Sestavine kozmetičnih izdelkov

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Puder nima UV zaščite. Je mineralni, vsebuje pa več smukca kot pa mice. Talc naj bi mašil pore (zdej to je odvisno tud od tega kolko si k temu nagnjena – maši jih lahko tudi mineralni UV filter, ki ga pa Alima vsebuje, meni sicer ne).

Mica je osnovna sestavina zemeljske skorje, talc pa naj bi bil soroden azbestu in potencialno povezan z rakotvornostjo (toda študije so različne), zato škoda da ga je več. Načeloma je opaziti, da je talca več, bolj ko je nižja cena izdelka (npr. Alima, EMD, Sweetscents, Inika ipd. imajo samo mico, veljajo pa za zelo dobre pudre - edina svetla izjema je Essence).

Tale od Barry M je torej nekaj vmes glede minerala. Vsebuje pa še sintetične konservanse (parabene), pa sestavine za zgoščevanje, lepši nanos, izgled. Če konkretno želiš primerjavo z naštetimi pudri višjega cenovnega razreda mu torej manjka UV zaščita in pa čistejša mineralna sestava. Ne bom rekla, da je slab, ker to ni, sploh ne.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Feist. napisal/-a:Mene konkretno zanimajo ti izdelki. Imam suhe 'slamnate' lase, brez leska, konice so še kar ok.

John Frieda Shine release, Moisturising shampoo
Ingredients
Water, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Dimethicone, Laureth 16, Glycol Distearate, Myristyl Alcohol, Cocamide MEA, Lauramidopropyl Betaine, Tourmaline, Citrine, Hydrolyzed Vegetable Protein PG Propyl Silanetriol, TEA Cocoyl Hydrolyzed Soy Protein, Theobroma Cacao Extract (Cocoa), Pearl Powder, Polyquaternium 7, PPG 9, Malic Acid, Laureth 4, Polyquaternium 10, Laureth 25, Laureth 10, Benzyl Alcohol, Sodium Chloride, Glycine, Propylene Glycol, Disodium EDTA, Iodopropynyl

John Frieda Shine Release, Enhancing Conditioner
Ingredients
Water, Cetearyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Behenamidopropyl Dimethylamine, Cetyl Esters, Dimethicone, Stearyl Alcohol, Glyceryl Dioleate/Linoleate/Linolenate, Lactic Acid, Fragrance (Parfum), Caramel, Distearyldimonium Chloride, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Glycine, Malic Acid, Pearl Powder, Prunus Amygdalus Oil (Sweet Almond), Iodopropynyl Butylcarbamate

Loreal Elseve total repair 5, šampon
Ingredients
water, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, glycerin, cetyl esters, hydroxypropyltrimonium, hydrolyzed wheat protein, dodecene, phenoxyethanol, arginine, chlorhexidine digluconate, poloxamer 407, limonene, linalool, benzyl salicylate, isopropyl myristate, 2-oleamido-1,3-octadecanediol,serine, BHT, citric acid, butylphenyl methylpropional, lauryl PEG/PPG-18/18methicone, glutamic acid, hexyl cinnamal, glyceryl linoleate, glyceryl oleate, glyceryl linolenate, parfum/fragrance.

John Frieda izdelka oba vsebujeta silikonsko osnovo, tako da bosta definitivno dala mehak občutek in lažje razčesavanje. Oba sta odišavljena. Šampon vsebuje močne čistilce (SLS) in sintetične konservanse. Pri šamponu ne vidim ravno hudo hranilne funkcije, če že imaš boge in suhe laske, mogoče raje pogledaš drugo kolekcijo, če pa samo sijaj iščeš pa verjetno bo ok.

L'Orealov pa … ne vem kaj v njem vidijo tako hudo dobrega, razen proteinov in animokislin ne vidim nič posebnega v njem. Verjetno zato, ker sem že v osnovi nastrojena proti firmi :)
Pika85
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Pika85 »

Kateri tonik bi bil boljši za mastno, nečisto kožo? predvsem nagnjeno k ogrcem?

