Odpustiti prevaro?
vsak ima po svoje prav, ker se gre tu za čisto subjektivno zadevo. ali odpustiti prevaro in laži ali ne, je subjektivno....nekdo to naredi (zaradi enega ali drugega razloga), nekdo drug ne. s tem, da če je kdo pripravljen iti čez to, še ne pomeni, da je naredil narobe. kot tudi tisti, ki tega ne morejo oprostiti, niso zaradi tega slabe osebe, ampak jih to toliko prizadene, da osebi, ki jih je prevarala ali se jim lagala ne morejo več zaupati.
ampak kot je rekla Kika, tudi če se s kom ne strinjamo, to še ne pomeni, da imamo mi nujno prav, ampak je treba tudi poskušati razumeti razloge drugih ljudi.
zakaj je za koga hujše prikrivanje prevare kot prevara sama? pomoje zato, ker če te partner prevara, nato pa se še dela kot da je vse lepo in prav in nič narobe (torej se ti laže v fris), je tako, kot da te bi 2x prevaral. ne le, da krši zvestobo, ampak zlorabi tudi tvoje zaupanje vanj.
g00fy_qa, ne, želja živeti v srečni iluziji je pomoje še slabša kot so religiozni fundamentalisti. ker tisti, ki hoče živeti v iluziji, reče, ne briga me, kaj partner dela, važno, da sam verjamem, da je vse lepo in prav. religiozni fundamentalisti pa ne rečejo, da nočejo izvedeti resnice, če je ta drugačna od tiste, ki jo sami poznajo, ampak oni trdno verjamejo, da tisto, v kar verjamejo, je čista resnica (ker se itak ne da dokazat, ali je ali ni).kdor živi v iluziji, se zavestno hoče slepiti samega sebe. za verske fundamentaliste pa je vera celotno njihovo življenje.
ampak kot je rekla Kika, tudi če se s kom ne strinjamo, to še ne pomeni, da imamo mi nujno prav, ampak je treba tudi poskušati razumeti razloge drugih ljudi.
zakaj je za koga hujše prikrivanje prevare kot prevara sama? pomoje zato, ker če te partner prevara, nato pa se še dela kot da je vse lepo in prav in nič narobe (torej se ti laže v fris), je tako, kot da te bi 2x prevaral. ne le, da krši zvestobo, ampak zlorabi tudi tvoje zaupanje vanj.
g00fy_qa, ne, želja živeti v srečni iluziji je pomoje še slabša kot so religiozni fundamentalisti. ker tisti, ki hoče živeti v iluziji, reče, ne briga me, kaj partner dela, važno, da sam verjamem, da je vse lepo in prav. religiozni fundamentalisti pa ne rečejo, da nočejo izvedeti resnice, če je ta drugačna od tiste, ki jo sami poznajo, ampak oni trdno verjamejo, da tisto, v kar verjamejo, je čista resnica (ker se itak ne da dokazat, ali je ali ni).kdor živi v iluziji, se zavestno hoče slepiti samega sebe. za verske fundamentaliste pa je vera celotno njihovo življenje.
Če človek nima cilja, mu je vsaka pot prava.
serena86 napisal/-a:s tem, da če je kdo pripravljen iti čez to, še ne pomeni, da je naredil narobe. kot tudi tisti, ki tega ne morejo oprostiti, niso zaradi tega slabe osebe, ampak jih to toliko prizadene, da osebi, ki jih je prevarala ali se jim lagala ne morejo več zaupati.

Tudi s tem se strinjam. Glede t.i. zakrivanja oči pa... Če bi šlo za zakrivanje oči, bi to pomenilo, da bi vedeli, da nas partner vara. Tukaj pa je govora izmed drugim o tem, da kar ne veš ne boli. S tem se pa definitivno vsi strinjamo, ali ne? Če nečesa ne vemo, se ne moremo slepiti, niti sekirati, ker mislimo, da je vse lepo in prav.

Ker pametni popustijo, neumni vladajo svetu.
Saj jaz se ne sklicujem na to, ker se mi to zdi opravičevanje fantovih dejanj že vnaprej... Zdaj, ko govorimo o primerih povsem objektivno, je to čisto drugače in deluje nekako surovo, kot da raje živiš v nevednosti. Ampak recimo če si vpleten v to in ne veš za to, pač živiš nevede, kar je včasih bolje, ker se lahko zveza obdrži in se mogoče fant vseeno zaveda svoje napake. Ni pa nujno. 

