Verjamete v sanjsko ljubezen?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Verjameš, da obstaja tvoja sorodna dušica?

Da
79
72%
Ne
31
28%

Skupaj glasov: 110

Uporabniški avatar
Elle.*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Elle.* »

Alwaleed napisal/-a:Hej, ne me zamenjevat s strokovnjakom. :razz: :D

Eh, diplome iz tega sicer nimaš, razpišeš se pa zmeraj. :D
Inside every blonde is a blonder blonde waiting to get out.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Re: Verjamete v sanjsko ljubezen?

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Mrs.Sunshine napisal/-a:Angeli, ki pa mislijo, da obstaja vedno srecen konec, ti pa vztrajajo, tudi v obupnih polozajih. In padajo in padajo...

woot?

Sorodna dušica, kupid, jadajada srčki naokoli ... Jaz sem v OŠ, nekje 6. razred, sodelovala na okrogli mizi o zaljubljenosti in ljubezni in že takrat govorila o pomembnosti razumevanja razlik med njima. Pa nisem doživela še ničesar. Torej ja, ne razumem, kako lahko ljudje tudi ko so stari 20, 30 napletajo o nekih angelih in sorodnih dušicah. Fak.

In trava tega ne dela, jullia_.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kikyca »

Ah ma ne no, ne verjamem v te pravljice in sorodne duše in larifari whatever. Sicer pa tud v filmih ne prikazujejo vedno vse rožnato... tud tam se vedno več kregajo, varajo, ločujejo... tak da, tud v filmih niso čisto vedno sorodne duše in razne pravljice, kjer živijo srečno do konca svojih dni.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
Tara_108
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tara_108 »

Jst pa verjamem v sorodne duše...sicer to ne v tem smislu, da se lepega dne sprehajaš po mestu, se zaletiš v enega tipčka, se zgodijo iskrice in ognjemeti in bla bla blaaa:) pač verjamem v to, da obstajajo osebe, ki so bolj kompatibilne...to pa še ne pomeni, da ti za tako zvezo ni treba trdo delat, da bo uspevala :)

Se pa nikakor ne morem strinjat s temle stavkom Alwaleed-a : Ljubezen ni zaljubljenost in uspešna zveza je mogoča ne glede na to, ali se je začela z zaljubljenostjo ali ne.
In kako to pol poteka? Pač vidiš, da se štekata in se racionalno odločita za zvezo? Ne vem, jst tega nikol nisem bla sposobna, sicer sem poskusila, ravno zaradi te tvoje teorije, pa nikoli ni uspelo, kvečjemu sem uničila potenciale za kako dobro prijateljstvo...

Drugače pa glede filmov: Najbolj smešno mi je, ko sta naprimer dva skupaj in potem nekdo neki zaj**** in potem premika gore in plava morja in počne čudeže, samo, da bi dobil osebo nazaj... mislim, da se v resničnem življenju nihče ne bi tok fejst trudu, ampak delujemo bolj po principu je blo, pa je šlo. :)
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

^^ Oseba, bolj kompatibilna od drugih, še ne ustreza definiciji sorodne duše, ali?

Kaj ne razumeš pri Alwaleedovem stavku? Ljubezen definitivno ni zaljubljenost. Zaljubljenost tudi ni privlačnosti in strast. Ti sta možni brez zaljubljenosti.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
Tara_108
Sramežljivka
Sramežljivka

Jst mislim, da bi morali tuki najprej razčistit, kaj komu sploh pomeni definicija sorodna duša in zaljubljenost. :)
G00fy_qa, strinjam se z obema tvojima stavkoma. Ljubezen ni zaljubljenost in zaljubljenost ni privačnost in strast. Je pa zame zaljubljenost predpogoj začetka zveze. Ne razumem tega, kako lahko kdo reče, da je v zvezi, pa ni zaljubljen, niti nikoli ni bil? Kako se pa začne potem taka uspešna zveza? Pa ne napadam in ne trdim, da to ni mogoče, samo js tega preprosto ne razumem...torej, enlighten me, please :) ;)
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

Tara_108 napisal/-a:Je pa zame zaljubljenost predpogoj začetka zveze. Ne razumem tega, kako lahko kdo reče, da je v zvezi, pa ni zaljubljen, niti nikoli ni bil? Kako se pa začne potem taka uspešna zveza? Pa ne napadam in ne trdim, da to ni mogoče, samo js tega preprosto ne razumem...torej, enlighten me, please :) ;)

V primeru mene in moje žene je šlo približno tako:

Dobila sva se.
Sva si bila všeč.
Sva se podrla.
Nama je bilo super.
Sva nadaljevala.
Sva ugotovila, da se razumeva.
Sva ugotovila, da sva si podobna v stvareh, kjer nisva mislila, da nama je sploh kdo na svetu podoben.
Sva se vselila skupaj.
Sva se poročila.
Živiva skupaj.

V vsem tem času nikoli noben od naju ni bil iracionalno obseden z drugim.

Vedno sva si bila všeč, se imava rada, in se pogrešava, če sva narazen.

Vse si zaupava, o vsem se pogovoriva, drug drugemu sva ljubimca in najboljša prijatelja.

