alenka1971988 napisal/-a:in kot drugo če si se že vpiknila v pravopisna ali kaj ti jaz vem kakšna pravila sem mislila da sva krasila smrekico ZA božič, se pravi na božični dan in ne vrsto smrekice![]()
ti še kaj ni jasno?
Abies Alba 'Natalii' ?
purple_rain napisal/-a:Ne da "ne verjamem, da je možno", ampak se mi zdi narobe (enako kot "krstiti otroka, ker je pač lepo" - ajme). Ker pač, to naj bi blo v nasprotju s prepričanji (ne)ver(e).
Dobro, primerjava res ni najbolša (zarad "posledic"), je pa - pri meni - tam-tam, zelo podobna stvar; razlogi se mi ne zdijo pravi(lni).*SunFlower* napisal/-a:Meni je pa to vseeno drugače od krščenja otroka zato, ker 'je lepo'. Krstiti otroka pomeni zapisati ga veri, ne glede na to, kako stvar obrneš. Božična smrečica je pa vendarle samo drevo, ki ima lučke gor. S tem, da decembra vzameš smrečico in jo okrasiš, ne izražaš nujno svoje vere, tako kot tudi tega ne delaš, ko barvaš pirhe. Samo če si ateist, ti pirhi verjetno ne predstavljajo Jezusove krvi (saj so pirhi kri?), drevesce je pa tudi samo pač drevesce z lučkami. Pač, lepo izgleda, pa še v duhu praznovanja je. Ne zdi se mi, da bi samo preimenovanje običaja pa zdaj kaj spremenilo filozofijo za njim - ni zdaj tako, da ko si ateist, morata biti pa zate božični večer in velika noč povsem običajna dneva (no ... večera, noči, karkoli
), pa ne smeš reči božično drevesce in velikonočni pirhi.
Da, krščanstvo je pa veliko navad pobralo iz raznih poganskih navad/običajev, tako da .. naj jim bo.*SunFlower* napisal/-a:Konec koncev je kultura, v kateri živimo, še vedno pretežno krščanska oz. je ogromno podedovala od krščanske tradicije
Hm, zakaj pa to?underdogy napisal/-a: nekak mi inteligenca in vera ne gresta skupaj..
purple_rain napisal/-a:Hm, zakaj pa to?underdogy napisal/-a: nekak mi inteligenca in vera ne gresta skupaj..
Evo mene, spet grem zagovarjat izjeme.Rollin #2 napisal/-a:(obstajajo izjeme).
Rollin #2 napisal/-a:purple_rain napisal/-a:Hm, zakaj pa to?underdogy napisal/-a: nekak mi inteligenca in vera ne gresta skupaj..
Hm, brezmadežno spočetje?
Kdor v to vrjame mislim da nima vseh čistih.
Rollin #2 napisal/-a:purple_rain napisal/-a:Hm, zakaj pa to?underdogy napisal/-a: nekak mi inteligenca in vera ne gresta skupaj..
Hm, brezmadežno spočetje?