Posoda za kuhanje
- *zverinica*
- Kofetarica
- Prispevkov: 510
- Pridružen: 10. Jul. 2007 19:39
jz mam navadne pokrovke pr WMF posodi, ker znam kuhat brez dodatnih pripomočkov
drugač je pa posoda super...v Avstriji sem kupla 1 komplet WMF, ki je poleg kastrol vseboval še leseno desko za rezanje, lopatko in 3 nože pa 1 komplet Fissler posode, oboje je za indukcijo in nimam pripomb. Hrana se ne prijemlje, hitrost kuhanja je pa itak pogojena z indukcijo 


amark31 napisal/-a:Pomeni, da je primerna za kuhanje na indukcijski kuhalni plošči... to je tista, ki se ne greje....tudi hitreje kuha... na večini posode na dnu piše...
Hvala. Sploh nisem vedela, da rabiš drugačno posodo. To je v bistvu steklokeramična plošča, samo da ne oddaja toplote. Ali se motim?
marjancax napisal/-a:amark31 napisal/-a:Pomeni, da je primerna za kuhanje na indukcijski kuhalni plošči... to je tista, ki se ne greje....tudi hitreje kuha... na večini posode na dnu piše...
Hvala. Sploh nisem vedela, da rabiš drugačno posodo. To je v bistvu steklokeramična plošča, samo da ne oddaja toplote. Ali se motim?
Ja recimo... v detajle se ne bi spuščal, ker nisem kakšen strokovnjak, samo rad kuham...

marjancax napisal/-a:amark31 napisal/-a:Pomeni, da je primerna za kuhanje na indukcijski kuhalni plošči... to je tista, ki se ne greje....tudi hitreje kuha... na večini posode na dnu piše...
Hvala. Sploh nisem vedela, da rabiš drugačno posodo. To je v bistvu steklokeramična plošča, samo da ne oddaja toplote. Ali se motim?
Indukcijska plošča se segreva samo tam, kjer je na njej posoda, v preostalem "krogcu" pa ne. Posoda za indukcijo ima posebno oznako na dnu, sicer pa velja pravilo, da je za indukcijo primerna, če se nanjo prime magnet. Mam doma staro džezvico, kakršne smo uporabljali na štedilniku na drva, nanjo prime magnet in je super tudi za indukcijo.
- *zverinica*
- Kofetarica
- Prispevkov: 510
- Pridružen: 10. Jul. 2007 19:39
pa pri indukciji voda zavre prej kot v minuti, na navadnem steklokeramičnem grelniku pa traja dlje časa - približno toliko, kot na plinu...treba je pazit pri olju, ker se hitro začne žgat zarad vročine, men se je npr. pomfri ocvrl prej kot bi se v fritezi, pa nisem imela na maximum gretje, ker bi se mi drugač olje zažgalo
ko indukcijski grelnik ugasneš, takoj neha gret, zato lahko tudi polno posodo pustiš na njem, pa ne bo nič narobe - pr navadnem steklokeramičnem se hladi postopoma
na indukcijo praviloma spada težja posoda, deluje pa tudi na stari Emo posodi
če je posoda napačna, je grelnik ne zazna in se ne vključi
ko indukcijski grelnik ugasneš, takoj neha gret, zato lahko tudi polno posodo pustiš na njem, pa ne bo nič narobe - pr navadnem steklokeramičnem se hladi postopoma
na indukcijo praviloma spada težja posoda, deluje pa tudi na stari Emo posodi

- *zverinica*
- Kofetarica
- Prispevkov: 510
- Pridružen: 10. Jul. 2007 19:39
marjancax napisal/-a:Varčno torej. Sicer pa na elektriko.
Potem najbrž rabiš kar nekaj časa, da se privadiš na ta sistem, če tako hitro zavre,...
Vse je tako kot je napisala zverinica.
To za privajanje pa ni problema. Voda ful hitro zavre, če maš na najvišji stopnji (te so od 1 do 9), če te ni poleg, daš pa pač na malo manj. Jaz ponavadi, ko kuham, dam najprej na devetko, da se hitro segreje in zavre, potem pa zmanjšam na manj in mirno lahko grem tudi vstran od štedilnika. Ful je fajn, ker maš te številke in lahko zelo dobro reguliraš, ker se tudi zelo hitro odziva. Je že zverinica napisala, da ko ugasneš (al pa zmanjšaš), neha gret (oz. z manjšo jakostjo) in lahko posodo gor pustiš.
Jaz imam dva ponvi od Tefala in mi je super, ker se nič ne prijemlje, čiščenje je pa tudi enostavno. Sicer pa sva kupila ostalo posodo enkrat v Sparu, ne vem kako se ji reče, kakšne so kratice, taka siva je oz. srebrna. Pa je čist ok, čeprov je bila ena izmed cenejših.
Mami doma uporablja posodo, ki ima debelejše dno, ohranjanje toplote in kuhanje naj bi bilo bolj varčno. Ta posoda je sicer dražja, sam mi smo jo dobili kot dodatek. Včasih je tako posodo imel Zepter. Je pa fajn jo čistiti s čistilom, ki je posebej za to posodo, da ne ostane flekasta ali mavričasta. Se pa to čistilo poceni dobi v Hoferju ali Lidlu.
Mami doma uporablja posodo, ki ima debelejše dno, ohranjanje toplote in kuhanje naj bi bilo bolj varčno. Ta posoda je sicer dražja, sam mi smo jo dobili kot dodatek. Včasih je tako posodo imel Zepter. Je pa fajn jo čistiti s čistilom, ki je posebej za to posodo, da ne ostane flekasta ali mavričasta. Se pa to čistilo poceni dobi v Hoferju ali Lidlu.