Začeti zvezo za katero veš, da iz nje verjetno ne bo nič?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

Horus napisal/-a:No saj zgleda, da se generalno gledano strinjava, razen v dejstvu, da je lahko ljudi v eni stroki preveč.

V Sloveniji je preveč ljudi z univerzitetno izobrazbo. Da 80% populacije, upoštevajoč pavziranja in absolventski status, začne zares delati šele pri kakem 24. - 26. letu, je katastrofalno. Večina folka na humanizmu in v družboslovju je tam zato, ker se v Sloveniji "pač študira", ne zato, ker je ta izobrazba koristna. Študij bi moral biti v večji meri (so)plačljiv, potem pa teh perverzij ne bi več bilo. Niti toliko pavziranj, niti podaljšanih absolventov, niti tričetrt folka na univerzi, ki tega ne rabijo.

Horus napisal/-a:In za teh 20% v kateremkoli fohu je čisto vseeno, ali so strojniki, obramboslovci, afrikologi ali matematiki, ker ne bojo dosegli ničesar omembe vrednega.

Teh 20% naj sploh ne gre na faks. Porazno je, da država kot neko "pravico" sponzorira takšno zapravljanje. Tako časa tistih, ki brezveze študirajo, kot časa drugih, ki morajo delati, da te ljudi podpirajo.
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Njah. Primarna funkcija formalne izobrazbe itak ni dati človeku znanje, temveč ga "socializirati", tj. pripraviti na ubogljivost.

Kdor hoče biti kreativen in inovativen, se mora tega naučiti sam, in ga bo proces formalne izobrazbe pri tem oviral. Proces, ne izobrazba kot taka: ni znanje tisto, kar ovira, temveč način, kako se ga podaja.

In, iskreno rečeno, 80% folka ne bodo neki kreativni inovatorji. Šola uči konformiteto, ker je za večino to treba.

Je pa popolnoma brezveze, da se večina folka uči konformiteto do nekajindvajsetega leta, ker bi se jo dalo enako dobro naučiti do osemnajstega, kot v marsikateri družbi z bolj zdravim šolskim sistemom.

Dodatno investicijo drage (kvalitetne!) univerzitetne izobrazbe se zadrži za tiste, ki bodo dejansko vodili svet in delali spremembe.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

tardeca napisal/-a:sama opažam da ima veliko žensk probleme z manj izobraženemi moškimi... pač navajene smo bit mn izobražene... tiste za v kuhinju.. pa ne me narobe zastopt.. vse se izobražujemo pa vse... pa si želimo bit uspešne... ampak želimo si tut uspešnega moškega... marsikera ni pripravljena biti tista v hiši k nosi domov večjo plačo (pa to ne mislm konkretno na ta primer.. ker zidarji znajo met tut lepe plače.. )
ravno v zadnjih dneh... sem brala nek dober članek (a nažalost se ne spomnim kje) da smo ženske v boju za enakopravnost izgubile nekaj kar večina močno pogreša (jaz sm del te večine) pogrešam tisti način ko so bili moški glavni pri zapeljevanju.. (rožice, pa odpiranje vrat p tak)
no uglavnm jz te čist zastopm kaj hočeš povedat.. ni ti treba ga užent.. lahko ga pa bolš spoznaš pa boš vidla kako bo
p.s. jz sm vrjetno rojena v napačnem stoletju... ker jz bi z lahkoto se pustila osvajat in razvajat in bit sam gospodinja

Jaz se pa bolje počutim, če sem bolj izobražena od moškega. In sem tudi zmeraj bila od vsakega fanta. Ni pa nujno, da višja izobrazba pomeni tudi višjo plačo. Jam imam univerzitetno izobrazbo in delam na šoli, ampak manj zaslužim od mojega, ki ima poklicno in dela kot avtomehanik.
Priznam pa, da bi pogrešala rože in odpiranje vrat kot praviš. No rože dobivam, vrata se pa bolj redko odpirajo.
Glede gospodinje mislim, da bi bilo fino, če bi fant dovolj zaslužil, jaz pa bi se lahko samo domu posvečala, samo tega ne bi sprejela iz tega razloga, ker bi se bada, da bi mi kdaj v življenju očital, če bi se recimo skregala, da me je finančno vzdrževal, ker je on več delal.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Alwaleed napisal/-a:Če nisi šel na gimnazijo, je to precej jasen indikator, da te svet ne zanima.

Če greš na gimnazijo boš potem na strojnem faksu jamral kako je težko, ker nimaš nobenega strokovnega predznanja.
Bi rekla, da gre na gimnazijo tisti, ki ga nič ne zanima ali, ki še ne ve kaj bi sam s sabo.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a /\/\4t3j »

Alwaleed napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:Človek je zidar, ima delo in če je dober zidar, potem ima tudi dobro plačo.

Obstaja razlika med zidarjem, ki prelaga cegle, in zidarjem, ki vodi uspešno podjetje z delavci, ki prelagajo cegle.

