Začeti zvezo za katero veš, da iz nje verjetno ne bo nič?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Expo
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Expo »

sanjaanja napisal/-a:
Alwaleed napisal/-a:Če nisi šel na gimnazijo, je to precej jasen indikator, da te svet ne zanima.

Če greš na gimnazijo boš potem na strojnem faksu jamral kako je težko, ker nimaš nobenega strokovnega predznanja.
Bi rekla, da gre na gimnazijo tisti, ki ga nič ne zanima ali, ki še ne ve kaj bi sam s sabo.

Tako, tako. In mnogo jih potem tudi ostane pri gimnazijski izobrazbi, jih poznam precej. Praktično neuporabni. Ali pa nadaljujejo z družboslovjem in se na koncu sprašujejo, zakaj ni mogoče dobiti službe. Tudi takšnih sem takrat, kot iskalec zaposlitve, spoznal veliiiiko.

Sem se pa najbolj nasmejal gimnazijcem, ko smo prišli na gradbeni faks, mi (gradbeniki) s štirimi leti podlage, oni brez najmanjšega pojma o stroki, gledali so kot tele v nova vrata, za nas pa je bilo vse povsem samoumevno in jasno, lahko smo samo nadgrajevali znanje iz preteklih let. Koliko jih je počakalo v prvem letniku, boljše, da ne omenjam. Smeh.
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a modrobela »

^^ imata prav. Isto se dogaja na strojni, elektru,...
In če greš na poklicno imaš vsaj poklic, ali pa tehnično. če greš na gimnazijo in ne nadaljuješ šolanja nimaš nič.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Nevem zakaj sploh nekateri ljudje tako radi iščejo negativne razloge, da bi sebe povzdignili v superiorne. Vsak človek stori, kar stori, ker meni, da mu to ustreza, ne moremo bit vsi matematiki in fiziki, gradbeniki, natakarji, profesorji, prevajalci, vzgojitelji, arheologi, strojniki, informatiki, pravniki joda joda. Tud nimamo vsi kompetenc, da bi lahko bili karkoli od tega(če bi jih imeli, nebi vsi ljudje potem študiral tistega, kar je najbolj dobičkonosno?) In vse je uporabno, ni je znanosti, ki ni uporabna in vsaj v neki točki prepletajoča z drugo znanostjo. Men se zdi naravnost obupno, da če že ne spoštujete določene študijske smeri, da ne spoštujete osebnih odločitev in sposobnosti posameznika. Nismo vsi enaki, deal with it.
Za avtorico teme pa, bah no comment, me čudi, kako se sploh tist tip zanima zate.
It was forever..but it didnt last long..
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

^^ :gut:
očitno si eni lahko dvignejo samozavest samo na takšen način, da pljuvajo po drugih. sploh pa ne prenesejo, da bi bil nekdo bolj uspešen od njih z manj truda in več sreče.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

Expo napisal/-a:Sem se pa najbolj nasmejal gimnazijcem, ko smo prišli na gradbeni faks, mi (gradbeniki) s štirimi leti podlage, oni brez najmanjšega pojma o stroki, gledali so kot tele v nova vrata, za nas pa je bilo vse povsem samoumevno in jasno, lahko smo samo nadgrajevali znanje iz preteklih let. Koliko jih je počakalo v prvem letniku, boljše, da ne omenjam. Smeh.

In potem ti meni, da sem jaz tukaj aroganten - ali kar že impliciraš? Ti se pa smejiš ljudem iz tako neutemeljenega razloga, kot je to, da so morali v prvem letniku nadoknaditi, ker so se prej učili o stvareh, o katerih ti verjetno tudi danes ne veš nič?

Raje povej, kako je bil kdo uspešen po končani diplomi. Me zanima, če ti pri primerjanju kasnejših dosežkov še vedno gre na smeh... :)
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

Eni ste preveč navalili nanjo.Če jo moti, da je tip zidar, ona pa dela na univerzitetni izobrazbi, je to čist njena osebna legitimna pravica, da jo pač moti.

