Kakovost hrane v Sloveniji

Gurmanski užitki.
Odgovori
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

tor napisal/-a:mala*, kupijejo tam Avstrijci, Nemci,samo bolj ugodno kot pri nas, če gledaš razmerje cena/kvaliteta. Sicer niso pa ne eni ne drugi nek narod, ki bi dal nekaj na to, kaj da v želodec.

Njih sem dala samo za primer. Tudi npr. v VB so kar pogoste take trgovine. Aldi, ki je pri nas pod imenom Hofer je tudi v Franciji, državah Beneluxa, US, Švici, Avstraliji, itd...

Sicer se pa strinjam, da je najboljše od kmetov. Ampak vse se pa spet ne da tako kupiti. Vsaj meni to ni dovolj in ne morem skoz jest krompir in klobase (karakiram seveda).

+ na ogromno testih Zveze potrošnikov zveze so Hoferjevi/Lidlovi/itd.. dobili presneto visoke rezultate, če že ne najboljše. Kako se pa to razlaga?
Ravno nekaj časa nazaj so testirali 13 tun v oljčnem olju. Prva je bila Safcol, druga Hoferjeva (ki ima sicer najboljše olje od vseh testiranih), najslabše olje ima pa Delamaris (skupno predzadnji), medtem ko ima najslabšo splošno oceno Mercatorjeva.

Mah, v trgovinah je presneto malo slovenskega, še kar pakirajo pri nas, je tuje, ker naše izvažajo drugam. Ne vem zakaj bi podpirala "slovenske" produkte.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

jullia_ napisal/-a:Kje imam pa čas ob točno določeni uri (ob pol 9ih zjutraj, preden oddajo mleko v mlekarno) hodit po mleko, če pa delam od 8ih do 5ih?

Mlekomat! :)
(na tržnici v LJ so tudi taki fajn avtomati z bio izdelki direkt iz kmetij)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

A res? To je pa ful huda ideja.

Saj jaz načeloma take stvari podpiram. Pekarne, mesarije,... Grem, če je le opcija, nikoli ne grem v hipermarket po žemljo.
Ampak vseeno pa z nestrpnostjo pričakujem dan, ko bodo v Sloveniji nehali težit s tradicionalnimi družinskimi vrednotami & stuff in končno odprli kakšno 24/7 štacuno, ki ni Petrol s svojimi zasoljenimi maržami.
panterica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Tam nekje

Neprebrana objava Napisal/-a panterica »

Mr. Nobody napisal/-a:
panterica napisal/-a:Jaz tud ne podpiram teh poceni trgovin. Sem mnenja, da za tako majhen denar roba ne more bit kvalitetna. Za malo denarja je malo muzike.

Hehe, kako neumno razmišljanje. Veš, da v raznih Mercatorjih, Tuših, ... dobiš izdelke, namenjene vzhodnemu trgu, ki so veliko manj kvalitetni? Poglej na etikete. Poljska, Češka itd. Ker so ti cenejši in ima trgovec več dobička. Na netu imaš precej testov živil, praškov in drugih zadev (tudi v slovenščini) in na vseh so izdelki Hoferja, Lidla in ostalih "poceni trgovin", kot jih imenuješ (mimogrede, ker ti ni jasno, cene so nizke zaradi tega, ker se dobavljajo velike količine), na prvih mestih, tisti iz najdražjega Mercatorja pa zgolj povprečni oz. še to ne. Za primer, si kdaj probala poljsko in nemško Nutello? Slednja ima neprimerno bolj poln okus, drugačno strukturo in je veliko manj mastna. Poljska je naravnost ogabna, že v barvi je razlika. Perilo oprano s praškom, namenjenim zahodnemu trgu (proizveden v Nemčiji), ima lepši, močnejši vonj po pranju, prav tako je perilo boljše oprano. To je dokazano. Da ne naštevam naprej ... Skratka, razmišljaš povsem narobe.