In če polagaš cegle, je bistvena razlika med nekom, ki zna samo to - pa še to bolj poševno - in nekom, ki je dober v več aspektih gradnje in zna opraviti delo kvalitetno in v detajle.

A je ona slučajno rekla, da je on slab zidar?
In to kar si napisal velja za vsak poklic in ne le za zidarja. Dober odvetnik ima lahko ogromno denarja, luzer pa dela na centru za socialno delo.

Jaz poznam enih par zidarjev in noben ne vodi uspešnega podjetja, pa vsi imajo keša dovolj. Niso to neki bogataši, so pa za moje pojme uspešni. Delo opravijo korektno, pri računu pa si najebal. Ne delajo zastonj ti ljudje.
Aja, pa zidar ne polaga samo ceglov tko btw...
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Se mi zdi, da bo zidar postal vse bolj iskan in vse bolje plačan poklic.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

Kar se tiče zidarskega poklica, nimam nekih predsodkov. Spoznala sem res v redu človeka, ki dela nekaj v tej smeri, ker imajo doma podjetje.

Horus napisal/-a:Rad se zaradi fonetičnih lastnosti slovenščine zmeraj in povsod izgovarja kot raT

Mene bi preveč motil raT, halo rad ne rat. Že če ne zna uporabljati s/z me moti, ker s tem očitno pokaže, da mu na slovničnem področju šepa...

Saj zadeve tudi spregledam, ampak imam rada, da je folku mar, kako se kaj napiše, da je sposoben napisat en daljši sestavek v nulo. Ko pa vidim probleme s s/z, lahko upravičeno sklepam, da mu ne bi šlo najbolje.

Če si zvezo že tako okarakterizirala: "Začeti zvezo za katero že vnaprej veš d ne bo "baš nešto", potem je res brez veze, da karkoli nadaljujeta. Mogoče je najbolje da ostaneta pri "druženju"...
MISSbaby
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MISSbaby »

sanjaanja napisal/-a:
Alwaleed napisal/-a:Če nisi šel na gimnazijo, je to precej jasen indikator, da te svet ne zanima.

Če greš na gimnazijo boš potem na strojnem faksu jamral kako je težko, ker nimaš nobenega strokovnega predznanja.
Bi rekla, da gre na gimnazijo tisti, ki ga nič ne zanima ali, ki še ne ve kaj bi sam s sabo.

OK, tole je res malo mimo vsekala, se strinjam s tabo sanjaanja :D kak lahko rečeš da osebe ki niso šle na gimnazijo ne zanima svet? js nism šla, pa me zanima veliko stvari v svetu oz. na sploh v življenju. Sicer pa če pogledaš logično, zakaj nebi mogel bit nekdo zidar ker ga to zanima?zakaj bi to mogel biti "nižji rank" itd. ? mislm wtf..
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Nesanica »

men se tud zdijo zgornje izjave mal neumne.Sama sem sicer šla na gimnazijo in jo uspešno zaključila, ampak samo zato ker v osnovni šoli nisem vedela kaj bi počela v življenju, z gimnazijo pa se načeloma lahko vpišeš kamorkoli želiš.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

MISSbaby napisal/-a:
OK, tole je res malo mimo vsekala, se strinjam s tabo sanjaanja :D kak lahko rečeš da osebe ki niso šle na gimnazijo ne zanima svet? js nism šla, pa me zanima veliko stvari v svetu oz. na sploh v življenju. Sicer pa če pogledaš logično, zakaj nebi mogel bit nekdo zidar ker ga to zanima?zakaj bi to mogel biti "nižji rank" itd. ? mislm wtf..

Se strinjam. Jih kar nekaj poznam, ki jih je reklo na gimnazijo grem, ker še ne vem kaj me zanima. Čez 4 leta bom pa že mogoče vedel kaj bi rad.
In ja zakaj ne bi bil nekdo zidar, če ga to veseli. Zakaj bi opustil svoj interes, svojo srečo in šel na faks zato, ker to nekdo drug od njega pričakuje.

Vidim, da je že Nesanica nekaj podobnega napisala, ampak sem šele sedaj prebrala.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

sanjaanja napisal/-a:In ja zakaj ne bi bil nekdo zidar, če ga to veseli. Zakaj bi opustil svoj interes, svojo srečo in šel na faks zato, ker to nekdo drug od njega pričakuje.

Za tiste, ki gredo tja zato, ker jih to veseli, se strinjam. Ampak večina folka na srednjih poklicnih je tam zato, ker jim je bila že osnovna šola težek izziv.
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a modrobela »

^^ ampak mogoče zato, ker jih bolj veseli delo kot učenje kar pa še ne pomeni, da so neumni.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Če ni bla ta tema o prepotentnih naravoslovcih že 10000x obdelana.. :)
It was forever..but it didnt last long..
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a modrobela »

^^ Res je. precej tem se izoblikuje v to smer.
Odgovori