Odpustiti prevaro?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
serena86
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a serena86 »

ja sej kaznivo dejanje lahko naredi tudi mladoletnik :D

tisto o kartah...govori zase. :wink:
Če človek nima cilja, mu je vsaka pot prava.
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
serena86
Komunikatorka
Komunikatorka

ja pa sej take stvari je treba dokazat seveda. :wink: rečeš pa lahko, kar hočeš. vprašanje je, če boš s tem kaj dosegel. jao...
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

No, bom pa tako rekla....kolikor jaz poznam mortus pijane moške, bo izvedba prevare v globoko vinjenem stanju zelo težko izvedljiva :D

Drugače pa....mislim, da tema ni o otrocih, ki ne ločijo alkohola od soka.

Pa da ne bo še enga potresa, grem mal pogledat v druge teme, da ne skačem Horusu v zelje...
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
serena86
Komunikatorka
Komunikatorka

kakor hočeš. čisto vseeno mi je. jaz sm to dala samo kot primer, pa sta naredila iz tega celo polemiko. :P seveda. najlažje je iskati luknje v vsem, kar nekdo reče. tudi če je to samo en banalen primer.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

No, se opravičujem za iskanje lukenj, reagirala sem "čustveno". Sem imela v preteklosti z enim dečkom konstantno primere, ko so ga hudobni ljudje silili piti, in sem razvila alergijsko reakcijo na to :D
Uporabniški avatar
serena86
Komunikatorka
Komunikatorka

hm....to je morda lahko dober izgovor ali razlog samo, ko se to zgodi prvič. potem pa ne več. :wink: in še prvič ne za vse (kot sm rekla...nekateri bi to oprostili, nekateri ne. osebno sem bolj v drugi kategoriji).
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

največja napaka tukaj je, da vi ljudje dragi sodite vse ostale po sebi. pa obstajajo ljudje bolj preprosti od vas, manj sposobni, manj čustveno zreli, ki vztrajajo v zvezah kakršnih vztrajajo zaradi razlogov, ki so lahko še tako banalni in koristoljubni, pa njim vseeno edino logični in jim omogočajo preživetje.

če bi bili v praksi vsi tako trmasti in načelni kot horus in imeli različne vrednote, bi bila na svetu vojna vseh proti vsem. tako smo si pa hvala bogu različni.

in resno, horus, kako lahko ti, 23 letni mlečni mulc pametuješ (banalen primer) 50 let stari ženski, ki je uspela skončat osnovno šolo in ma 35 let delovne dobe kot čistilka, zakaj vztraja s svojim možem, ki je vmes že 50x šel na kurbe, živi pa v njegovem stanovanju? kdo si ti?!

res, ne moreš na svet gledat tako črno belo... :?
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

če sta ljudem skupni trma in načelnost, to še ne pomeni istih vrednot.

pomeni pa doseganje ciljev in vrednot na zelo podobne načine.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

:gut:
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Meni bi bilo v tem primeru težje prebaviti štiri leta laganja in prikrivanja varanja kot pa samega varanja. Res imamo zelo različna mnenja o tem ... jaz namreč težje odpustim neiskrenost, kot pa napake.

Varanje zame ne predstavlja konca sveta in tudi ne nujno konec zveze. In vse to spoznavam s tem, ko živim izkušnje in dolge zveze, doživljam vzpone in padce; in ne samo pametujem o romantičnem idealu neke filmske ljubezni, ki jo bom morda nekoč doživela.

In ne razumem, zakaj bi eni raje živeli v iluziji, da je v vaši zvezi vse super, kot pa izvedeli za prevaro?? To je zanikanje realnosti, zanikanje problemov, iskanje nekega kvazi udobja na temeljih laži. Jaz se vedno tukaj na religiozne fundamentaliste spomnim, isti ste. Želja živeti v laži samo zato, ker je lažje, se mi zdi prav zaničevanja vredna. Veliko bolj od varanja.