Melvita Eau Florale de Rose ali Hidrolat čajeve mirte (Sestavine:
Pure Distilled Tea Tree (Malaleuca alternifolia))

In še ta krema me zanima, če je ok? uporabljala bi jo kot nočno kremo

Avene Cleanance K
Sestavine: Avene Thermal Spring Water, Cyclomethicone, Water, Glycolic Acid, Propylene Glycol, Glycerin, Polycrylamide, Lactic Acid, Polymethyl Methacrylate, Sodium Hydroxide, C13-14 Isoparaffin, Disodium Phosphate, Bisabolol, Citric Acid, Cucurbita Pepo Seed Oil, Dimethiconol, Disodium Edta, Fragrance, Laureth-7, Salicrylic Acid, Zinc Gluconate.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Za nečisto kožo je čajevec boljši. Avene Cleanance K pa res samo kot nočno saj ti bo brez močne UV zaščite čez dan prej škodovala kot kaj drugega. Glede na sestavine (kisline) lahko pričakuješ draženje ali pa pekoč občutek.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

gaby_ napisal/-a:konkretno za UG84 oz. tudi koga drugega, ki se spozna:
zanima me, kako sestavinsko je ta puder kvaliteten (glede na talc in mico na prvem mestu). gre se za puder v prahu od barry m. zanima me tudi v primerjavi z alima pure pudrom (predvsem ali je alima pure toliko sestavinsko boljši kot je razlika v ceni - tale barry m stane 9€, kar se mi zdi izredno poceni).

sestavine barry m so tele (za alima pure pa mislim da jih že poznaš):
PRIMERNO TUDI ZA VEGANE!
ŠT. 1 and 2 SESTAVINE: TALC, MICA, ISODECYL OLEATE, CALCIUM STEARATE, CALCIUM SILICATE, LANOLIN ALCOHOL, STEARIC ACID, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN [+/- CI77891, CI77491, CI77492, CI77499]

Gaby, sem dobila še konkretno pojasnilo zakaj je Barry M sestavinsko slabši od Alime:

Bistvo mineralnih ličil je v tem, da ne vsebujejo nobenih sintetičnih sestavin, smukca, alkohola, umetnih barvil in dišav, pigmenta carmine, ftalatov, silikonov, sintetičnih konzervansov, parabenov ... torej, da je 100 % naraven in narejen zgolj iz izbranih mineralov, zaradi česar je primeren tudi za najbolj občutljivo kožo. Ker so minerali antimikrobni in antibakterijski, konzervansov sploh ne potrebujejo. Pomembno je tudi, da vsebujejo čiste minerale, ne pa tudi stranske prdoukte mineralov.

Barry M pa vsebuje ravno to in se zato v bistvu ne more primerjavi s sestavinsko čistejšimi, kot je npr. Alima, ki si ga izpostavila. Je le puder, ki vsebuje minerale, ni pa dejansko pravi mineralni puder. In še nekaj: vsebuje lanolin, ki je maščobni izloček na volni ovc, kar pomeni, da ni veganski izdelek kot trdijo.

Bistvo - pudra sta neprimerljiva glede (kvalitete) sestavin.
Pika85
Sramežljivka
Sramežljivka

Ta tonik, hidrolat čajeve mirte vsebuje antioksidante? Baje je dobro imeti tonik z čimveč antioksidanti?

Katere sestavine v kremah so silikoni? Se mi zdi, da se mi zaradi njih mašijo pore in se nekak ne morem znebiti teh ogrcev in mozoljev, ker se mi vedno znova ponavljajo? Torej je boljše izbrati kremo, ki vsebuje čim manj teh silikonov?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Tonik čajeve mirte (v bistvu destilat) deluje antibakterijsko, protivirusno in protiglivično. To je vsa sestavina, niam dodanih antioksidantov. Gre za čisto preprosto sestavo. Antioksidanti so zaželjeni povsod, predvsem pa v kremah.

