Ločen moški in življenje v troje

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

mislim, v čem je problem, da ne bi mogla živeti z vama? določi se hišni red, poveste ji, kakšne so njene obveznosti, pravice, itd., od tipa zahtevaj, da imaš popolnoma enako pravico vzgoje kot on, da če ti za nekaj rečeš "ne", mora to upoštevati, za kosilo boš vrgla en krompir ali dva več v lonec, seksala bosta pač za zaprtimi vrati ali pa jo bosta poslala v kino na popoldansko matinejo...v čem je sploh problem???
Uporabniški avatar
hubabuba
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a hubabuba »

Arabelka, poskusimo drugače: kako bi se počutila, če bi bila situacija obrnjena? Da bi ti bila mama nekemu otroku, ki bi v tem trenutku živel pri očetu, in bi si želela, da pride živet k tebi in tvojemu tipu? A bi ti bilo kul, da on ne bi pokazal odobravanja in bi že vnaprej trdil, da lahko zadeva izpade neposrečeno?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Pravis, da ji mama skos tezi in da bi ji bilo full fajn pri vaju, ker ji fotr vse dovoli...in lahko se zgodi, da ji bo vse pustil tudi ko se, ce se preseli k vama.
On ji bo se naprej vse pustil, da dela kar hoce, da ne pospravlja za sabo...

....in kdo bo potem mogu po mizi vdarit?? Ti. Ker verjetno ne bos tolerirala vsega tega nereda in da ona ne pospravlja za sabo in moras vse ti delat za njo. Je res?? Ampak koliko pravice pa imas ti dejansko, da vdaris po mizi in njej postavljas pravila, ki jih oce ne??? Za moje pojme nic.
Pa tudi ce se bo njenemu ocetu zdelo da ji lahko kaj reces, si lahko ziher, da te ne bo ubogala. Ce ze svoje mame ne, kaj bo sele nekoga 10 let starejsega od sebe ki ji ni familija!
In potem se bosta vidve bockale, ona te ne bo ubogala, fotr ji bo se naprej pustil vse pocet, tebi bo sla na zivce.....blablabla....kam to pripelje??? Nikamor!

Zakaj bi se dejansko pri 23 ukvarjala z otrokom nekoga drugega, ce se na svojega verjetno nisi pripravljena...
Bejz stran, pa si najdi nekoga tvojih let, zuraj, uzivaj, potuj...ti bo bolj pomoje! :D
arabelka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a arabelka »

Torej, če prav razumem - to, da bi se ona preselila k nama, ni stvar nas treh ampak samo njuna?
arabelka
Sramežljivka
Sramežljivka

In BTW - on je zdej njej povedal, da ne bo z nama živela. In se zaradi tega počuti grozn. Ne vem, kaj nej zdej nardim. Ker itak nočem, da se počuti grozn. In ker posledično bo najin odnos propadu, če se bo on zarad tega grozn počutu, ker ona ne živi z nama..
A nej mu rečem, da nej mala z nama živi? To bi blo mal glupo zdej, se mi zdi... Al kaj naj nardim?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Pomoje najprej njena, potem njuna, potem pa se tvoja....
Seveda pa je fajn, da svojemu fantu, njenemu ocetu poves svoje obcutke, cesa te je strah...kako on vidi to, da si v vsej tej situaciji se ti vpletena? Se strinja s tem, da imas pri vsem tudi ti kaj besede (da ji lahko reces kaj naj dela, cesa ne sme), ali ne. Imas po njegovo tudi ti pravico postavit nekj pravil kako boste ziveli, ce se ona priseli k vama?

Povej mu kar cutis, pomenita se na samem, preden pade zadnja odlocitev: ''Ja, ona pride zivet k nama!''
Da ne bo potem prepozno...

In ja....upam da se zavedas, da je ona njemu na prvem mestu in sele nato ti in da bos delezna majn pozornosti z njegove strani ce se ona priseli, kot sedaj.

Ti je reku, da je zaradi tebe sprejel tako odlocitev?????
Potem se lahko pocutis grozno ja!!!
Drugace pa je bila odlocitev njegova...in mora pac ze met kak drug pametn razlog zakaj se je tako odlocu. V tem primeru ti verjetno nisi nic kriva. Vprasaj ga zakaj se je zdaj tako odlocu!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

arabelka napisal/-a:Torej, če prav razumem - to, da bi se ona preselila k nama, ni stvar nas treh ampak samo njuna?

V bistvu je to stvar vas štirih - ne pozabit njene mame.

