Zaščita pri prvem spolnem odnosu
Zaščita pri prvem spolnem odnosu
Živjo!
Stara sem 16 let in s fantom razmišljava o prvem spolnem odnosu. Zame bo to prvič, on pa je to že počel. Seveda me zelo skrbi zaščita. Ali je samo kondom dovolj? Rada bi jemala tudi tabletke, vendar ali morajo starši podpisati kakršnokoli dovoljenje oz. ali mi ginekolog tabletk ne bo prepisal brez prisotnosti staršev? Koliko časa bi mogla jemati tabletke, da bi začele učinkovati in me ščititi?
Sploh pa, zanima me kakšen je prvi spolni odnos za dekleta. Je res tako boleč kot pravijo?
Hvala za odgovore!
Stara sem 16 let in s fantom razmišljava o prvem spolnem odnosu. Zame bo to prvič, on pa je to že počel. Seveda me zelo skrbi zaščita. Ali je samo kondom dovolj? Rada bi jemala tudi tabletke, vendar ali morajo starši podpisati kakršnokoli dovoljenje oz. ali mi ginekolog tabletk ne bo prepisal brez prisotnosti staršev? Koliko časa bi mogla jemati tabletke, da bi začele učinkovati in me ščititi?
Sploh pa, zanima me kakšen je prvi spolni odnos za dekleta. Je res tako boleč kot pravijo?
Hvala za odgovore!
Passion for fashion. ♥
-
- Sramežljivka
Kondom je načeloma dovolj, ampak sej veš, lahko se zgodi da poči ali kaj podobnega - potem takem pa nebo dovolj. Če pride do take situacije, ti je na voljo še vedno jutranja tabletka, ki jo dobiš v lekarni (na recept, če imaš že svojega ginekologa), ali pa samoplačniško, mislim da stane okol 10 € - tu bi te še rada opozorila, da preverjajo osebno saj moraš biti +15 da jo dobiš! Torej vzami s sabo osebno...
Ti pa toplo priporočam KT. Dobiš jih brez kakršnega koli podpisa staršev. Pri ginekologu se pogovoriš in predpisal ti bo najbolj primerne
in seveda brez prisotnosti staršev.. KT začnejo delovati takoj po zaužitju prve tabletke. Vzameš jih prvi dan menstruacije. Ker pa telo ni navajeno na dotok dodatnih hormonov se lahko ciklus malce zavleče... Toraj tabletke te ščitijo že od prvega dneva jemanja. Ko je mesec naokrog narediš premor za menstruacijo, nato pa nadaljuješ z jemanjem (nč bat zraven dobiš natančna navodila)
Če se ti ob jemanju pojavijo kakršni koli stranski učinki, ne čakat! Pojdi raje k ginekologu in povej o svojih težavah! Sama sem imela zelo velike probleme s kontracepcijo, zato ti iz lastnih izkušenj povem da je bolše preventiva kot kurativa...
Torej kakšen je prvi spolni odnos?
mislim da ga vsaka doživi drugače, na svoj način.. Je pa nekaj zelo lepega, seveda če se v to spustiš z osebo ki jo imaš rada
Boli? Odvisno od posameznika, nekatere punce deviške kožice nimajo oz. se jim pretrga pri športu ali že gdaj prej v otroštvu lahko tudi zaradi uporabe tamponov, druge pa občutijo pri prvem spolnem odnosu rahlo bolečino.. Je pa bolečina seveda odvisna tudi od debeline himna. Ob bolečini se pojavi tudi krvavitev (ni tako zelo močna), je pa vredu če si na to pripravljena.
Vglavnem priporočam ti, da si sproščena in ne razmišljaš o bolečini (ni tako hudo)
prepusti se fantu in boš vidla da bo obema lepo...

Ti pa toplo priporočam KT. Dobiš jih brez kakršnega koli podpisa staršev. Pri ginekologu se pogovoriš in predpisal ti bo najbolj primerne

Če se ti ob jemanju pojavijo kakršni koli stranski učinki, ne čakat! Pojdi raje k ginekologu in povej o svojih težavah! Sama sem imela zelo velike probleme s kontracepcijo, zato ti iz lastnih izkušenj povem da je bolše preventiva kot kurativa...
Torej kakšen je prvi spolni odnos?

Vglavnem priporočam ti, da si sproščena in ne razmišljaš o bolečini (ni tako hudo)

Kdor joče ker ni sonca, zaradi solz ne vidi zvezd
Jaz bi najprej pohvalila odgovorno razmišljanje
- Sama sem šla h ginekologu in ko me je vprašal, kaj je razlog obiska, sem rekla da kontracepcija. Potem je lepo vprašal, kaj sem imela v mislih - sem rekla da tabletke, malo me je še spraševal nato pa napisal recept. Zaščitena si že takoj po zaužitju prve tabletke; meni je svetoval naj jemljem pred spanjem, sicer pa po želji, natančno si preberi navodila.
Prvi seks... meni je bilo všeč. Ni me preveč bolelo, to je bila ena taka bolečina ki jo začutiš za 2 sekundi, potem je bilo konec. Lahko da bo pri tebi drugače. Poskrbi da boš dovolj sproščena, če ne boš dovolj navlažena, uporabita lubrikant, ker bo bolj prijetno (jaz prvič nisem bila takooo vlažna ker so mi delali živčki, sem imela pa srečo da sem bila sproščena in 100% ready za ta korak). Krvavela sem minimalno, mogoče zato ker sem prej uporabljala tampone, lahko pa da sem pač imela zgolj srečo
Kakorkoli, lepo se imejta