Res je, da je precej visoko izobraženih ljudi precej nerazgledanih, vendar je po mojih izkušnjah še vedno veliko večja verjetnost, da je nerazgledan in brez širine nekdo, ki faksa ni povohal. Avtorico čisto razumem.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

modrobela napisal/-a:^^ :gut:
očitno si eni lahko dvignejo samozavest samo na takšen način, da pljuvajo po drugih. sploh pa ne prenesejo, da bi bil nekdo bolj uspešen od njih z manj truda in več sreče.

Kdo, konkretno, pa je ta, o komer govoriš?
Expo
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Expo »

Alwaleed napisal/-a:In potem ti meni, da sem jaz tukaj aroganten - ali kar že impliciraš?

O čem ti to? :facepalm:

Ti se pa smejiš ljudem iz tako neutemeljenega razloga, kot je to, da so morali v prvem letniku nadoknaditi, ker so se prej učili o stvareh, o katerih ti verjetno tudi danes ne veš nič?

Raje povej, kako je bil kdo uspešen po končani diplomi. Me zanima, če ti pri primerjanju kasnejših dosežkov še vedno gre na smeh... :)

Butthurt much, model? :D

Prav dregali smo se med vsakim predavanjem, kazali s prsti nanje in se jim posmehovali, kakopak, to pač pritiče nam - arogantnežem. :lol:

Je še komu crknil sarkazem detektor?

Razlog, zakaj se mi zdi to izjemno zanimivo, vsekakor ni neutemeljen, večina gimnazijcev ima večvrednostni kompleks do tistih, ki hodijo na ostale šole. Imam preveč izkušenj s takšnimi bebčki, verjemi. Na faks so ravno tako prišli in zviška gledali na nas, nazadnje pa odleteli kot knofi iz gat. In samo peščica jih je šolanje tudi končala.
Na gimnaziji pač pridobiš neko splošno izobrazbo in to je to, praktično veš vse in nič. Brez dodatne izobrazbe si mrzel.
Glede splošne izobrazbe oz. tvojih implikacij, da o teh stvareh še danes ne vem nič, se pa lahko samo sladko nasmehnem (oh ne, že spet? :lol: ). Zanima me tisoč in ena stvar in niti slučajno ne potrebujem gimnazijske izobrazbe za kaj takega, sploh pa, podcenuješ tehnične šole?

:flower:
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

jst sm tut že mela šanso bluzit z nekim polpismenim modelom in točno razumem pomisleke avtorice.

jaz po parih dneh nism mogla več... ko sm vidla tiste obupne fb statuse, vejice postavljene narobe, nekje velka začetnica, nekje ne... groza.

pa zarad mene me lah napadete kukr hočete. itak si vsak izbira sebi kompatibilnega partnerja in če čez to ne moreš, pač človek ni zate :)
bonbonchek
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bonbonchek »

Hmmm... Po eni strani jo razumem :) tudi sama sem spoznala nekoga (kot kolega, znanca, prijatelja in nič več), ki je "samo" mizar. Ampak, dokler je bilo vse lepo in so metuljčki letali naokoli in nasploh živiš v pinky oblačku, je vse kul in te ne moti nič, vse ti je srčkano in smešno, tudi ko kakšne še tako navadne stvari ne ve.
Potem čez čas ugotoviš, da se z njim nimaš kej resnega menit razen o delu in denarju, knjig ne bere, filme gleda samo s podnapisi ker angleško ne zna nič, od revij posega po Novicah in se dela norca, ker bereš National Geographic,... In še in še... S takim človekom sem imela možnost "biti" - spoznavat ga kar nekaj časa. In sem prišla do zaključka, da njemu ne bi niti izobrazba pomagala, da bi se spremenil osebnostno. Ker je pač tak po naravi. Kaj češ, kakšni drugi bo on sanjski moški, meni pač ne. Ne zato, ker nima šol in izobrazbe. Sej menda ste dojel poanto, ne...

