gimnazijsko predznanje tko de to ni pršlo v poštev...s češčino lahko prevajam, grem v kakšno jezikovno šolo učit, lahko delam v diplomaciji...je kr dost možnosti

sociologija mi bo pa praw prišla v tem pogledu, da v prvi vrsti želim biti novinarka, kar so moje še otroške sanje. sem se pa odločila da ne grem na fdv novinarstva študirat ker s sociologijo dobiš precej širše znanje o vseh možnih temah, baje pa da tudi raje zaposlujejo sociologe kot novinarje. v tej smeri še čakam odgovor s tribune glede člankov, če jim je všeč moje pisanje in če bom lahko pisala za njih, v nedeljo me pa čaka špikerska avdicija na radiu študent

tako da prespektivo imam

s fri-jem je pa tko...so mi ga kasneje odsvetovali tudi tisti, ki tja že hodijo, ker da je za nekoga z gimnazije pretežko tko da sem se mu dokončno odpovedala

kar se tiče mene pa matematike je pa tko...še sama ne vem al naj se smejim al jokam glede na to kok cajta sn zapravla pa je nisn mogla pogruntat...zgleda da sn po mat podedvala talent za družboslovje, fotrov naravoslovni talent se je pa prenesu na mlajšga bratca

je pa res da sem maturo iz matematike naredila s 3, do 4 mi je zmanjkala 1 točka

tako da se mi zdi, da je bla bl profesorca kriva kokr pa jz

primer: na koncu leta nas je 12 pisalo test, da bi se ognli popravcu. pisal smo dve šolski uri (90min), blo je 12 nalog. v celoti si lahko rešu samo polovico nalog, če si hotu pol še za napake prevert. nardil nas je 5 pa še to je mogla najprej znižat kriterij nato pa še možno število točk drugače bi potalala 12 popravcev. se mi zdi da to dost pove kakšne teste smo mel

men se je matematika zamerla na celi črti in k s tole statistiko opravm zdle v prvem letniku upam de je bo končno konc

ampak verjamem, d ma usak en tak predmet k ga res ne prenaša tko k mam jz matematiko. aha pa da odgovorim tisti, k je napisala d ne ve a sm neumna al ne...če bi bla neumna....kako bi lahko imela zgodovino in geografijo vse 4 letnike brez učenja 4, slovenščino pa 2 leti 4 in dve leti 5? da o angleščini in nemščini ne govorim...sm mela z ekstremno malo truda bleščečo 5 vsa 4 leta (čeprav mi nemščina ni najbolj všeč), italijanščino sem pa imela v drugem letniku 4 in potem v tretjem 5 (smo jo mel samo dve leti). tko da se mi zdi tud škoda zapravlat moj družboslovni in jezikovni potencial na naravoslovnem faksu