keksy napisal/-a:Jst sem hotela it lansko leto v ameriko kot aupair in sem se že vse zmenila z družino,ki so mi priporočili agencijo katero sem kontaktirala preko maila da smo se dogovoril za dokumente ki jih rabiš in letalsko karto,in potem sem jim poslala denar
To je pa taka strandardna aupair prevara, da te oni kontaktirajo kr prek mejla, ti sami predlagajo agencijo (valda ti napišejo samo email te agencije, ker agencije drgač sploh ni, in če jo skušaš zgooglat, ne najdeš nič) in jim ti pošlješ denar za dokumente. S tem, da ti po vsej verjetnosti obljubljajo neke ful visoke zneske za plačilo.
To je skor "the golden rule", da ti NE pošiljaš nobenga denarja vnaprej. Kukr sm jz čekirala, maš tut na vseh teh aupair straneh napisan, kdaj gre ponavadi za prevare in česa naj potencialna familija ne bi zahtevala od tebe, da si vsaj prebereš, če ti že tko po kmečki logiki ni jasno, da te bojo naokol prnesli.
Jz bi tut enkrat kam šla. Sam me bolj mikajo kšne bl oddaljene variante, ne lih Evropa. Avstralija, Nova Zelandija, kej tazga.