A lahko odgovoriš na moj prejšnji post? Ona ti gre v bistvu na živce ane? Ti bi raje videla, da tvoj fant ne bi imel hčerke, ker ti je v napoto. Hočeš živet v dvoje in si sčasoma ustvarit družino z njim, imet otroke z njim, ne pa nekega otroka zraven.
Saj to se mi zdi čisto legitimno. Ti si njo pripravljena tolerirat do neke meje - lahko pride na obisk, greste skupaj na izlet,... ampak to je to. Ne nameravaš je pa sprejet kot del družine.
Problem je v tem, da ona je del njegove družine. Logično, da ti tip zameri, da ne sprejemaš njegove hčerke. In počuti se razdvojenega, ker mora izbirat med vama.
A si ti ziher dobro premislila tole vajino zvezo ustvarjanje družine? Ker v bistvu nikoli ne bo tako, kot si si ti zamislila. Hčerka bo vedno na sceni, tudi če ostane pri mami. Pa prej ali slej bo imela otroke in bo tvoj tip dedek, to bo šele veselo.
arabelka
Sramežljivka
Sramežljivka

Jullia, tako je: od samega začetka sva se z malo razumeli, imeli pravzaprav radi. Vse skupaj se mi je začelo upiratiker je tip tako na hitro forsiral, da postanemo kar takoj neka družina. Meni je bilo pa to prehitro in šok. Letos smo šli skupaj na daljši dopust, kjer pa se je vse zasralo. Izkazalo se je, da ji grem na živce (fant je na računalniku slučajno videl ko je o tem pisala svoji prijateljici). Potem sva se z njo pogovorila in je bilo kao spet vse vredu. Ampak od takrat se mi je slika pokvarila in si res ne predstavljam, da bi skupaj živeli... Tako nekako.
Kar se tiče pa otroka na prvem mestu - s sramom mi je fant priznal, da sem prva ženska, ki mu dejansko pomeni več kot otrok. Sliši se grozno, vem. Ampak zdaj, ko je to povedal njej, mu je pa bed. Jaz sem trenutno v tujini, tako da se niti pogovorit ne morema normalno in vse visi v zraku.

Glede tega, da je pa to odločitev štirih, je prej šestih :) Njena mama deluje precej indiferentno do tega, kje mala živi. Večji problem so fantovi starši, ki so že vse naplanirali, kako bomo mi trije skupaj živeli... In bodo oni veseli, ker bodo meli vnučko v istem mestu in ves čas na dosegu roke...

Bojim se, da je fant hčerki to rekel samo zaradi mene, čeprav sem mu stokrat rekla, naj premisli kaj si želi! Zdaj ji je rekel in sem verjetno jaz kriva, da se počuti krivega.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

OMG! :eek: :eek: :eek:

Ne samo da te ocitno njegova hci ne mara (glede na to kar je pisala prijateljici) in ti nje, so tukaj potem se njegovi starsi, ki mislijo ocitno samo nase in kako bo njim fajn, ce bo vnukica zivela blizje njim....na to kako se ti pocutis v vsem tem jih ocitno ne zanima. Khmmmm....in sedaj kaplja cez rob je se to, da je verjetno res izpadlo tako, kot da si ti tista, ki noce da ona zivi z vama - namesto da bi bilo to popolnoma njegova odlocitev. In tako si lahko sigurna, da te bo tamala mela se majn rada, zna pa se tudi zgodit da bi ti kdo od njih (tvoj fant, tamala, njegovi starsi) to v jezi, besu in kregu kdaj naprej vrgu...

....ne vem no.....si pripravljena na vse to???? Pri rosnih 23, ko bi lahko zivela bolj kot ne brezskrbno, uzivala in zurala z vrstniki, se ti ukvarjas in unicujes zivljenje s stvarmi, ki dejansko res niso tvoja skrb! Skoda.
Jaz na tvojem mestu ne vem ce bi lahko vse to prenasala....dobro premisli, ce je res vredno!!!
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

arabelka, oprosti, ampak meni se zdijo tvoji ultimati absurdni.
1. meniš da te tamala ne mara. oz odkar ti je tvoj povedal kar je videl, ne moreš več vzpostavit pristnega odnosa z njegovo hčerko. na pamet govorim, ampak po mojih opažanjih najprej večina otrok sovraži svoje bodoče krušne starše. in ti ne moreš sprejet, da te nimajo vsi radi. kritično se oceni. kaj takega pa si počela, da si ji šla na živce? mogoče si bila preveč vsiljiva. mogoče si prehitro želela vzpostavit pristen odnos. namesto, da bi se potrudila, si se odločila, da je nočeš pretirano v svoji bljižini.
2. nevem od kje si ti lahko tako sveto prepričana, da v primeru skupnega življenja ne morete biti vsi srečni? a ne bi najprej poskusila? poleg tega je mala stara 13 let. ne rabiš ji igrat neko jako funkcijo mame, razen kakega svetovanja tu in tam. ne rabiš ji kuhat, prat, pomivat, likat, kontrilirat nalog, hodit na govorilne ure,.. ipd. pri trinajstih oseba vse to lahlo že počne sama oz. ima 2 starša, katerih dolžnost je opravljati ostalo.
svetujem ti, da vsaj poskusiš. če ne bo šlo, gre še vedno lahko živet k mami. tamala bo pri 18 najverjetneje šla študirat in živet na svoje. torej je stvar prehodna, 5 let pa tudi ni taka doba, da bi se zaradi tega splačalo stran vreči obetavno partnertsvo, ki ima lahko pred sabo še nekaj desetletij :wink:

