Akvamarin napisal/-a:Tearjerker, ves iz kje ishaja to, iz medicinskega gledisca, ko sestejes, da vsi ljudje imajo razlicno mikrobno floro v ustih, pa v slini, pa v analnih in genitalnih predelih, pa na kozi...namrec, ko se privajas na novega partnerja, tudi se tvoj organizem privaja na vseh mikrobov, ki jih on ima na sebe...in zdaj, ko dobis enega partnerja, ki jih je imel veliko, prevzames tudi odgovornost, da dobis kako glivo, pa za herpesov sploh da ne govorimo, pa uroinfekte, papiloma...itn.itn
In tko lahko oseba, ki ima samo 1 spolnega partnerja (kao "čista"), komot kej faše tud "v prvo".
Ja porkaš, a ni govora o spolno prenosljivih boleznih tukaj? We don't need no education o mikroflori človeškega telesa. Plus tega, jaz sem govorila od kod posploševanje da ljudje, ki imajo za sabo večje število spolnih partnerjev so nujno pri tem neodgovorni in ne uporabljajo zaščite in imajo posledično SPB? Kaj ma mikroflora partnerja tu zaj veze?
+ purple_rain
Kaj pa če ima ženska samo enega partnerja, pa jih je ta pred tabo imel žnj brez zaščite, pa ti prenese bolezen? Potem ima ženska za sabo enega partnerja in bolezen.
Tearjerker, jaz ne vem kaj ti ni jasno tukaj...ce ima partner v slini herpes simpleks 2 in te oralno zadovoljuje, potem ga ti dobis na genitalijah in na zadnjiku, ali pa dobis Hepatitis A ki se tudi prenasa preko sline, in tukaj ti kondom in kontracepcija ne pomagata, ja in to so spolno prenosljive bolezni!!!
Kaj ima clovekova mikroflora tukaj? Tukaj se ne pogovarjamo o clovekovi normalni mikroflori, ampak o patogenih mikrobov, ki jih lahko clovek nosi v sebi in, ki lahko povzrocajo spolno prenosljive bolezni, in cigava verjetnost se poveca ce se tudi poveca st.spolnih partnerjev!
purple_rain, oseba ki je tudi imela samo enega spolnega partnerja, lahko dobi kako SPB, ce njen partner prenasalec
Tearjerker napisal/-a:od kod posploševanje da ljudje, ki imajo za sabo večje število spolnih partnerjev so nujno pri tem neodgovorni in ne uporabljajo zaščite in imajo posledično SPB?
ljudje smo zelo različni, enim to pomeni ogromno, nekateri pa samo komaj čakajo da prvič mine in potem brezskrbno sexajo kjerkoli in s komerkoli.
zato je zelo čudno da za kaj takšnega vprašaš ljudi ki jih ne poznaš (seveda pa želiš mnenja) jaz osebno se nikoli ne navežem na enega ''partnerja'' sploh če sem bila z njim samo eno noč. Moja prijateljica pa se naveže na nekoga od prvega trenutka ko ga spozna..
Meni ni žal za tako izgudo nedolžnosti (one night stand) ker sem zelo (malo smešen izraz) ''nečustven'' človek.
Ti pa NE POSLUŠAJ drugih kaj ti pravijo ampak ravnaj po ''nagonu'' ker je takrat običajno najboljše )
Džeki napisal/-a:Nesanica, če bi mi punca rekla, da seksa samo iz "prave ljubezni", v naslednjem stavku pa, da jih je imela 15, bi si mislil, da imam pred sabo eno, ki, ali laže, ali se je pa v lajfu 15-krat zmotila glede "prave ljubezni", se pravi, katastrofalen občutek za tipe.
Če bi rekla, da je imela 15 ONS-jev, bi si mislil, ok, iskrena je, nadaljujemo pogovor.
Lahko je pa številka 15 sestavljena tudi iz 4 zvez,ostalo ONS-ji..
Mislim, ta debata je meni itak malo absurdna.Jaz uživam v seksu in vedno sem iskal bejbe, ki tudi same uživajo.
super! pol si očitno dovolj samozavesten da sprejmeš takšne zadeve... ampak verjemi da si tu prej izjema. Mene sicer načeloma noben ni vprašu kolikodem jih imela,če že se izognem odgovoru ker mislim da so to precej zasebne zadeve ampak mislim da bi bilo večini bolj všeč če bi rela številko pod 5...
