*Gaja* napisal/-a:Jaz pa že ful časa razmišljam, da bi se vpisala na pravo in me zanima nekaj stvari, če bi mi katera malce razložila.![]()
Pa še to me zanima. Kako je glede zaposlitve, katere so vse možnosti? To mi je jasno, da si lahko odvetnik, sodnik, tožilec in kar je še tega, ampak mene bolj zanima kaj takega kot je recimo notar. Mamina znanka namreč dela v sodstvu kot tožilka in je rekla, da ni le zahteven poklic, pač pa se tudi marsikomu lahko zameri.No, ampak tudi taki morejo biti, saj smo si različni ane.
Torej, čim več informacij od tistih, ki ste tam, po možnosti že diplomirali. Hvala
Za učenje na pf lj ne vem, tak da bom sam drugi del poskusla:
Možnosti je veliko...treba se je pa znajt. Pa niso tak fajn plačane, kot se mogoče komu zdi-vsaj jaz sem mislila v 4.l sš, da kak fajn šiht bom jaz mela po faksu-ni več tega, nam ž v 1. l povejo, kaka je realnost.
Za odvetnika,sodnika,tožilca,notarja so pogoji! Najprej 2.l delovnih izkušenj (če maš pripravništvo na sodišču,katerega pa ne boš dobil prej kot v par letih, če nimaš lepega povprečja-najbolše tam okrog 8,5, pol si kr hitro not),drugače pa 3l če delaš drugje al nekak tak-potem je pa treba pdi naret-to pa je najtežji izpit v SLO, tisto pa se 1leto učijo...:S Potem maš šanse za kak šiht,ampak baje je vedno slabše, tud pol ni tak lahko,kot sem si še do prejšnega tedna mislila, dokler mi niso povedali ljudje z izkušnjami, da ni tak

No seveda je pa pravnik vedno lahko kvaziekonomist

Pač hočem povedat-preveč nas je!!! Vsako leto se vpiše 400 v lj, 150 MB, pa še v Ng nevemkolko in pa še izredni??:S Diplomira jih pa tud kar veliko, v Mb več kot 100 definitivno! Zdaj pa delaj računico:S
Tak da, če vas ne res veseli, pa mate neke ambicije, ne hodit, oz. če bote, pridite tja z zavedanjem situacije!!
Faks ni tolk težko naredit, kot pa je dobit šiht! Razn če maš veze