purple_rain napisal/-a:^^bejž stran s tem.
DM123 napisal/-a:purple_rain napisal/-a:DM123 napisal/-a::blah:
Ob takih mi vedno najprej pride na misel: "98% of anti-abortionists are men. 100% will NEVER be pregnant."
No, zdej če si hotla s povedanim mene uvrstit v tisto skupino moških, ki naredijo otorka potem se pa potuhnejo, ker to itak ni njihova stvar, si se zelo zmotla.
Ne, hotela sem rečt, da kako zelo "na organ" mi gredo moški, ki pametujejo in moralizirajo o tem, med tem ko je pravzaprav na koncu to predvsem odločitev ženske.
1. Kako je to samo odločitev ženske? Pa vi si otroke dobesedno prisvajate.
Otrok je od ženske ravno toliko kot od moškega, samo očitno to pri nas ni ravno vsem jasno, ker tudi sodišča ob ločitvah v 95% primerov otorke dodelijo ženskam, kot da so njihova last, pa so lahko še tako grozne matere, to sodišča ne zanima. Zadnji primer Koroška, se zgraža cela Slovenija. In zato nikakor ne razumem, zakaj je to samo odločitev ženske? To je odločitev obeh, ker če se malo grobo izrazim, sta tudi otroka naredila oba, ne samo ženska!
2. A ti veš kaj pomeni moralizirati oz dajati vrednostne sodbe in obsojati? A sem jaz koga obsodil, zaradi njegovih dejanj? Ne, sem samo izrazil svoje mnenje.
sončk napisal/-a:DM123, koga briga, če bi se ti strinjal ali ne - ženskino telo, ženskina izbira. Po zakonu

Tudi nam je profesorica za biologijo vrtela nek film o splavu. Klešče in vse te zadeve, pa slike mrtvih otrok (ki so bili splavljeni vsaaj po 20. tednu). Sem jo hotla vprašat če nam bo ona vzgajala otroke in skrbela za njihovo psihično in fizično dobrobit, če postanemo mame pri 16, ker več kot uničeni dve življenji to največkrat ne prinese.
Torej če bi ti z nekom nenačrtovano zanosila in bi ti on rekel, da želi otroka in da bo prevzel skrb za njega, bi ti rekla:"Ne, ne boš ga imel, četudi ga želiš, ker je moj in jaz lahko naredim kar želim!"
Oprosti, ne želim biti žaljiv, ampak tako razmišljanje je pa milo rečeno bolano in res srčno upam, da si ena redki, ki bi to naredila. Ker če pa partner prevzame otorka in je tvoja naloga samo to, da ga 9 mesecev nosiš pod srcem in nič drugega, pa ti je tudi to preveč, potem se pa jaz marsikaj vprašam.