Ker pametni popustijo, neumni vladajo svetu.
serena a bi bila zate to, da je nekdo ustrelil tvojega fanta pod vplivom alkohola olajšalna okoliščina? in bi si rekla, ah reveža je en napil (kar si ne predstavljam kako to izgleda), in mi je počil fanta. saj je bogi ja. ne bomo ga tožili, revčka.
to, da nekdo reče, da so ga drugi napili, je ena največjih laži, s katerimi tipi popovedujejo svojim puncam, da niso hoteli piti in opravičujejo varanja in vse mogoče druge traparije (striptiz bare, razbijanje kozarcev, flaš, otipavanje drugih punc, kretensko govorjenje, ...).
jaz če nočem čokolade, mi jo lahko ponujejao do onemoglosti pa je ne bom. ne razumem kje ima alkohol kakšno prednost.
ljudje, ki za svoja dejanja iščejo opravičilo v alkoholu so pa najhujši primerki ogabnežev. fuj! mi je kar slabo ratalo.
to, da nekdo reče, da so ga drugi napili, je ena največjih laži, s katerimi tipi popovedujejo svojim puncam, da niso hoteli piti in opravičujejo varanja in vse mogoče druge traparije (striptiz bare, razbijanje kozarcev, flaš, otipavanje drugih punc, kretensko govorjenje, ...).
jaz če nočem čokolade, mi jo lahko ponujejao do onemoglosti pa je ne bom. ne razumem kje ima alkohol kakšno prednost.
ljudje, ki za svoja dejanja iščejo opravičilo v alkoholu so pa najhujši primerki ogabnežev. fuj! mi je kar slabo ratalo.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
Re: problem s tipom
MA&MA napisal/-a:mi prosim poveste kaj nej s tipom s katerim sm u resni zvezi ze 9 let pa sm zdej zvedla da me je pred 4 leti prevaral...menda se je to zgodilo samo enkrat...samo mene to vseeno boli...nej pozabm pa grem naprej al ukrepam kakorkoli...
hvala
Kako si izvedela? Ti je povedal on, ali kdo drug?
@senjorina: vse to je res. res živiš veselo in srečno, ampak še vedno živiš v laži, v nečem, česar ni. v srečni zvezi, ki očitno ni tako srečna, če eden vara. kot če ti nekdo zarije nož v hrbet. lahko se ga zavedaš ali ne, ampak tam je. lahko se obrneš in si ga izriješ, tudi če te boli, ampak vsaj vedela boš, pri čem si (koliko je tvoj partner zares iskren). lahko pa ga tam pustiš in se raje ne obrneš, da ga slučajno ne bi videla. prav gotovo pa je, da dokler ne izveš za prevaro, te ne more prizadeti.
@claire: to v pravu pač obstaja in tako je. kot sm rekla, pa je treba vse to dokazat in vprašanje je, če se komu uspe izmazat s tem. teorija je eno, praksa drugo. in kot sm tudi rekla, jaz mojmu zelo verjetno vseeno ne bi odpustila. dam lahko drugačen primer: npr. da nekdo zdrogira koga, ta pa pod vplivom droge prevara svojo punco. mu bi odpustila ali ne? bi bila to zate olajševalna okoliščina?
kar se olajševalnih okoliščin itd. tiče, sem to omenila čisto nepristransko. če pa kdo stori kaj slabega komu, ki ga imaš rada, takrat itak ne moreš bit nepristranski in tisti osebi ne bi nikoli odpustila, niti če bi ti rekli, da so mu grozili, da mu bodo sterminirali familjo, če ne bo tvojega tipa povozu.
@Horus: če ti partner tega ne pove, ti to prikriva. kar pa je zelo blizu laganju. in če se dela, kot da ni nič narobe, ti v bistvu laže.
z resnico pa profitiram to, da vsaj vem, na koga se lahko 100% zanesem, na koga pa ne. manj mi pomaga, da mislim, da lahko kaki frendici ful zaupam, v resnici me pa opravlja okoli, kot če bi zvedla, kakšna kokoš je v resnici. res bi me prizadelo, a vsaj bi vedela, da ji ne morem zaupat. in tako je v partnerskem odnosu.
