Izpit za avto
- sarchika09
- Komunikatorka
Zakaj bi morali vsi mladi vozniki še enkrat ponavljati del izpita na poligonu? To nima smisla. Pa tudi s pravnega vidika ni dopustno, ker zakon ne sme za nazaj veljat in s tem posegat v že pridobljene pravice.
Pa tulk se zdaj obešajo na to kako mladi vozniki delajo nesreče itd.-kaj pa penzionisti, ki več ne vidijo niti slišijo ne dobro, pa se še vedno vozijo okrog in delajo po nepotrebnem zastoje, ne poznajo več CPPja, se peljejo znotraj in zunaj naselja 50km/h...tud tam bi blo potrebno nekaj naredit.
Pa tulk se zdaj obešajo na to kako mladi vozniki delajo nesreče itd.-kaj pa penzionisti, ki več ne vidijo niti slišijo ne dobro, pa se še vedno vozijo okrog in delajo po nepotrebnem zastoje, ne poznajo več CPPja, se peljejo znotraj in zunaj naselja 50km/h...tud tam bi blo potrebno nekaj naredit.
naj bi bila nekako 2 vožnji po novem. torej "stara" izpitna. potem dobiš začasni izpit in v roku dveh mesecev moraš opravljati še poligonsko izpitno vožnjo, ki naj bi temelji na "predvidevanju" v prometu. torej ovire, dež, led, sneg, spolsko vozišče,... nič pa ne vem o tem kdo vse bo moral to opravljati za nazaj. (jaz sem na srečo izven te kategorije
)
vse to sem slišala od prijateljice.

vse to sem slišala od prijateljice.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Meni je tudi to zelo nefer, res. Moj dedek, ki je star 91 let in še vedno ima izpit, dela včasih take napake da bi se najraje v tla ugreznila ko pove... leti čez rdečo, da vožnje v rondoju ne omenjam...
poleg tega je kajpak sveto prepričan, da DRUGI ne znajo vozit in da on vozi čisto v redu. Aja, je pa eden tistih ki ne vozijo počasi, ampak gre praktično povsod 80-90 na uro.. Sej če bo vse po sreči, mu zdej jeseni ne bojo več podaljšal izpita.

Nov zakon velja od 14. avgusta naprej - mladi vozniki morjo v 2 letih od napravljenega izpita narest dodatna usposablanja (varna vožnja). Mislim da je nekak tko.
Drugače pa, ko ste rekla da je to kr neki. Največ nesreč na cesti imajo mladi do 24 leta - ker norijo po domače + alkohol. Tak zakon so uvedli tud v Avstriji in so zmanjšali nesreče s smrtnim izidom (pri mladih voznikih seveda) za 33% (nekje za 1/3).
Sama sem šla na tečaj varne vožnje pa mam izpit mal več ko pol leta seprav predn je bil zakon sprejet in se mi zdi da sm res dobila ful izkušenj in zdaj bolj spoštujem slabe pogoje (mokra, spolzka, snežna cesta) - ker me je že pri 35 km/h obrnl tko da mi ni blo nč jasno, kaj šele ko se na cesti pelješ vsaj 50 pri tem pa so še ostali udeležnci v prometu na katere morš pazit.
Drugače pa, ko ste rekla da je to kr neki. Največ nesreč na cesti imajo mladi do 24 leta - ker norijo po domače + alkohol. Tak zakon so uvedli tud v Avstriji in so zmanjšali nesreče s smrtnim izidom (pri mladih voznikih seveda) za 33% (nekje za 1/3).
Sama sem šla na tečaj varne vožnje pa mam izpit mal več ko pol leta seprav predn je bil zakon sprejet in se mi zdi da sm res dobila ful izkušenj in zdaj bolj spoštujem slabe pogoje (mokra, spolzka, snežna cesta) - ker me je že pri 35 km/h obrnl tko da mi ni blo nč jasno, kaj šele ko se na cesti pelješ vsaj 50 pri tem pa so še ostali udeležnci v prometu na katere morš pazit.
Ko sm ga jst delala par let nazaj....so ti pregledali vid, pa slect si se mogu pred zdravnikom do hlack, hodit v ravni vrsti, pa s kladivcem ti je pod kolenov vdarju, da vidu reflekse....to je to kar se jst spomnim.
Potem mi je pa zdravniska sestra rekla, da lepo disim, k sm bla namazana z nekim hudim kokosovim maslom za telo.
Potem mi je pa zdravniska sestra rekla, da lepo disim, k sm bla namazana z nekim hudim kokosovim maslom za telo.

Kar se tiče tega poligona, to sploh ni slabo, ne za voznike začetnike, ne za starejše voznike.
Osebno sem bila na tem poligonu, sicer ne z osebnim vozilom, ampak z vozilom, ki je precej težji od osebnega, prav tako na varni vožnji in absolutno podpiram idejo o udeležbi VSAKEGA voznika na tem poligonu.
Osebno sem bila na tem poligonu, sicer ne z osebnim vozilom, ampak z vozilom, ki je precej težji od osebnega, prav tako na varni vožnji in absolutno podpiram idejo o udeležbi VSAKEGA voznika na tem poligonu.
×Sweety× napisal/-a:Nov zakon velja od 14. avgusta naprej - mladi vozniki morjo v 2 letih od napravljenega izpita narest dodatna usposablanja (varna vožnja). Mislim da je nekak tko.
Jaz sem naredila izpit pred dvema letoma (23. septembra), a moram zato it delat ta tečaj varne vožnje? Koliko pa to kaj stane in ali je možno, da se zgodi, da ne narediš, ali kako to izgleda? Jaz se imam sicer za dobro voznico, za ti dve leti imam za sabo že precej kilometrine in sem vozila že v vseh mogočih razmerah, ampak v šolah oz. na teh tečajih imajo spet neka svoja pravila, ki niso nujno pravilna, je pa se pač treba naučit in to je to.

Alta alatis patent.
Ne, ni ti treba. To dodatno usposabljanje (poligon + mislim da so neka predavanja) za mlade voznike je treba opraviti voznikom, ki so vozniški izpit dobili po 14. avgustu 2010.
Js mam izpit od 22.1. letos in sem šla na tečaj varne vožnje z zavarovalnico Triglav, zato da ni treba +30% bonusa pri zavarovanju avtomobila za mlade voznike in kot neke dodatne izkušnje pri vožnju v neugodnih pogojih
(pa še ful pocen pol pride, okol 30€ namesto 150)
Btw, se opravičujem če sem nerazumljivo napisala, v mislih kot mladi vozniki sem imela novopečene voznike od 14. avgusta
Js mam izpit od 22.1. letos in sem šla na tečaj varne vožnje z zavarovalnico Triglav, zato da ni treba +30% bonusa pri zavarovanju avtomobila za mlade voznike in kot neke dodatne izkušnje pri vožnju v neugodnih pogojih

Btw, se opravičujem če sem nerazumljivo napisala, v mislih kot mladi vozniki sem imela novopečene voznike od 14. avgusta