Vermilion napisal/-a:Jst mam gelirane nohte zdaj kake 3 tedne. V 5ek grem na popravek. Sicer sem full zadovoljna, ker full lepo izgleda, nobenega dela nimam z nohti. Prej so se mi vedno samo lomili in plastili.
Zdaj so mi sicer ze malo zrasli, vidi se ze narastek. Pa me ze kar malo zivcira.
Imam nekaj vprašanj za tiste bolj izkušene na tem področju:
A jih ve vmes kaj pilite?!? ...s kaksno pilico? ...sem probala s stekleno, pa gre full pocasi in tezko.
A se mi bo gel kaj odkrusil, če jih pri narastku popilim samo toliko, da ne bo neravne površine... mislim, a se to sploh da, brez, da unicim oz. zdrsam gel.. ker mi gre na živce tisti prehod.
Koliko pa vam konice pobarva, ker men se zdi, da mi jih je premalo, ker se je full hitro videl spodaj tapravi noht...tisti del, ki odstopa od kože - bela konica...
Skratka malo me zanima, a jih ve pustite 3 tedne pri miru, a jih kaj vzdržujete?
Z stekleno pilico boš bolj težko kaj spilila, kupi čisto navadno grobo pilico, potem na koncu pa lahko greš s stekleno malo še, da ni ostrih robov. Sicer pa meni ne zgleda lepo, če si konico popiliš, ker bolj piliš, bolj je noht debel (c-linija) in je grozno.
Narastek pa najboljše, da samo premažeš s prozornim lakom oz. mislim da se dobi (verjetno v kakšnem DM-u) en lak, ki popolnoma prekrije narastek, ampak ne vem več kako se mu reče, mogoče bi ti v trgovini znali povedati.
Narastka pa si raje ne pili, sploh z grobo pilico, ker potem tudi če premažeš z lakom, se vidijo zareže od pilice (sploh če je fejst groba).
Če se ti zdi, da se ti narastek pri konici preveč hitro pozna, pa 'nohtarci' kar reči, naj ti nariše malce nižje