Ločen moški in življenje v troje

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

v-e-s-n-a napisal/-a:On si hoce z z njenim zivljenjem pri vama oprati krivdo, ker jo je zapustil...in namesto da bi si to priznal, krivi tebe, ki itak noces da ona zivi z vama. To je lazje drugega krivit, kot najt napako, ki si jo dejansko ti zakrivil.

Se strinjam.

In ne pustit, da se stari starši vtikajo, glede tega ostajam enakega mnenja, to je stvar vas štirih. Onadva nista del te enačbe.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Treba bo sprejet fanta v kompletu s hčerko, ali pa oditi.

Res je odločitev vseh 4, ampak težko se bodo vsi strinjali. Torej kdo ima odločilni glas? Če sta fant, hčerka in njena mama za preselitev, kaj lahko avtorica teme naredi? Nič. Sprijazni se, ali pa gre....
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Definitivno....verjetno namrec ne obstaja taka situacija, v kateri bi bili vsi popolnoma zadovoljni. Zato bo nekdo moral popustit in se sprijaznit da pac ni po njegovo, ce hocete da to funkcionira...
arabelka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a arabelka »

Po tem kar sem zdaj slišala od fanta mi je bolj jasno, da on to dela samo zase in niti ne za hči. Pravi namreč, da prej ni imel priložnosti, da bi jo vzel k sebi, zdaj pa to možnost ima in se boji, da ni hčerke totalno izdal s tem ko ji je razložil kako in kaj (torej, da bo ostala pri mami). Kar je bila na koncu njegova odločitev. Sprašuje se torej, ali je naredil pravo stvar. Jaz sem naivno mislila, da je to že razčistil sam pri sebi. Očitno ne.
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

Tako, kot je mala rekla, najprej se moraš odločiti, ali misliš sprejeti tipa v kompletu s hčerko ali ne. Če ja, potem moraš biti pripravljena na to, da boste skupaj živeli in hodili na počitnice. Če ne, potem bolje, da kar pobegneš iz zveze.

Sicer pa imam dve znanki, ki sta bili v podobnih situacijah samo, da je bila ena v vlogi hčerke ena pa v vlogi mačehe. Prva je bila isto s starejšim moškim, samo da je imel mlajšo hčerko (ok. 8 let), pa se je isto preselila k njima in ta moja kolegica je čisto z veseljem skrbela za njo. Druga je bila pa stara 14, ko je njen oče spoznal precej mlajšo punco, pa se sicer ni preselila k njima, ampak je bila pa kar veliko tam pa sta se z 'mačeho' vedno dobro razumeli, ker je ni poskušala vzgajati in ji je bila bolj kolegica. Mogoče ji je šla tudi kdaj na živce, ampak po mojem je bila to bolj mladostniška tečnoba. Zdaj, po desetih letih, se namreč še vedno super razumeta :)
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

arabelka napisal/-a:Pravi namreč, da prej ni imel priložnosti, da bi jo vzel k sebi, zdaj pa to možnost ima in se boji, da ni hčerke totalno izdal s tem ko ji je razložil kako in kaj (torej, da bo ostala pri mami).

velika verjetnost, da jo je prizadel. Saj jo je enkrat že zapustil in že to je lahko za deklico travmatično, ampak zraven tega, sedaj ko je imel možnost, pa je to možnost zavrnil, ker je uklonil pritisku sedanje partnerke, da noče njegovega otroka, da živi z njima.

me res zanima, kako je on to njej razložil.

in ja uboga ti :roll: ki si naivno mislila, da je on to pri sebi razčistil.
In kaj ima on sploh pri sebi za razčistit... enkrat je že zaj.. zdaj je imel možnost popravit in namesto tega, je ranil deklico še enkrat.
Ja res, uboga ti.
arabelka
Sramežljivka
Sramežljivka

Po tem kar sem zdaj slišala od fanta mi je bolj jasno, da on to dela samo zase in niti ne za hči. Pravi namreč, da prej ni imel priložnosti, da bi jo vzel k sebi, zdaj pa to možnost ima in se boji, da ni hčerke totalno izdal s tem ko ji je razložil kako in kaj (torej, da bo ostala pri mami). Kar je bila na koncu njegova odločitev. Sprašuje se torej, ali je naredil pravo stvar. Jaz sem naivno mislila, da je to že razčistil sam pri sebi. Očitno ne.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

in čemu kopiranje istega posta?

