jullia_ napisal/-a:Moj odgovor je bil splošna replika na vaše trditve, da naj se mala sama odloči, kje bo živela. Sori, ne gre to tako. Starši so tisti, ki sprejmejo končno odločitev, ne pa 13-letni otrok.
moj odgovor pa je bila splošna replika na tvojo trditev, da njena odločitev skoraj niti ne šteje, saj je mala še ubogi otročiček, ki se nikakor ni sposoben odločati in njeno mnenje nima nobenega pomena. ma dej no! saj nima 5 let! ko pa bo šla v srednjo šolo, bo imela že 14 let, več kot dovolj, da se lahko sama odloči, kje živeti. ali ti misliš, da dijakom, ki živijo v dijaških domovih, starši to določijo, kje bodo živeli in katero šolo bodo obiskovali? pomoje je pri tem bistvena njihova želja, ob upoštevanju še drugih dejavnikov, seveda. ja, starši sprejmejo končno odločitev, kje bo ona živela, ne morejo pa ji vsiljevati svoje volje proti njeni volji. saj ni ona nek predmet, ki ga lahko po mili volji premikajo, kamor njim bolj paše!¨in glede na to, da ima že 13 let, lahko ima tudi besedo pri tem, pri katerem staršu bo živela. saj se ne gre za to, ali se seliti v ameriko k tujcem ali ostati doma, ampak ali bo živela pri očetu ali pri mami, ki pa sta samo 30 km daleč eden od drugega.

kaj ti če bi bila stara 13 let in bi se šlo za to, pri katerem staršu boš živela v prihodnje, bi brezbrižno rekla: ja, ok, kar odločite se vi sami, kaj je boljše zame, itak jaz sem še majhna in neumna in nesposobna se odločati? pomoje bi imela kakšno mnenje, kje hočeš živeti, in bi tudi rada, da to mnenje tudi vsaj do določene mere upoštevajo.
in ne, če bi oče imel zanjo samo kavč, dvomim, da bi hotel, da se preseli k njemu.