FONZA napisal/-a:uff 2 uri

hvala za info..jz bi verjetno šla, sam kako uro prej heh
hvala za linke

ja res je bolše da si prej tam kot pa prepozno.Prtljago moraš čekirat najkasnje 45 min pred vzletom letala, ker če pa to zamudiš boš pa verjetno lahko čakala samo še na naslednje letalo (+še 1x stroški)

tako si malo rezerve vzemi.
Summer055 napisal/-a:no letos sem razmišljala, da bi se prijavila na počitniško delo v ZDA. to sm gledala predvsem prek STA.
Razmišljala sem, da bi delala kak mesec in potem še kak mesec potovala okoli. Tam pa piše, da moraš imeti status študenta. Jaz sem letos sicer maturantka ampak predvidevam da bom do junija že vpisana na fax. Ali to šteje?
Pa me zanimajo tudi kakšne izkušnje, če je katera že šla prek STA
Za en mesec boš zelo težko kje dobila delo. Večinoma jemljejo za 3-4 mesece. Na STA lahko izbiraš med Independent in Placement opcijo. Razlika je pač v tem da si pri independent opciji sam najdeš delo. Sicer ti dajo neko bazo kjer so delodajalci in jih potem sam kontaktiraš. Lahko pa iščeš tudi po drugih straneh. Delaš lahko kolikor hočeš, kakor se pač zmeniš z delodajalcem. Delo lahko tudi prej prekineš če ti služba ni všeč, kraj, ali karkoli, samo moraš dat pač odpoved. Pri placement opciji ti pa oni najdejo delo. Ti pač poveš kje in kaj bi raje delala. Moraš pa nujno delat toliko časa kot je zmenjeno, razen pač v nujnem primeru.
Glede stausa pa ni nujno da si študent, pogoj je samo dopolnjeno 18 leto (mogoče 19 glede tega nisem čisto prepričana). Upam da sem ti malo pomagala.
Če imaš še kakšno vprašanje ti samo vprašaj

It's all about dancing...