in če bi on naredil zadevo zase, bi s tem zadevo naredil tudi za hčer ... sedaj pa jo dela zate (oz zarad tvojga pritiska). In ja boga ti :roll:
arabelka
Sramežljivka
Sramežljivka

Puma, nisem rekla da sem uboga. Sem pa naivna, ker sem fanta milijonkrat vprašala, če si res to želi (da tamala ne bi živela z nama) in mi je milijonkrat zatrdil da ja. Na koncu pa se je zdaj izkazalo da ni bilo tako. Nisem neumna, ves čas se mi je zdelo, da to le ne more biti tako enostavno. In zdaj se je izkazalo, da je vse skupaj nardil samo zaradi in za mene in mu je žal oz. ima slabo vest. Razumem in njega (čustva) in vas, ki me imate za sebično oz. karkoli se da razbrati z odgovorov. Samo vprapanje ni kdo je tu sebičen, ampak kako poskušati popraviti nastalo...
Konec koncev sem jaz fantu samo povedala kako se počutim in zakaj bi raje da sva sama, hčerki pa je na koncu sam spročil, da se je odločil da bova sama. Nikoli ga nisem v to silila... Mi je pa občutek pravil, da se tole ne bo dobro končalo. Sam ga nisme poslušala...
arabelka
Sramežljivka
Sramežljivka

Puma, mora razčistit sam pri sebi, ja. Ne razumem, zakaj si napisala, kaj ima on pri sebi sploh za razčistit...
Če meni govori eno čuti pa drugo in na koncu sploh ne ve kaj čuti kaj bi rad, mora to pri sebi nekak razčistit.
Naj bo jasno, da ga nisem nič pumpala proti njegovi hčerki. Sem mu sam povedala kaj si mislim o zadevi, on je rekel ok in šel hčerki razlagat. Ne vem pa (še) kaj ji je rekel.
Jst sem prišla na ta forum reševat stvari, vprašat za nasvet, ne pa poslušat o svoji sebičnosti. Čisto upravičeno mislite, da sem sebična, btw. Ker se tudi tako počutim.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

kakorkoli te dojemam ni pomembno. Hotela si mnenja, slišala si jih ... in če hočeš sebe postaviti v neko pozicijo, karkor da se ti žrtvuješ, se pač postavi (če ti je s tem kaj olajšano).
arabelka
Sramežljivka
Sramežljivka

Ok, še tretji post en za drugim :)
Sunflower, razumem kaj govoriš. Samo razlika je v tem, da fant s hčerko ni živel, ko sva midva začela. Mi je popolnoma jasno, da če bi hči že živela z njim, ko sem prišla jaz, da ne bi mela pravice mu rečt, da nočem da je tamala tam. Tako pa nista živela skupaj.
In se mi zdi normalno, da se partnerja pogovorita o tem, ali pride otrok živet k njima (razen v situacijah, ko je jasno, da bo otrok prišel - v primeru da mama, ki ima polno skrbništvo, ne bo mogla več skrbeti zanj ali tako...)
arabelka
Sramežljivka
Sramežljivka

Puma, mi je jasno ja. In sem vesela vseh mnenj in mi ene stvari pomagajo.
Samo včasih se mi zazdi, da skrenemo iz poti, stran od dejanskega problema. Vsak se obeša na nekaj kar je napisano pa sploh ni tako bitno...
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

vsak se obeša na tisto, kar je komu pomembno.
npr. meni je v tej zgodbi najbolj pomemben dobrobit otroka in bolj ko to zagovarjam, bolj ti izpostavljaš da nisi sebična in hkrati zagovarjaš da si (torej izpostavljaš tisto kar je tebi pomembno)

in vedno bolj mi deluje, kakor da je tebi itak vseeno za to punčko ter, da je edina tvoja skrb v tej situaciji ta, da te on ne bi zasovražil, ker se očitno zavedaš svojega vpliva na njegovo odločitev.

... kar je je ... kakšne posledice bo prineslo, pa bo pokazal čas.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Meni se zdaj, ko sem prebrala vse te poste, zdi v vsej tej zgodbi najbolj sebičen tvoj fant, njen oče.
S tem hoče sam sebi krivdo oprat...Groza!!! Namesto da bi najprej pomislil, kaj tamala hoče!! Njej je pa itak očitno vseeno in ji dol visi...kao čudno ane?
Odgovori