Hotela sem samo povedat, da samo osveščanje o problemu nima ravno velikega učinka. Treba kaj bolj konkretnega ukrepat. In sama ne vem dobre rešitve- jo ti?
*SunFlower* napisal/-a:Saj ti veš, da ljudje raje zaposlijo delavca z nižjo izobrazbo, ker jih stane manj denarja?Pa da ne obstajajo faksi za vse? Pa da ne naredijo vsi faksa, lahko bi pa naredili poklicno?
..Evelyn.. napisal/-a:Sicer pa jz osebno mislm, da je res problem prevelikega vpisa premalo zahtevano število točk..
*SunFlower* napisal/-a: Pa še to: niti slučajno ne diplomira 1000 študentov na EF vsako leto. Malo si poglej statistiko. Je pa možno, da se jih toliko vpiše vsako leto, kar je tudi del problema.
Rollin #2 napisal/-a:ampak če vidijo da ima nekdo izobrazbo in ve nekaj delat ga tudi vzamejo
Rollin #2 napisal/-a: ampak za lih skozi it oz lih da narediš diplomo pa izgleda da je tam krasno stanje.
Fixed. To je resnicno odlocanje. Nekaj kar ni pretezko in kar ti ne gre prevec na k***c. Imamo teme tu na forumu o faksih. Kar je glavno vprasanje potencialnih kandidatov? Kok je tezko.....Evelyn.. napisal/-a:. In če hoče nadaljevat s študijem kasneje mu tud ne moreš vbit v glavo "ej službe ne boš meu", če se mu študij res ne zdi pretezek..
Mahagonij napisal/-a:Spomnim se ene na tem forumu, ki je oklevala z vpisom na nek faks (uprava ali nekaj takega), ker je predmetnik vseboval en (!) matematicni predmet. "studij me res zanima" my ass.
*Lucy* napisal/-a:moja pot izobrazbe: iz osnovne šole sem šla na gimnazijo, ker nisem vedela kaj naj sama s sabo, kaj me zanima in z gimnazije sem šla filofaks ker sem tekom gimnazije dojela da mi naravoslovni predmeti ne ležijo in da matematike tud slučajno nočm nikol več videt ker se mi je zagabila do konca življenja...predvsem zarad profesorce v gimnaziji. sem pa ugotovila, da mi ležijo družboslovni predmeti in jeziki, zato sem vpisala sociologijo in češčino...pa čeprav mogoče ne bom dobila službe....rajš študiram neki, kar me veseli, kokr pa da se matram na enmu faksu k ma zaposlitveno perspektivo za tisto bogo 6...tko da tud razumem uno k je napisala d jo študij na upravni zanima, ampak jo moti matematični predmet. in tud razumem use tiste k grejo iz osnovne na gimnazijo namest na srednjo poklicno...zakaj bi se matru na eni srednji, k še ne veš kai ti gre, kai ti leži še manj pa veš kaj bi sam s sabo...in na koncu k ugotoviš, čeprow greš peti predmet delat, se na določene fakultete ne moreš vpisat...je za take useen boljš d grejo na gimnazijo pa tam ugotovijo kaj jim leži...še zmeri se lahko potem na kakšen poklicni tečaj vpišejo ali se pa prepišejo na kakšno poklicno šolo...in če pač ugotovijo da jih zanima filozofija se bodo pač vpisali na filozofijo...ali ekonomijo...oz karkoli jih pač zanima. glede šolnin pa..izobrazba je naša pravica, ne vem zakaj bi si jo morali kupovati. kajti študij bi z uvedbo šolnin dejansko postal dostopen samo bogatim...in nikakor se mi ne zdi fer, da bi omejil študij tko, da bi lahko študiral samo bogati, glede na to, da imamo pravico do izobrazbe vsi.
Savannah napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:Spomnim se ene na tem forumu, ki je oklevala z vpisom na nek faks (uprava ali nekaj takega), ker je predmetnik vseboval en (!) matematicni predmet. "studij me res zanima" my ass.
?
Meni se zdi prej bolje, da se nekdo pozanima o potencialnem faksu, ki ga bo študiral kot pa da se zaveda, da je tam en kup (lahko samo en, pa je ta zanj zajeban v nulo) predmetov, ki mu ne ležijo, pa gre vseeno "probat".
Savannah napisal/-a: Roko na srce, to nas je VSE zanimalo, ko smo se vpisovali na faks