Začeti zvezo za katero veš, da iz nje verjetno ne bo nič?
Dobri zidarji zaslužijo več kot vas bo tukaj večina wannabe intelektualcev, ki mislite, da je svet pisarna in da se bo denar lepil na vas, ker imate diplomco v žepu.
Podcenjujete ljudi, ki pravzaprav delajo in niso zajedalci kot cela slovenska uprava na primer.
jaz sam sem daleč od fizikalca, ampak jih spoštujem bolj kot psihologe, profesorje, sociologe itd.
Psihologi, čas je, da dokončate še en faks, ker vas Slovenija ne potrebuje.
Podcenjujete ljudi, ki pravzaprav delajo in niso zajedalci kot cela slovenska uprava na primer.
jaz sam sem daleč od fizikalca, ampak jih spoštujem bolj kot psihologe, profesorje, sociologe itd.
Psihologi, čas je, da dokončate še en faks, ker vas Slovenija ne potrebuje.
purple_rain napisal/-a:^^meni je pa žal, da taki ne dobijo dovolj "recognition"-a. Just that.
Odvisno od krogov, v katerih se giblješ? Na novicah ponavadi ne poročajo o tem, da je Janez zidar danes prebral Tolstoja, jutri bo pa študiral monetarni sistem. Če se ti zdi, da je okoli tebe preveč folka s predsodki, potem to morebiti odraža tvoj izbor prijateljev?
Horus napisal/-a:Zakaj mam filing, da si pa ti iz enega od naravoslovnih faksov, ki tradicionalno furajo večvrednostni kompleks napram humanistom, jezikoslovcem in družboslovcem?
Khm khm upravičeno khm khm.

To mislim bolj v smislu, da so te vrste slovenski faksi šit. Definitivno se ne bi pridružil izjavi, da svet teh študijev ne potrebuje, vendar verjetno potrebuje (1) manj ljudi v teh študijih, in več v naravoslovnih; in (2) v Sloveniji konkretno, bistveno kvalitetnejšo izvedbo teh študijev.
Zadnjič spremenil Alwaleed, dne 22. Avg. 2010 1:32, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
-
- Komunikatorka
Horus napisal/-a:Seriously, upam si trditi, da so za Slovenijo Trubar, Cankar, Prešeren in ostala kompanija naredili več, kot vsi njeni naravoslovci skup =]]
Nacionalizem je po mojem mnenju, poleg religije, en največjih izvorov trpljenja.
Narod mi ne pomeni prav nič. Če bi se vsi skupaj imeli bolje kot Nemci, takoj glasujem, da postanemo Nemci.
Zakaj bi bila pa naša kultura boljša od njihove? Kar tako, a priori?
Če misliš, da so na svetovni ravni humanisti naredili za svet več, kot naravoslovci, potem je pa to izredno težko argumentirati. Zaradi naravoslovcev imamo sploh dostop do dela humanistov, razen tega, da živimo komfortno, ali da ne omenjam, živimo sploh.
Your turn.
Horus napisal/-a:Zakaj mam filing, da si pa ti iz enega od naravoslovnih faksov, ki tradicionalno furajo večvrednostni kompleks napram humanistom, jezikoslovcem in družboslovcem?
Nevem, zakaj imaš ti takšen filing. Je pa zagotovo v vseh pogledih napačen.
Še enkrat si preberi prvi post in se vprašaj, če je ta ženska normalna. Človek je zidar, ima delo in če je dober zidar, potem ima tudi dobro plačo. Ona sama pa se ima za več vredno in nima niti poklica, kaj šele rednega dohodka. wtf?!?! Ko bo ona znala hišo zazidat, potem lahko začne pametovat. Zaenkrat pa bi se on lahko počutil superiornega, ker ona nima za burek. =)
/\/\4t3j napisal/-a:Človek je zidar, ima delo in če je dober zidar, potem ima tudi dobro plačo.
Obstaja razlika med zidarjem, ki prelaga cegle, in zidarjem, ki vodi uspešno podjetje z delavci, ki prelagajo cegle.
In če polagaš cegle, je bistvena razlika med nekom, ki zna samo to - pa še to bolj poševno - in nekom, ki je dober v več aspektih gradnje in zna opraviti delo kvalitetno in v detajle.
-
- Komunikatorka
Jaz pa kle ne vidim nekega problema večvrednostnega kompleksa or something...družboslovka, humanistka, jezikoslovka... meni je to drug svet - spoštujem kar dela, lahko je 100x bolj razgledana in me pelje na svojem področju scat - to mi ne predstavlja nobenega problema in negativnega učinka na moj ego... i don't care... dejstvo je, da meni to ni zanimivo in lahko se neki v tri dni vljudnostno pogovarjam o teh stvareh, pol pa ... seveda pa ne izklučujem nikol možnosti, da neka ženska isto misli o meni. Life is cruel.
Prav tako zidarka (čeprav ne poznam nobene ženske, ki bi to bla)... al pa recmo neka high-end frizerka, ki ma svoj salon - najbrž zasluži še bolše in je top v svojem poklicu... ampak spet je to drug svet, druga mentaliteta, ki mi ne potegne...
Prav tako zidarka (čeprav ne poznam nobene ženske, ki bi to bla)... al pa recmo neka high-end frizerka, ki ma svoj salon - najbrž zasluži še bolše in je top v svojem poklicu... ampak spet je to drug svet, druga mentaliteta, ki mi ne potegne...
Horus napisal/-a:Začetniki naravoslovnih znanosti so bili filozofi. Toliko o tem xD
V začetku so bile vse znanosti ena. Skozi čas so se znanosti diferencirale in tiste, ki imajo vsebino, so dobile glede na to vsebino lastna imena.
Tisto, čemur se danes reče filozofija, pa je od prvotne znanosti najbolj nedefinirana megla, ki se nikoli ni izdiferencirala in tako nikoli ni dobila svojega imena.
Horus napisal/-a:Zaradi humanistov pa naravoslovci sploh znajo brati ter razumejo dela naravoslovcev, ki govorijo tuje jezike. V preteklosti je bilo to še toliko bolj izrazito. Sprijazni se, brez humanistov bi naravoslovno znanje izginilo skupaj s kulturami svojih stvariteljev
True, true. Saj pravim, da sta humanizem in družboslovje potrebna. Samo globalno je preveč folka na teh smereh, in v Sloveniji so ti študiji preveč shitty.
Horus napisal/-a:Kakorkoli že, eno brez drugega ne gre. Prej se boste tehnični tipi tega zavedeli, boljše bo
Se strinjam.