Kaj pa beseda slednje, namreč tudi to mi je podčrtala in nad tem napisala TO. Nikoli večkrat zaporedoma ne uporabljam enakih besed, ravno zato tudi namesto samo kdaj uporabim zgolj. Očitno tega zdaj ne bom več počela.

Veseli me učenje teh dveh jezikov! Letos bom prav dobra, slovenščino in angleščino pa imam 5.
  Ma ne no, ne mislim dobesedno, ampak skoraj tako je. Jaz sem si v gimnaziji študij slovenskega jezika predstavljala kot nekaj čisto drugačnega, pa tudi mnogo kolegic iz faksa pravi tako, ni to kar si predstavljaš, je veliko stvari, ki jih ne boš nikoli potrebovala, so pa seveda tudi zanimive stvari, kakor za koga. Sama sem dvopredmetnica, vendar nimam povezave jezikom, a imamo vsi dvopredmetniki take urnike, da se pokrivajo. Takrat se pač odpraviš na tisto, kar se ti zdi pomembneje slišati ali tja, kjer bi imela bolj slabo vest, če ne bi šla 
 Drugače pa ti bodo"angležinje" zagotovo znale največ povedati. Upam, da sem ti bila kaj v pomoč. 

. 

Zanima me, kakšna je razlika med slovenistiko eno in dvopredmetnim programom? Za psihologijo niti nimam vpogleda koliko je bilo v 2. roku razpisanih mest, da bi lahko videla, če še sploh bo 3. rok.