Cant_sleep_tonight napisal/-a:***Ally*** napisal/-a: ..ker se mi zdi, da bi že pri za mene osnovnih stvareh kaj hitro zaškripalo..
lahko napises par ˝osnovnih stvari˝? zavezovanje cevljev, pozaba izdiha po vdihu?
ne vem, zraven sebe rabim izredno športno osebo..dvomim, da bo nekdo, ki cel dan trdo fizično dela, še želel potem z mano laziti okoli in športati..ali ko bi šla na dopust cel dan nekje skakati in čim manj izležavati (ker jaz to pač počnem)
nadalje se rada pogovarjam o aktualnih dogodkih (oba sva na nek način ekonomista, zato pogovor dostikrat nanese na to temo) in dvomim, da katerega zidarja sploh to zanima (naj grem z nekom na večerjo in tam diskutiram, kako je on ploščice polagal cel dan??)
saj ne pravim da ni izjem, ampak večina zidarjev, mizarjev ipd. je pač takšnih - sem imela čast spoznati nekaj ljudi iz moje generacije, ki so bili od bivšega kolegi, pa moram priznati, da z nobenim nikoli nisem zapadla v pameten pogovor (99% se jih je grozljivo primitivno obnašalo, nič čudnega se jim ni zdelo, da v moji prisotnosti rečejo nekaj v smislu "kaj gre tvoja p... zraven?")
Roberta R. napisal/-a:***Ally*** napisal/-a:sem mnenja, da glede na to da ima danes res vsak to možnost, človek pač mora biti sposoben nekaj doštudirati
Nima čisto vsak te možnosti. Moj fant že od svojega 18 leta naprej odplačuje dolgove, ki jih je podedoval po očetu. In žal, se znajdeš v začaranem krogu, ko ne moreš dobit dobre službe, ker nimaš dobre izobrazbe in ne dobre izobrazbe, ker nimaš dobre plače.
saj pravim, vedno so izjeme in mi je tudi žal za take primere, da niso imeli enakih možnosti
Roberta R. napisal/-a:***Ally*** napisal/-a:pa delanje grobih slovničnih napak iz neznanja in pogovorno pisanje po forumih in smsih ni ista stvar
Ta tip o kterem je govora, je po mojem razumevanju prvega posta pisal neslovnično v smsih.. lih tako, kot je potem ona neslovnično napisala prvi post za nas.
meni se zdi razlika očitna..če nekdo napiše "rat te imam" je (vsaj zame) očitno, da ne zna prav napisat (ali pa se je zatipkal), če pa piše "rd te mam" in potem cel sms v takem stilu, je pač očitno, da piše pogovorno
še enkrat, vedno so izjeme in tu in tam se najde kak biserček (recimo enega poznam, ki je iz gimnazije šel na lesarsko šolo, da bi imel nek poklic in je nato postal pro-surfer, pa je res fejst poba), ampak generalno gledano, vidim zelo malo možnosti, da bi se zanimala za nekoga z zgolj poklicno šolo (ni mi pomembno, če ima nekdo sredno nevemkako šolo in potem doštudira, pomembno mi je, da se vsaj spravi še dalje)