- Sama sem šla h ginekologu in ko me je vprašal, kaj je razlog obiska, sem rekla da kontracepcija. Potem je lepo vprašal, kaj sem imela v mislih - sem rekla da tabletke, malo me je še spraševal nato pa napisal recept. Zaščitena si že takoj po zaužitju prve tabletke; meni je svetoval naj jemljem pred spanjem, sicer pa po želji, natančno si preberi navodila.
Prvi seks... meni je bilo všeč. Ni me preveč bolelo, to je bila ena taka bolečina ki jo začutiš za 2 sekundi, potem je bilo konec. Lahko da bo pri tebi drugače. Poskrbi da boš dovolj sproščena, če ne boš dovolj navlažena, uporabita lubrikant, ker bo bolj prijetno (jaz prvič nisem bila takooo vlažna ker so mi delali živčki, sem imela pa srečo da sem bila sproščena in 100% ready za ta korak). Krvavela sem minimalno, mogoče zato ker sem prej uporabljala tampone, lahko pa da sem pač imela zgolj srečo

Kakorkoli, lepo se imejta

*mwa*
Živjo. Tudi jaz bi rada nekaj vprašala, ko je že ravno govora tudi o bolečini pri prvem spolnem odnosu. S fantom že kar nekaj časa poskušava imeti spolni odnos, vendar ne gre, ker mene res zelo zelo boli. Mislim da ni vzrok vlažnost in nesproščenost, ker si to res želim in ga imam rada. Fant je zelo pozoren in pazljiv, ter me v nič ne sili. Zanima me samo, če ima katera kakšen predlog, kako bi bilo najlažje. Vem, da je vse odvisno od debeline himna, vendar me kar močno zaboli tudi, ko poskušam vstaviti tampon.
Upam, da sem nekako povzela, kar želim vprašati. Hvala za odgovore.

you never know how strong you are, until being strong is the only choice you have..
- lovefrance
- Komunikatorka
Če ne bo šlo ti bo ginekolog samo prerezal in to je to. Nič za se bat. In ni že skoraj rutinski poseg, ampak je ŽE rutinski poseg (halo, če je rutinski poseg odstranitev slepiča bo prerez enpar milimetrov debele kožice "pičkin dim").
Mene pr prvemu spolnemu odnosu ni nič bolelo (mogoče tko ku je ena rekla, 2 sekundi), krvavela nisem. Aja, to, da maš fanta rada nima nobene povezave s tvojo deviško kožico. In tudi ne vem kaj ma trma s tem, da si hočeš sama pomagat. Tudi jst sm trmasta, pa ne bi trpela, če me kaj boli.
Mene pr prvemu spolnemu odnosu ni nič bolelo (mogoče tko ku je ena rekla, 2 sekundi), krvavela nisem. Aja, to, da maš fanta rada nima nobene povezave s tvojo deviško kožico. In tudi ne vem kaj ma trma s tem, da si hočeš sama pomagat. Tudi jst sm trmasta, pa ne bi trpela, če me kaj boli.
Jaz sem že od svojega prvega na tabletkah. Nekako se mi zdijo najbolj praktične in hkrati jim bolj zaupam kakor kondomu. S kondomi imam že tako bolj slabe izkušnje- ali so me zribali, tisti s določenimi okusu pekli... Sploh če začenjaš s seksom, ne želiš imeti že prve negativne izkušnje. Jaz sem prvič seksala na tabletkah, brez kondoma, brez bolečine. Ne pravim, da boli če prvič s kondomom( ker seveda tega ne vem), vendar bi se, če bi se še enkrat odločala za prvi seks, odločila enako.
Pa vso srečo pri razdevičenju! Naj bo čimbolj prijetno
Pa vso srečo pri razdevičenju! Naj bo čimbolj prijetno

bubble. napisal/-a:S fantom že kar nekaj časa poskušava imeti spolni odnos, vendar ne gre, ker mene res zelo zelo boli. Mislim da ni vzrok vlažnost in nesproščenost, ker si to res želim in ga imam rada. Fant je zelo pozoren in pazljiv, ter me v nič ne sili. Zanima me samo, če ima katera kakšen predlog, kako bi bilo najlažje. Vem, da je vse odvisno od debeline himna, vendar me kar močno zaboli tudi, ko poskušam vstaviti tampon.
Evo, pri meni je bilo isto. Pa nisem rabila kirurškega posega. Bolelo je kot hudič, no skratka fant je predlagal da bom zgoraj da jz nadzorujem dogajanje, ampak me je tak še bolj bolelo, na koncu sva porihtala tko da je himen počil ko je bil on zgoraj, je zabolelo in povem je bilo bolečine konce, samo potrpet moreš malo pa bo potem boljše.
Tampona si pred tem nisem nikoli vstavljala tko da ti o tem ne znam nič povedat. Samo sproščena bodita, potpežljiva in vama bo enkrat že uspelo.