Horus - imeti svoja načela in jim vedno slediti se sliši romantično in lepo; ampak da ima nekdo vedno enaka načela že od svoje pubertete in jih ne misli nikoli spremeniti, ker so njegova in po nekih predsodkih pač more delovati, da lahko preživi, je strašljivo.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

g00fy_qa napisal/-a:Horus - imeti svoja načela in jim vedno slediti se sliši romantično in lepo; ampak da ima nekdo vedno enaka načela že od svoje pubertete in jih ne misli nikoli spremeniti, ker so njegova in po nekih predsodkih pač more delovati, da lahko preživi, je strašljivo.

V življenju doživiš marsikaj, kar te oblikuje v človeka kakršen si. In ta tvoja načela v kombinaciji s trmo delujejo kot neke vrste plašnice. Vem o čem govorim, ker sem včasih tudi jaz razmišljala na podoben način.

Ampak tvoje napake in napake soljudi te sčasoma naučijo, da stvari niso tako črno bele, kot so bile, ko si bil otrok. Ljudje delamo napake in ČE se iz teh napak kaj naučimo, nas lahko obogatijo kot empatična (in simpatična :D ) bitja. Hkrati pa se s tem naučimo sprejemanja, dejanj in mišljenja drugih ljudi, tudi, če se z njim ne moremo nikakor poistovetiti.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

g00fy_qa napisal/-a:Varanje zame ne predstavlja konca sveta in tudi ne nujno konec zveze.

In ne razumem, zakaj bi eni raje živeli v iluziji, da je v vaši zvezi vse super, kot pa izvedeli za prevaro??

V moji vezi je vse super, dokler ne izvem za prevaro. Zakaj? Sej praviš, prevara sama (kot akt) ne predstavlja konec sveta. Ko bi pa izvedela za prevaro, bi mi pa to onemogočilo furanje uspešne zveze naprej, ker bi izgubila zaupanje. Izhguba zaupanja pa s seboj prinese konec veze.

Torej - če me tip prevara, jst tega ne vem, še vedno funkcioniramo kot družina. Zaupanje med nama je, ljubezen je, obtoževanja ni. Vsi člani družine smo zadovoljni. Otrok se počuti varno, jst ljubim in zaupam njegovemu očetu, sam seks z drugo (kar ne veva ne jaz, ne otrok), tega ne more porušiti.

Ko pa izvem za prevaro, se zaupanje poruši, pride obtoževanje,... Moj otrok bi v tistem trenutku dobil mamo, ki njegovemu očetu ne zaupa. Tudi če bi mu odpustila, zaupanja ne bi mogla pridobiti nazaj. Otrok bi to čutil in varnost otroka bi bila skrhana. Ne zaradi seksa (ta se je npr zgodil 4 leta nazaj), ampak zaradi posledic, ki bi jih prineslo priznanje. Brez tega priznanja pa bi bil odnos jst - partner enak, kot je bil zadnja štiri leta. Predvidevamo, da je bil dober, drugače v odnosu ne bi bila več.

In ja, mogoče nisem dosti močna, da bi uspela iti čez to. Bi bilo bolje, če bi bila tega sposobna. Ampak nisem.

In tu ne gre za iluzijo - ne da se živeti v iluziji. Živela bi v isti skupnosti, kot do sedaj, z istim človekom, v istem odnosu.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

Kika napisal/-a:in resno, horus, kako lahko ti, 23 letni mlečni mulc pametuješ (banalen primer) 50 let stari ženski, ki je uspela skončat osnovno šolo in ma 35 let delovne dobe kot čistilka, zakaj vztraja s svojim možem, ki je vmes že 50x šel na kurbe, živi pa v njegovem stanovanju? kdo si ti?!
Z lahkoto lahko pametuje. Samo zato, ker on sam ni v isti situaciji, se ne pomeni, da nima prav.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Odgovori