@claire: to v pravu pač obstaja in tako je. kot sm rekla, pa je treba vse to dokazat in vprašanje je, če se komu uspe izmazat s tem. teorija je eno, praksa drugo. in kot sm tudi rekla, jaz mojmu zelo verjetno vseeno ne bi odpustila. dam lahko drugačen primer: npr. da nekdo zdrogira koga, ta pa pod vplivom droge prevara svojo punco. mu bi odpustila ali ne? bi bila to zate olajševalna okoliščina?
kar se olajševalnih okoliščin itd. tiče, sem to omenila čisto nepristransko. če pa kdo stori kaj slabega komu, ki ga imaš rada, takrat itak ne moreš bit nepristranski in tisti osebi ne bi nikoli odpustila, niti če bi ti rekli, da so mu grozili, da mu bodo sterminirali familjo, če ne bo tvojega tipa povozu.
@Horus: če ti partner tega ne pove, ti to prikriva. kar pa je zelo blizu laganju. in če se dela, kot da ni nič narobe, ti v bistvu laže.
z resnico pa profitiram to, da vsaj vem, na koga se lahko 100% zanesem, na koga pa ne. manj mi pomaga, da mislim, da lahko kaki frendici ful zaupam, v resnici me pa opravlja okoli, kot če bi zvedla, kakšna kokoš je v resnici. res bi me prizadelo, a vsaj bi vedela, da ji ne morem zaupat. in tako je v partnerskem odnosu.
jz pomojem ne bi mogla it čez to, pa smo lahko v zvezi 19 let in ne "samo" 9. Ti pa poglej s tega vidika ali boš lahko pozabila, mu boš lahko zaupala po tem. In kak si zvezdla ja?
Avtorica se nč ne oglaša, tko da ne vem zdej, noče motit debato al se ne misli oglasit?
Vglavnem, ne strinjam se z nesanico, da je pač to blo 4 lete nazaj pa naj pozabi... Nesanica je za moje pojme ne ravno moralna ženska, saj poročeni moški z njo vara svojo ženo in zato nima seveda nč proti varanju
toliko z moje strani.
Avtorica se nč ne oglaša, tko da ne vem zdej, noče motit debato al se ne misli oglasit?
Vglavnem, ne strinjam se z nesanico, da je pač to blo 4 lete nazaj pa naj pozabi... Nesanica je za moje pojme ne ravno moralna ženska, saj poročeni moški z njo vara svojo ženo in zato nima seveda nč proti varanju

serena86 napisal/-a: @claire: npr. da nekdo zdrogira koga, ta pa pod vplivom droge prevara svojo punco. mu bi odpustila ali ne? bi bila to zate olajševalna okoliščina?
zdaj meni več ni jasno ali ti ne ločiš podtikanja od samovoljnega dejanja, ali ti je preprosto samoumevno, da se človeku pod vplivom alkohola prizna olajševalna okoliščina.
če meni nekdo podtakne drogo, je nisem uživala zavedno (tudi pokvarjene hrane ne jemo zavedno), to pomeni, da bi lahko mene v takem primeru kdo kvečjemu posili (a enačiš posilstvo s prevaro???). alkohola pa nihče nikomur ne vliva na silo. in mene, bi bilo kvečjemu še bolj strah, če bi imela tipa, ki me je sposoben pijan prevarat, ker to pomeni, da mu takrat podzavest vdari ven.
jebeni pijanci bi radi imeli pri vsem olajševalno okoliščino. mater madona. to je oteževalna okoliščina in ne olajševalna.
če si pa ti toliko naivna, da "so ga prijatelji napili in zato me je prevaral, ker on sam, bogi ne ve kje ima mejo", pa hvala lepa, nisma na isti valovni, niti ne želim imeti z ljudmi, ki tako razmišljajo prav nobenega večjega opravka kot "zdravo", "adijo", če se že slučajno pojavijo kje okoli mene (sodelavci, sošolci, znanci...).
nikakor ne enačim podtikanja in samovoljnega dejanja in ne, kot sm že povedala, če znaš brati, ni samoumevno, da je to olajševalna okoliščina.
