*mala* napisal/-a:Če se splav prepove, se bomo vrnili na isto stopnjo kot te države z nelegalnimi splavi z veliko smrtnostjo, neplodnostjo, itd...
se strinjam, to prinese polno negativnih posledic. ljudi bi bilo potrebno izobrazit o nevarnosti tega početja na lastno pest. in potem še o tem, kako dragoceno je vsako življenje. jim nuditi oporo, pomoč, svetovanje. to bi zahtevalo veliko časa in energije. joj, to bi zahtevalo človeka. danes smo pa ja emancipirani, dajmo ljudem možnost, da počenjo s svojim telesom kar si želijo. iz ambulante jih odpravimo z eno preprosto kontracepcijosko tabletko ali s par minut trajajočim posegom v telo.
*mala* napisal/-a:Tisti, ki ste proti splavu-ali uporabljate kontracepcijo? A to pa je "naravno"? Lahko bi nastalo precej otrok. Ali nič ne pomislite na tiste, ki ne morejo imeti otrok?
imam nekaj sošolk, ki so verne. so proti splavu in tudi proti vsakršni obliki kontracepcije, tudi pri odhajanju ven na predzadnji postaji oz. pazi metodi. ena je že poročena. verjetno seksata na varne dneve. noseča še ni.
js sem s kt nehala zaradi slabega počutja. kondomov se nam ne da natikat. sedaj gremo ven na predzadnji postaji. zaenkrat se obnese

če bi zanosila, bi v prvem trenutku verjetno pomislila na splav (strah, pa sem premlada, pa brez službe, pa itd itd razlogov b najdla, zakaj nebi mela otroka)... potem bi se vsedla dol s fantom.. in vem, da bi me prepričal, naj obdržim. in potem bi gurala in gurala in se matrala in vem da bi nama ratalo. sprejela bi odgovornost za svoje početje in se začela zavedati, da vse skupaj le ni tak hec, in da se z življenjem ni za igrati. mislim, da bi se iz tele te šole velik naučila in postala boljši človek, kakor pa da bi ''enostavno'' splavila in se še naprej hecala in čakala, kdaj bo štalca in šele pol kravca.