Kleio napisal/-a:Vse s tem je pač na strani ženske, nevem kako tega ne morete sprejeti. Ko pa bodo obstajale umetne maternice v katerih se bo lahko embrio razvijal- takrat se bo šlo LE za dedni material in takrat se bo položaj spolov spremenil.
ne vem zakaj bi to morala sprejeti? zame je to družben konstrukt, ki ga nikakor ne priznavam za svojo realnost. svet in sebe vidim pač drugače. sliši se hecno, ampak jaz bom svojo maternico mojemu otroku samo posodila, da se v njej razvije, potem pa naj se on veselo izkotali iz nje in pričakujem, da bova oba s partnerjem enakomerno odgovorna zanj, tako kot bova obadva odgovorna za odločitev o otroku in obadva bova prispevala svoje gene, da se bo ustvarilo novo bitje. ker si otroka želim, bom ''žrtvovala'' svoje telo in strije, vendar to ne pomeni, da je otrok kaj več moj kot partnerjev.
če bo pa položaj spolov kaj drugačen, ko bomo imeli umetne maternice, potem pa komaj čakam, da se to zgodi. meni se zdi žalostno, da ne moremo tega premika narediti v svojih glavah in rabimo neke zunanje faktorje, da lahko objektivno pokažemo, da je tako.