Tole ti bo v pomoč - SILIKONI
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a spice girl »

Jaz za nečeisto kožo priporočam hidrolat sivke (Akamuti). Osebno mi je dost boljši kot hidrolat čajeve mirte (Akamuti)
Pika85
Sramežljivka
Sramežljivka

Ja, oba sta za nečisto kožo. UG, kaj ti misliš, kateri je boljši?
Kaj pa Melvita Eau Florale de Rose tonik vsebuje antioksidante? (sprašujem za kolegico)
Tinaaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tinaaa »

Ali je ta tonik v redu za mastno kožo?

Kahne čistilni tonik s propolisom

Aqua, Propolis cera, Chamomilla Recutita, Anise Extract, Alcohol, Sodium benzoate
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a spice girl »

Pika85 napisal/-a:Ja, oba sta za nečisto kožo. UG, kaj ti misliš, kateri je boljši?
Kaj pa Melvita Eau Florale de Rose tonik vsebuje antioksidante? (sprašujem za kolegico)

po mojih izkušnjah se bolje obnese sivka. Odločitev pa je seveda tvoja
Latisa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Latisa »

Pika85 napisal/-a:Če poznaš kakšnega boljšega za mojo kožo se priporočam za nasvet :) Kaj pa puder (Clinique Even Better Makeup), ki sem ga na prejšnji strani omenila. Je ok, ali bi mi tudi mašil pore?

Poizkusi kakšen naravni mineralni puder ali podlago, ti nebi smeli mašit por.
Latisa
Sramežljivka
Sramežljivka

UG84 napisal/-a:
gaby_ napisal/-a:konkretno za UG84 oz. tudi koga drugega, ki se spozna:
zanima me, kako sestavinsko je ta puder kvaliteten (glede na talc in mico na prvem mestu). gre se za puder v prahu od barry m. zanima me tudi v primerjavi z alima pure pudrom (predvsem ali je alima pure toliko sestavinsko boljši kot je razlika v ceni - tale barry m stane 9€, kar se mi zdi izredno poceni).

sestavine barry m so tele (za alima pure pa mislim da jih že poznaš):
PRIMERNO TUDI ZA VEGANE!
ŠT. 1 and 2 SESTAVINE: TALC, MICA, ISODECYL OLEATE, CALCIUM STEARATE, CALCIUM SILICATE, LANOLIN ALCOHOL, STEARIC ACID, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN [+/- CI77891, CI77491, CI77492, CI77499]

Gaby, sem dobila še konkretno pojasnilo zakaj je Barry M sestavinsko slabši od Alime:

Bistvo mineralnih ličil je v tem, da ne vsebujejo nobenih sintetičnih sestavin, smukca, alkohola, umetnih barvil in dišav, pigmenta carmine, ftalatov, silikonov, sintetičnih konzervansov, parabenov ... torej, da je 100 % naraven in narejen zgolj iz izbranih mineralov, zaradi česar je primeren tudi za najbolj občutljivo kožo. Ker so minerali antimikrobni in antibakterijski, konzervansov sploh ne potrebujejo. Pomembno je tudi, da vsebujejo čiste minerale, ne pa tudi stranske prdoukte mineralov.

Barry M pa vsebuje ravno to in se zato v bistvu ne more primerjavi s sestavinsko čistejšimi, kot je npr. Alima, ki si ga izpostavila. Je le puder, ki vsebuje minerale, ni pa dejansko pravi mineralni puder. In še nekaj: vsebuje lanolin, ki je maščobni izloček na volni ovc, kar pomeni, da ni veganski izdelek kot trdijo.

Bistvo - pudra sta neprimerljiva glede (kvalitete) sestavin.

Jaz uporabljam mineralno podlago z naslednjimi sestavinami:
Mica, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Iron Oxides, Ultramarine Blue

Zaenkrat kupujem v tujini, čeprav bi se naj kmalu prodajali baje tudi pri nas...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Puder s tako sestavo dobiš tudi v Sloveniji, npr. Inika in Lily Lolo imata točno s tako sestavo puder in oba dobiš tudi pri nas :)
Latisa
Sramežljivka
Sramežljivka

Hvala za odgovor. Kupujem Lily Lolo, a mi lahko zaupate kje v SLO se da kupit?
Odgovori