Kopiram relevantne poste:
UG84 napisal/-a:je pa tudi res da v trgovinah, kjer mlade punce kupijo največ ličil (ala Mueller), so tudi svetovalke - prodajalke in njihovi nasveti za ličenje takšni da....(obup, skratka).
chikita89 napisal/-a:Ja to se strinjam. Sem bla par dni nazaj v Muellerju, pa sem prodajalko za en lak spraševala, utrjevalec, pač sem ji povedala da bi si rada utrdila nohte, ker se mi lomijo, so tanki itd., ona pa mi začne kazat neke navadne podlake. Sem jo vprašala, ker sem mislila da bo kej pametnega svetovala.. ampak ko sem vidla kaj ženska govori, sem kar sama pogledala in našla kar sem iskala.
haley napisal/-a:^^Se temle se pa strinjam. Ne znajo sploh svetovat ali pa preberejo samo tisto kar piše na embalaži.
claire napisal/-a:glede svetovalk v mullerju in podobnih trgovinah. a se vam zdi, da bodo za minimalno plačo v muller šle delat vizažistke??? če bi bile v sloveniji plače primerne, bi bil tudi kader primeren. to ni so ne kozmetičarke ne nič. to so prodajalke. s trgovsko srenjo šolo. ona se ni učila sestavi krem. jih pa tudi marsikatera kozmetičarka ne pozna. menim, da ni za obsojati teh punc. pač rabijo službo. kaj pa ko v big bangu delajo babe, ki nimajo pojma o pojmu in prodajajo računalnike brez da bi vedele kaj je grafična kartica? ali pa v tujini, kjer delajo tipi po drogerijah, ki še imana blagovnih znamk za ličenje ne poznajo?
UG84 napisal/-a:A dej, Claire, sej jaz tud nimam kozmetične izobrazbe in tečaj in ne vem kaj še, ampak a veš kaj imam za razliko od teh punc - željo po dodatnem samoizobraževanju. Če prodaja kozmetiko, mater bo pa ja kakšno stvar prebrala sama o tej stvari, ane?
Mene ta 'izgovor', "jaz imam itak minimalca, boli mene cel svet!" nič ne gane, ker čisto drugače gledam na delo.
rinca napisal/-a:se strinjam z UG84, kakšno plačo pa rabiš imet, da si znaš izbrat puder pravilnega odtenka? punce z oranžnim pudrom, svetlomodrim eyelinerjem in roza šminko valda ne bom šla spraševat za mnenje.
razne zgodbice o kilah pudra, dajanju "sranja" na kožo ipd. če se nekatere ne znate namazat in še niste slišale za kvaliteten puder, še ne pomeni da je vsak make up pleskanje.
chikita89 napisal/-a:Tudi jaz se strinjam z UG84. Glede na to da delajo v kozmetični trgovini, bi si lahko, če ne drugega, same malo pogledale po izdelkih, za kaj sploh služijo itd. Marsikdo ima samo trgovsko šolo, pa ko začne v določeni trgovini delat se valda naučiš, vsaj da veš kaj prodajaš. Ne pa tako brez volje bit, pa ponujat samo najdražje izdelke, ker so kao najboljši.
*mala* napisal/-a:Sam kaj so to krive prodajalke? To bi morala firma poskrbet za kakšna dodatna izobraževanja, jim priskrbet kaj gradiva za "preštudirat", ne pa da lahko čisto vsak to dela.
Sicer pa niti niso tako slabo plačane, npr. v Mullerju- nad 4€/uro.
UG84 napisal/-a:Samo če firma tega ne naredi, ne vem, no, jaz ne bi prodajala nekaj, o čemer nimam pojma. Že zato, ker bi me bilo sram da buče prodajam, bi si šla kaj prebrat. Sj tud zdej v službi ne čakam, da mi vse v naročje pade....
*mala* napisal/-a:Še malce OT:
Jah, ampak si predstavljaš poznat cel Muller? Vse izdelke vseh firm? Pa sej se ti zmeša.
Meni je super v ogromnih veleblagovnicah v tujini, kjer vsaka prodajalka zadolžena za svoje podjetje in res poznajo v nulo vse izdelke. Pri takih je meni res veselje kupovat, kjer ne veš več kot one, probajo izdelke na tebi, se ti posvetijo. Verjetno so tudi temu primerno plačane.
Sicer so si uporabnice/nakupovalke same krive, če se prej ne pozanimajo o izdelku, ki ga kupujejo. Itak nas povsod zaspiajo z reklamami o raznih izdelkih in je itak vsak "najboljši".