Tearjerker jaz te razumem kaj hoces povedati, ampak ti hocem povedati da tudi ce je oseba odgovorna in se zasciti, kondom naceloma je dobra zascita ampak ne zasciti proti vsega, in zaradi tega sem ti ko primer napisala takrat, ko je prenasalec slina, ali pa takrat ko moski uporabla isti kondom za analni in vaginalni odnos, in to ni posplosevanje ampak je dejstvo, da se verjetnost za SPB, poveca s povecanim st. spolnih parnerjev, tukaj govorimo o Verjetnosti! Ce pa imas v mislih kaka druga zascita, pol pa napisi!
Akvamarin, ne vem, zakaj spet v ekstreme, "dala dol s pol Ljubljane"...Mislim, očitno si še zelo mlada in polna idealističnih predstav, kako so device zelo iskano blago.
Nekateri pač življenja ne gledamo skozi številke. V okolju, kjer jaz živim, so punce povprečno spolno aktivne s 15-16 leti. In zdaj, če bi me rad nekdo prepričal, da je recimo za eno 25-letnico recimo 10 partnerjev visoka številka..Meni se ne zdi. Precej bolj začudeno bi pogledal 25-letno devico, saj le stežka verjamem, da 25-letnica še ni začutila potrebe po seksu.
One night stand ali resen fant... sej je že vseeno. Jaz sem mela kao resnega fanta, ki me je takoj zatem, ko mu je uspelo položiti me, pustil Čisto odvisno.
Ampak nečesa se moraš zavedat; prvič NE BOŠ uživala, ne bo kot scena iz filmov niti tako, kot so opisovale vse najstniške revije. In prav zato rabiš ob sebi nekoga, ki bo pripravljen tisto noč postaviti na stran svoje zahteve in želje po užitku in se 100% posvetiti tvojim. In to ne vem, če boš našla v fantu, ki hoče na brzaka one night stand. Hhehe no ja, čeprav tega jaz nisem mela niti v resnem fantu, ti šment!
@Akvamarin: ja, sej štekam kaj hočeš povedat, pa verjemi, sem dala dons ifekta v življenju skoz, da mi ni treba tega ponavljat. Ampak jaz sem govorila o odgovornem odnosu do seksa. Okej, se zaje*eš kjub kondomu, ampak vseen, je še zmer riziko dost večji če seksaš brez zaščite, kot pa če seksaš z zaščito in ta zataji. In tud oralca se da s kondomom izvajat.
Tearjerker napisal/-a: In tud oralca se da s kondomom izvajat.
dej mi povej koliko ljudi poznjaš, ki to dejansko počnejo?
bi pa rekla, da je bolj spolno aktiven folk tudi bolj odgovoren kar se tiče zaščite in bolj poučen o varnem sexu. tako da se strinjam, da je v teoriji večja verjetnost okužbe od nekoga z bujnejšo zgodovino, v praksi pa dvomim, da je kaka bistvena razlika.
s0nckic4 napisal/-a:dej mi povej koliko ljudi poznjaš, ki to dejansko počnejo?
Am... *dvigne roko*
Z ONS ali s FF definitivno, bog ne daj, da tisto stvar vzamem v usta brez kondoma, če to ni moj partner v zvezi, ki mu seveda zaupam in ga po možnosti pobaram o SPB in ostalih zadevah. (in sem to tudi preizkusila, ne govorim o teoriji)
Se ne mešam v debato o številu spolnih partnerjev in njihovi okuženosti, samo vprašanje mi je bilo provokativno.
Tearjerker napisal/-a:Kaj pa če ima ženska samo enega partnerja, pa jih je ta pred tabo imel žnj brez zaščite, pa ti prenese bolezen? Potem ima ženska za sabo enega partnerja in bolezen.
Za oba je važno koliko jih imata. Moja teta je ginekologinja in pravi, da po njenih izkušnjah polovica folka sploh zaščite ne uporablja!! Tako, da na to statistiko tukaj na forumu je brez veze it. Folk sploh ne upa priznat resnice.
s0nckic4 napisal/-a:dej mi povej koliko ljudi poznjaš, ki to dejansko počnejo?
Zaka pa je to nujno za potrditev, da se da oralca izvajat s kondomom?
Ne vem kolk ljudi to počne, ker nisem s svečo poleg ko to počnejo. Bi pa rekla da verjetno ful malo, sploh zato ker poznam večinoma punce v resnih zvezah (lahka pa seveda tud vse mastno lažejo in ga vlečejo vsem povprek brez kondomov, ni da ni).
Vem pa da, enako kot Tanada, sem pri FF/ONS sama to prakticirala. Ziher je ziher in v takih primerih je moje zdravje >>>>> tipov užitek.