Ne vem, kaj moraš smatrati pod "zaljubljenost", da ti zveza brez "zaljubljenosti" ni možna. :nixweiss:

Ali res misliš, da morata partnerja dati skoz eno obdobje iracionalne obsedenosti drug z drugim, zato da lahko imata enkrat stabilen in ljubeč odnos, ki ju oba osrečuje?

Ne vidim, kako je sploh eno povezano z drugim.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Ajča »

Se strinjam. Midva s fantom tudi nisva dala faze zaljubljenosti in metuljčkov čez - noben od naju. Od začetka ni bilo tega in vseeno sva skupaj že več kot 3 leta
Zadnjič spremenil Ajča, dne 31. Avg. 2010 14:08, skupaj popravljeno 1 krat.
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
Tara_108
Sramežljivka
Sramežljivka

Aha, se mi je zdelo, da je nesporazum v pojmu zaljubljenost...za mene to ni iracionalna obsedenost drug z drugim, ker to itak ni zdravo čustvo in v to ne verjamem, ali me pač samo še ni doletelo...
jst gledam na zaljublenost, kot v bistvu to, kar si napisu, da sta si dva všeč, se pogrešata in si pač želita biti drug z drugim... Torej se v bistvu strinjam s tabo, se opravičujem za nesporazum ;)
AnjaL
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a AnjaL »

Meni bi se prej celo zdelo, da zaljubljenost lahko vse skupaj celo malo otezi.
Npr. v veliko primerov bo nekdo bolj "zaljubljen" kot pa drugi in to pomeni, da ze od zacetka startata z drugacnimi pogledi drug na drugega.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

Tara_108 napisal/-a:Aha, se mi je zdelo, da je nesporazum v pojmu zaljubljenost...za mene to ni iracionalna obsedenost drug z drugim, ker to itak ni zdravo čustvo in v to ne verjamem, ali me pač samo še ni doletelo...

Jaz sem, večkrat, in nikoli se ni dobro končalo. :)

Kot ena droga je.

Ekstremno močni občutki, ki človeka destabilizirajo. Vodijo te čustva, razumsko razmišljanje je oteženo. Vrednote se ti spremenijo, tako da je dotična oseba kar naenkrat najpomembnejša, in nič drugega ni tako pomembno. Življenje brez te osebe se zdi brezupno in nesmiselno.

Komur rata to stanje doživet vzajemno, ima verjetno srečo.

Ampak drugače je pa dosti destruktivno.
Uporabniški avatar
Tara_108
Sramežljivka
Sramežljivka

Uh, če si pa o tem govoril, potem se pa itak strinjam s tabo, da to za zvezo res ni potrebno. Pomoje tu vzajemnost sploh ni možna in lahko že na začetku slutiš, da se ne bo ravno dobro končalo...

Verjamem, da zna bit destruktivno...ampak, dobr, lahk vsaj rečeš, da si to doživel in PREŽIVEL ....mogoče drugi ne bomo imeli te (ne)sreče? ;)
Uporabniški avatar
Tara_108
Sramežljivka
Sramežljivka

u u u in če že govorimo o dušah dvojčicah in usodnih ljubeznih, sem se spomnia enega dobrega odlomka iz knjige, ki ti da misliti in spada v kontekst :

Ljudje mislijo, da je duša dvojčica tvoja popolna polovica in to vsi hočejo. A prava duša dvojčica, je ogledalo, je oseba, ki ti pokaže vse, kar te zadržuje, oseba, ki te opozori nase, da lahko spremeniš svoje življenje. Razruši tvoje zidove in ti primaže klofuto, da se zbudiš. A da bi živel z njo za večno? Nak, preveč boleče. One pridejo v tvoje življenje le zato, da odkrijejo novo plat tebe in potem odidejo. Problem pa je, da ne znamo sprejeti tega, da je imel ta odnos kratek rok trajanja. Smo kot psi na smetišču, ližemo prazno pločevinko in poskušamo iz nje dobiti hrano. Ampak če nsimo previdni, se lahko poločevinka zatakne na gobec za vedno in nam naredi življenje bedno ... zanimiv pogled na stvar a ne? :)
Uporabniški avatar
Mrs.Sunshine
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: heaven

Neprebrana objava Napisal/-a Mrs.Sunshine »

One pridejo v tvoje življenje le zato, da odkrijejo novo plat tebe in potem odidejo.

Zdaj sem pa v zadregi, ker ne razumem tocno. Lahko razjasnis? :)
T00Mika
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a T00Mika »

Nekateri tako trdno verjamejo v to, da obstajajo sorodne duše da potem čakajo, da pride tisti "pravi". :D

Seveda je možno, da obstajajo, ampak kakšna je pa verjetnost, da boljše funkcionirajo v sami zvezi, kot dva ki si nista tako kompatibilna?!
Mislim, da če sta si dva všeč,se privlačita, vesta kaj hočeta, se znata prilagajat, pogovarjat, imeti eden do drugega dober odnos, ne rabita bit neki sorodni duši, pa nevem kaj vse še, da zveza laufa... Marsikatera druga podlaga za uspešno resno zvezo ima prednost pred sorodnimi dušicami in vsem kar se pač na to navezuje.
Odgovori