edit: v-e-s-n-a: saj ona je tista, ki noče, da bi tamala živela z očetom. se pa strinjam, da če ni prepričana v svojo zvezo, potem bolje da gre.
Zadnjič spremenil s0nckic4, dne 28. Okt. 2010 16:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

To pa ni čisto res. Če arabelka pere in kuha za oba, bo verjetno tudi za hčerko, če pride k njima živet. A bi ti partnerjeve otroke, ki bi živeli z vama, postavila v vlogo nekakšnih zastonjskih podnajemnikov, ki si sami perejo, kuhajo in cele dneve tičijo v svoji sobi?
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

nene julija. hočem reči, da če tega ne počne do zdaj, ji tudi zaradi tamale ni treba, ker je zadosti stara. mi je pa logično, da če kuha, pere ipd za oba, lahko tudi ta tamalo, ker ena oseba več se niti ne pozna. se mi pa zdi najboljša rešitev hišni red oz delitev nalog. bistvo mojega posta je bilo, da ni otrok star 3 leta, ampak 13 ter da so 'materinske dolžnosti' glede pedenanja drugačne.
Zadnjič spremenil s0nckic4, dne 28. Okt. 2010 16:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Vsak raj ima svojo kačo.
arabelka
Sramežljivka
Sramežljivka

To da jaz nočem da bi tamala z nama živela je ena stvar.
Problem je tu v tem, da se je fant tudi odločil, da bova raje sama, ampak zdaj ko je to povedal hčerki (ki tega sploh ni sprejela grozno, ampak pač "jebiga"), ima tako slabo vest, da se niti ne pogovarja z mano! In me krivi za svojo odločitev na nek način...

Kar se pa tiče poskusnega življenja skupaj - pomoje ne moreš otroku pol čez pol leta rečt "veš kaj, u bistvu nočma da si tle, pejt domov". Tako da če bi prišla k nama bi ostala. In ne samo čez srednjo šolo, ker živimo v Ljubljani.

Največji problem je zdaj fant. Tamala bo sprejela v kolikor že ni. Njegovi starši zares ne morejo biti faktor. Tako da je problem samo v najinem odnosu zdaj.
Če me bo krivil za svojo odločitev, je to začetek konca...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ti bi pa bila ena zlobna mačeha :eek:
Punca je stara 13 let. Mama bi bila 20 km stran. Kako je z očeti (sploh ločenimi) in skrbjo za otroke, vsi vemo. Pa tudi, če je zelo zgleden oče, se arabelka ne bo mogla držat ob strani in se delat, da onadva živita sama, določene obveznosti enostavno pridejo s tem, da imaš v hiši otroka + spremeni se ti življenjski stil.
Ti pa trdiš, da se za arabelko itak ne bi nič spremenilo, ker je otrok dovolj star, da praktično lahko skrbi sam zase.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Glede na to, da je ona to sprejela na nacin ''jebiga'' in se je morda po pogovoru s tem ukvarjala se lih 5min, potem pa ne vec, ker ji je ocitno bolj kot ne vseeno....potem je ocitno glavni razlog tukaj tvoj fant. Njen oce.
On si hoce z z njenim zivljenjem pri vama oprati krivdo, ker jo je zapustil...in namesto da bi si to priznal, krivi tebe, ki itak noces da ona zivi z vama. To je lazje drugega krivit, kot najt napako, ki si jo dejansko ti zakrivil.

In ja....on ocitno se vedno to dela bolj zaradi sebe kot nje. Tako kot jo je pred leti zapustil, sedaj hoce to popravit, da se bo on pocutil bolje, ne ona!!! Wrong!!

In ja...zna se zgodit, da tebe krivi za vse to (kot sem ze napisala odzgoraj je lazje krivit drugega kot sebe) in ne se pustit, da te zmelje. Da mu bos dejansko zacela verjeti, da si kriva pa morda res ti. Nisi. Potem boljse da odides in se ne vracas vec nazaj!
Odgovori