claire napisal/-a:^^ točno to.
boris, kaj pa
tole...
Stopnjevanje: baročno zaobljena, debela, zelo debela, šerbi debela,...
Tele z linka dobijo prevelik minus za težo. Rdeče območje.
Malo matematike
V tej temi sem imel v mislih, da bi se razpravljalo o "zelo" suhih in "zelo" debelih, ki jih dobršen odstotek ljudi samo na podlagi kilogramov še vedno lahko opredeli kot všečne. Bom rekel, da so take glede teže v zelenem območju.
Na to, kdaj ti je nekdo vizuelno všeč, sicer vpliva veliko parametrov, ampak zdaj se koncentrirajmo zgolj na težo. Naš mehanizem, ki oceni, kdaj nam je nekaj všeč, ima neko vrednostno lestvico oz. funkcijo "nagrajevanja in kaznovanja". Ko je nekdo sprejemljiv glede kilogramov, dobi nekaj plus pik in nam je bolj všečen. Če pa nam nekdo ni več sprejemljiv glede kilogramov, dobi minus pike. Jaz sem skušal najti neko kolikortoliko pravično in zelo enostavno funkcijo, ki v zelenem območju ne bi bila pristranska glede bolj suhih in glede bolj debelih, če kot pristransko oceno izberem, da je 60 kg pri 165 cm (v bistvu sem se v začetku teme zmotil in mislim 170 cm) zelo v redu.
Npr. pri funkciji -(x-60)^2 + 1000 bodo najvišjo oceno 1000 dobile tiste s težo 60 kg.
Za težo bodo nagrajene tiste, ki imajo cirka od 30 - 90 kg. Druge so v rdečem območju in bodo dobile minus pike za težo
[url]http://www72.wolframalpha.com/input/?i=-%28x-60%29^2+%2B+1000+from+x%3D0+to+120[/url] - ogled funkcije na Wolfram Alpha
No, moja funkcija na rdečem območju morda ni tako pravična... kdo bi vedel

Je kdo proti? Je kdo za? Čakam na predlog za boljšo funkcijo...