Drgač sm pa zadnjič neki ustvrjala z brokolijem in pestom (in vlik začimb: masala, curry, bazilika, ...) pa baje ni blo slabo




v-e-s-n-a napisal/-a:Mene pa zanima, kako skuhati riž, da bo sočen?
Sicer sama nisem ne vem kaka ljubiteljica riža, ampak verjetno je glavni razlog v tem, da ga itak ne znam dobro naredit. Moj je ponavadi vedno tak suh, brez okusa, niti malo ni ''pocast''...
Kaj ve naredite, da je riž dobrega okusa? Kater riž je najboljše uporabljati? (verjetno Uncle Bens ni najbolj priporočljiv,....)
Hvala za pomoč
Če bi rada, da se bolj drži skupaj oz. je sočen, ga je treba dušit, ne pa samo skuhat zrn v vodi
. Lahko ga pa pripraviš na kitajski način, kjer več vode vsrka vase & se potem lepo drži skupaj.
Pomoje je čist kvaliteten... Seveda pa obstaja malo morje različnih sort riža, odvisno za kaj ga rabiš. Za rižote je taprav tisti bolj okroglozrnat, za kitajski riž dolgozrnat ali basmati (mmm, ta je še posebi kul
)... In tako naprej... malo raziskuj, pa boš našla najljubšega.

