*SunFlower* napisal/-a:
Me prav zanima, kako ti argumentiraš, da je splav najslabša možnost za žensko. Že druge so ti dale par primerov - posilstvo, neurejeni življenjski pogoji ...
No zdej ste se vse vpiknile v to posilstvo. Prav smešne ste ena za drugo 3 ali 4 z istim argumentom. Sem prej povedal, da gre za ekstremne primere kjer mogoče res ni drugega izhoda, apmak kaj hočete vi meni rečt da je v Sloveniji letno 6000 posilstev z zanositvijo? Lepo vas prosim, takšnih primerov je mogoče nekaj ne pa par tisoč. Vpiknile ste se v najbolj nemogoče scenarije, samo da bi našle nek izgovor češ, da za splav obstaja opravičilo. Res je mogoče obstaja, ampak v izjemnih primerih, tako kot za umor, če nekoga ubiješ v samoobrambi. Amapk v samoomrambi ubješ enega, dva, ne pa deset. Tako da ta s posilstvom ne vzrži.
Kar se socialnih pogojev tiče sem že povedal, posvojitev je še vedno boljša opcija.
*SunFlower* napisal/-a:Slabo ti tele občutke dobivaš. Kot prvo, s toleriranjem splava ni nič narobe, tako da res ne vem, zakaj to omenjaš, kot drugo mi pa pokaži eno dekle, ki je reklo, da je splav 'prav fin', ali pa da je podobno trivialen kot obisk pri frizerju. In kot tretje, kaj je narobe s tem, da se nam zdi najboljša opcija? Včasih splav JE najboljša opcija, pa če ti je všeč ali pa ne.
Splav ni NIKOLI najboljša opcija, pa če ti je všeč ali ne. In ja, namesto da bi jo kdo poskušal odvrniti od tega dejanja, je bila deležna podpore in odobravanja. Nihče ni sicer eksplicitno napisal, da je splav fin, se pa ga prikazuje kot povsem sprejemljivo opcijo s katero ni nič narobe.
*SunFlower* napisal/-a:A to je narobe, da reši svoje probleme?
A je kaj narobe če bi jaz rad bil milijonar, pa grem v banko in jo oropam, da rešim ta svoj problem? Aja točno, ti si ena tistih, ki si stalno ponavljajo mantro važen je cilj ne pot. Kar tako naprej, doker ne boš na svoji koži občutila takšnega ravnanja in razmišljanja
*SunFlower* napisal/-a:Pa še to: tudi jaz sem mnenja, da moški lahko o splavu gor in dol pametujejo, kolikor želijo, pa se na njihovo mnenje še vedno ne bo preveč za zanašat ... Če bi bili moški tisti, ki bi morali roditi otroke, hkrati bi jim pa ostali pametovali, da je njihova moralna dolžnost, da gredo skozi psihično in fizično stisko pred, med in po porodu, se mi zdi, da bi bilo precej manj strogih nasprotnikov splava.
Seveda saj za moškega je pa to res mimgrede, da nenačrtovano naredi enega otroka in se je pripravljen s tem problemom spopast, otroka sprejet in popolnoma spremenit svoje življenje. Le zakaj? Poiščimo bljižnice? Jaz poznam eno, reče se ji splav, sicer je super ima samo eno pomanjkljivost, ne smeš met moralnih zadržkov, pa je vse kul in potem se lahko cmeriš nad povoženimi mačkami, ker lastni otroci te itak ne ganejo.