Ne govorim o slabi poceni robi, ki jo ima Mercator, ampak o tistih kvalitetnih domačih izdelkih, ki jim zaupam. Tudi v Mercatorju ni vsa roba dobra. Bom drugače napisala, bolj zaupam naši hrani. Ta pa običajno ni poceni.
rebelgirl
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a rebelgirl »

mi kupujemo večinoma v šparu in tušu.
špar zato, ker je blizu, poznan, poceni, tuš zato ker je blizu špara :) malo prelistamo reklame in pogledamo kje je cenej sadje npr.
v lidlu kupujemo on ameriški tavelik toast-polnozrnat in navaden ter sir v slanici k je v taki visoki posodi in je noro dobr.odkar sem kupla neko tunino solato in je bla tko ogabna da je še pes ni hotu jest, drugega tam ne kupujemo.
eurospina ne poznam.
hoferja tut ne.
v merkatorju kupujem samo kahne kozmetiko in občasno njihov jogurt k ma muslije not, če sem že kje blizu in se spomnem. ko sem v ljubljani v fletu ga imamo pa itak čez cesto in je dežurna trgovina. sam mi je predrag in mam raje špar.
špar ma ok budget mleko, pa spar vital linija je super (sojino mleko, ajdove testenine,kečap). budget kava je preveč zrnata in je niti doma ne moreš na fino zmlet, mal je hecna, tko da barkafe je zakon. spar namaz čokoladen je oduren, tko da nutela zmaga. spar tuna je super. kruh pečemo doma. spar ma fajn vloženo zelenjavo njihove firme (kumarce,paprika ), šampinjoni so fajn, koruza je presladka, olive tut niso najboljše.
aja tuš ima ene kekse k se jim reče babičini keksi, so ful pocen (1.40) in sem bila presenečena kok so dobri. pa gavda tuš je dober sir.
aja, točno. merkator ma super moko (30 centov al kok), bela vrečka, mislim da je linija zdravo življenje al kaj majo. pice iz te moke so njam njam :)
ene stvari se pač kupijo znanih firm, druge vzameš tisto kar je malo ceneje ampak še vedno dobr ali ok za jest.
ful si želim da bi v celju dobil leklerk. v ljubljani sem sicer bila parkrat, samo mi je predaleč se vozit tja po hrano. tko da špar uber alles pa še samopostrežne blagajne majo, to mi je dbest.
peppermint
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a peppermint »

najpogosteje nakupujemo v mercatorju:)
vsaj večino stvari.
sadje, kakšne jogurte, sladoled, kruh, kekse, itd. -> hofer,
zajčicaBunny
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a zajčicaBunny »

Do predkratkim sem vedno kupovala samo v sparu, redko sem pristala v tušu ali merkatorju.
Od pogovora s prijateljico glede lidla in hoferja ter njihovih izdelkov pa veliko nakupim tudi tam. Nekateri izdelki so boljšega okusa kot naši, da o cenah ne govorim. Zelo opazen prihranek. Tudi hrana za pse in mačke je ok, pač ni se še zgodilo da je nebi naš kuža in muc popapcala (znata biti zbirčna)
Hofer in lidl sta avstrijska ali nemška firma, ne vem točno čigava sta. In v teh ˝boljših državah˝ imajo bolj stroge haccap standarde. Potem takem naj bi bila kvaliteta njihovih izdelkov boljša od naših. Zato tudi naši izdelki, ki ne dosegajo njihovih meril niso na policah hoferja in lidla. Tako je bilo razloženo meni, ne bom pa vsiljevala mnenja nikomur...