Menim da izobrazba ravno ni nek odraz, koliko je človek razgledan in bister, ampak potihem pa mislim, da nekdo z magisterijem in nekdo s triletno poklicno šolo VERJETNO nimata ravno veliko skupnih stvari... Obstajajo pa izjeme, seveda jih vedno dopuščam. :)
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

Jaz pa ne morem dojeti kako ste nekateri kljub izobrazbi ozkogledi. če bi funkcionirali skupaj samo tisti ljudje, ki so si v vseh merilih enaki, bi bili skoraj vsi samski. Nihče se pa ne zaveda, da lahko pride samo ena bolezen vmes "kar pa ne pride malokrat" bo še ne vem kaki znanstvenik samo nič.

btw mizarji so pri meni eni najbolj kul ljudi
bonbonchek
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bonbonchek »

Ne vzet osebno mojega posta, sej nisem zdej nikjer napisala da so pa mizarji poden. Če slučajno nisi opazila, sem dala celo naziv "samo" mizar v narekovaje, kar naj bi pomenilo da ne mislim tako. ;) Jaz spoštujem vsak poklic in vsako izobrazbo in NE SODIM človeka po tem, kakšno izobrazbo ima. Sodim šele po tem, ko ga spoznam - le zakaj misliš, da sem si sploh pustila spoznavat tega mizarja če bi imela že vnaprej neke trapaste predsodke; ah sej je samo mizar, itak je glup. Sorry, jaz nisem taka :) In enako se ne klanjam nekomu, ki je doktor medicine in zdej že a priori vsi mislijo, da ta pa je NEKAJ... Ni rečeno, lahko da se je naučil stvari ki jih v življenju mora znat in obvladat v nulo, kar se tiče pa ostalih življenjskih stvari in nekaj osnovne razgledanosti, pa ni nujno da obvlada... :) Res osebno poznam kar nekaj takih ljudi, ki jim tudi faks in magisterij nista pomagala čisto nič pri sami osebni rasti, še vedno so na enakem kot so bili, stagnirajo in se ne brigajo za svet okoli sebe niti malo...
Ne rečem, da sem jaz biser bistrosti in kraljica razgledanosti, ampak včasih res osupnem ob kakšnem takem primerku - npr. ne ve pri 27ih kaj je kaviar, ne ve kaj je glavno mesto Hrvaške, in ne ve kje je Bruselj... Če pa to niso neke OSNOVNE zadeve za nekoga ki je diplomiral, pa tudi ne vem??...
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

^^ saj ni letelo nate. pač sem zasledila mizarja, drugače pa jaz tukaj ne rangiram ljudi in si ne skušam o nikomer ustvarjati predstavo. zame ste vsi isti. imen sploh ne sledim.

Mizar mi je padel v oko, ker sem vedno sanjala, da bi imela mizarja. in še vedno bi ga, če bi mi nekdo dal na izbiro. mahnjena sem na pohištvo in tako sem si ustvarila idejo, da bi mi največ želja lahko izpolnil ravno mizar :) mogoče je bolano, ampak vsak ima svoje sanje. in glede na to, da sem imela priložnost spoznat kar nekaj zdravnikov sem prišla do zaključka, da so to zame najbolj nečloveška in neodgovorna bitja, pa ravno od njih bi pričakoval nasprotno.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

modrobela napisal/-a: Nihče se pa ne zaveda, da lahko pride samo ena bolezen vmes "kar pa ne pride malokrat" bo še ne vem kaki znanstvenik samo nič.

In kaj hočeš zdej s tem povedat?

A ti se potem sploh ne oziraš in ne razmišljaš o tem, katere so tiste kompetence, življenski dosežki (Ja, enim je izobrazba ful pomembna), ki jih hočeš pri svojem bodočemu partnerju/možu, ker ga čez par let itak lahko zadane kap in ne bo poznal niti svojega imena več?

Kaj ima pripomba o zdravnikih veze, pa tudi ne razumem. Kot da je kdo rekel, da so visoko izobraženi ljudje nujno tudi kul ljudje. Spet se hoče neki zniževat vrednost izobrazbe z ozačbami ljudmi, ki z izobrazbo največkrat sploh veze nimajo.
Odgovori