valda da tudi posilstva ne enačim s prevaro. ampak glej, če je tip pod vplivom droge, ampak ni onesposobljen v svojem gibanju in sam gre seksat z eno žensko, se ne bi dalo ravno rečt, da je bil posiljen. gotovo pa ni bil totalno zavesten.
ok, se nism dovolj jasno izrazila. npr. če se nekdo prvič v življenju napije, pa postane takrat nasilen, se ga bo valda obravnavalo malo mileje kot nekoga, ki je že bil pijan in bi torej moral vedeti, da postane takrat nasilen. olajševalna okoliščina pa ne pomeni, da ne bo kaznovan, ampak da bo dobil lahko minimalno kazen, ki je predpisana za tisto kaznivo dejanje (nekdo drug pa, ki je zakrivil to kaznivo dejanje v obteževalnih okoliščinah, pa dobi lahko npr. najvišjo kazen, predvideno za to kaznivo dejanje). zato so kazni predvidene v razponih in ne v točno določenih vsotah oz. številih let.
očitno se ti ne da brati vsega.
nism rekla, da bi jaz mojemu kaj takega odpustila. najbolj verjetno ne bi. zakaj pa nekatere bi, vprašaj njih. jaz samo razumem, da kdo kaj takega lahko obravnava mileje kot jaz, da torej ne obstaja samo moje mnenje na tem svetu.
btw, tudi jaz ne maram imet preveč opravka z ljudmi, ki nikoli in nikakor ne poskušajo razumeti tudi stališča ostalih ljudi na tem svetu in vidijo samo sebe in svoje stališče (ki so torej preveč trmasi), ker se mi zdijo "omejeni". motijo pa me tudi taki, ki preberejo eno frazo, ki jim gre v nos, pa začnejo takoj kritizirat, brez da bi prebrali vse (ko bi lahko ugotovili, da tisti, ki je to pisal, ni nikogar zagovarjal, ampak samo omenil tudi drugačno stališče, s katerim se pa mogoče tudi sam ne strinja).

ok, se nism dovolj jasno izrazila. npr. če se nekdo prvič v življenju napije, pa postane takrat nasilen, se ga bo valda obravnavalo malo mileje kot nekoga, ki je že bil pijan in bi torej moral vedeti, da postane takrat nasilen. olajševalna okoliščina pa ne pomeni, da ne bo kaznovan, ampak da bo dobil lahko minimalno kazen, ki je predpisana za tisto kaznivo dejanje (nekdo drug pa, ki je zakrivil to kaznivo dejanje v obteževalnih okoliščinah, pa dobi lahko npr. najvišjo kazen, predvideno za to kaznivo dejanje). zato so kazni predvidene v razponih in ne v točno določenih vsotah oz. številih let.
očitno se ti ne da brati vsega.

btw, tudi jaz ne maram imet preveč opravka z ljudmi, ki nikoli in nikakor ne poskušajo razumeti tudi stališča ostalih ljudi na tem svetu in vidijo samo sebe in svoje stališče (ki so torej preveč trmasi), ker se mi zdijo "omejeni". motijo pa me tudi taki, ki preberejo eno frazo, ki jim gre v nos, pa začnejo takoj kritizirat, brez da bi prebrali vse (ko bi lahko ugotovili, da tisti, ki je to pisal, ni nikogar zagovarjal, ampak samo omenil tudi drugačno stališče, s katerim se pa mogoče tudi sam ne strinja).
serena86 napisal/-a:Če bi tip sam priznal prevaro, če me bi prevaral v stanju vinjenosti in bi se res opravičeval, da mu je res žal, bi to bil zanj plus.
(toliko da ne boš rekla pol obratno. mislim ,če nekaj rečeš, za tem stoj. npr. to, da je plus, da je pijan. juhu! bravisimo res. a bi timogla ploskat?)
serena86 napisal/-a:Če je bil npr. s frendi in se ponavadi ne napije, pa so ravno kaj praznovali in ne pozna točno svoje meje, kdaj je pijan (ker se ponavadi ne napije), pa lahko je malo olajševalna. Kot pa sm rekla, ne bi ga to nujno rešilo.
ne bi ga nujno, bi pa ga??
hoditi s človekom, ki ne pozna svojih mej in mu potem to upoštevati kot olajševalno je pa res krasno!
iz srca ti čestitam.