Čeprav občutek je še vedno boljši če se sprehajam z vozičkom po sparu :lol: :wink:
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

hofer in lidl imajo po mojem mnenju nižje cene zaradi dveh stvari:
1. prodajajo no name proizvode, kjer ne plačuješ blagovne znamke
2. njihov servis je manj kvaliteten od servisa tuša, špara, mercatorja, tako da prihranijo stroške dela. manj prodajalk imajo pa še te so samo na blagajni...tudi samo delo na blagajni poteka hitreje, če boš pozorno pogledala, boš videla, da so ean kode preko celega artikla, kar pomeni, da blagajničarka hitreje "najde" ean kodo, pomeni, da lahko hitreje naredi račun..

kar se pa tiče glede "fino nemško", je bilo to aktualno pred 25+ leti... :D
peppermint
Komunikatorka
Komunikatorka

ja sej. jaz vem, da včasih morem pri njih tak na blagajni hitet, da uspem vse v vrečko al pa voziček dat :)
majo pa res malo prodajalk... tudi med vikendi, sta največ dve. ena pri policah itd. druga pa na blagajni. in se včasih res gužva nabere...

mi pa je zdaj pozimi, ko dosti dežuje, sneži, ... tudi pomembno, če ma trgovina parkirišče pod streho. :) mislim, bolj praktično je...
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Jochie napisal/-a:tudi samo delo na blagajni poteka hitreje, če boš pozorno pogledala, boš videla, da so ean kode preko celega artikla, kar pomeni, da blagajničarka hitreje "najde" ean kodo, pomeni, da lahko hitreje naredi račun..

To je men zelooo nadležno. Tam ti zmeče vse stvari in sploh vrečk nimajo in te nit ne počaka, da pospraviš! :mad: :mad: Drgač pa nisem med tistimi s predsodki do trgovin samo zato, ker so cenejše...Nekateri radi dražje plačujejo :) pa čeprov se potihem zavedajo kaj vse plačujejo, ko kupjo določeno firmo tune, majo vseen nek bolši filing, ko kupjo nekej dražjega, kakor nekej poceni.:D
It was forever..but it didnt last long..
Mr. Nobody
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Mr. Nobody »

..Evelyn.. napisal/-a:To je men zelooo nadležno. Tam ti zmeče vse stvari in sploh vrečk nimajo in te nit ne počaka, da pospraviš! :mad: :mad:

Je nadležno, sploh ker smo navajeni koncepta iz drugih, "navadnih" trgovin. V teh diskontih je vse podrejeno hitrosti, zato naj bi pri blagajni vse izdelke zlagal direktno v voziček, nakar vse skupaj pelješ do pulta pred izhodom, kjer si stvari lepo v miru zložiš v vrečke, da ne delaš gužve pri blagajni.
peppermint
Komunikatorka
Komunikatorka

meni so fajn tiste blagajne tik tak, ko so v mercatorju pa v interšparu... ko sam delaš pri blagajni. ker lahko lepo presortiram vse po vrečkah, da mi pol pri avtu ni treba :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Js imam pa ful rada te hitre blagajne v Hoferju. Sem rada hitr konc in ne kar čepet v vrsti. Pač dam vse v voziček ali bombažno vrečko, če malce stvari. Tudi počakajo prodajalke, če vidijo, da si bolj počasen.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

v Hoferju znajo bit prodajalke kar prehitre, ampak saj daš stvari v vozek in jih potem posortiraš po vrečkah. Na žive mi grejo prodajalke v mercatorju,sparu itd., ki vse k**** nogavice, zmarznjene reči in podobno, posebaj v tiste male vrečke, da ja traja čim dlje
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a spice girl »

Iz Eurospina so mi dobre jajčne testenine Tre mulini, ni boljših.

Sicer pa sem zadnjič v Lidlu zasledila, da pod neko italijansko znamko prodajajo slovenski sladoled od Leone (ta ga proizvaja za neko italjansko firmo in izvaža, Italijani pa ga potem predstavljajo za svojega). Sicer pa v Lidlu kupujemo sladko in kislo smetano, ki je 50% ceneje kot drugje pa tudi dobre so, pa feta sir v taki veliki konzervi, ki je tudi najboljši, pa sirčki s kravo :),....
Odgovori