LedZeppelin napisal/-a:Za odprto zvezo,pa menim,da si sploh ne zasluži besede ZVEZA,to pomeni,da se z nekom,s katerim naj bi bila par,domenita,da iščeta potrebo po ljubezni in sexu pri drugih.
Ljudje seks doživljamo različno. Za nekatere od nas to pač ni ekskluzivno. Vsak odnos je pač drugačen, ampak eden je primaren, in tisti je zveza.
Pomisli na prijatelje, ki jih imaš - domnevam pač, da imaš več prijateljev. Ali zato, ker si prijatelj z nekom, ne moreš biti prijatelj z drugim? Če greš danes zvečer ven in doživiš lep večer s prijateljem A, ali ne moreš iti jutri ven in doživeti lepega večera s prijateljem B? Ali se, če to storiš, temu ne reče več prijateljstvo?
In če imaš z nekom tesno prijateljstvo, če z njim živiš in večino časa preživljata skupaj, potem pa enkrat greš ven brez njega z nekom drugim, ali je s tem tvoj odnos do prvega prijatelja izničen?
Z odprto zvezo je enako - seks je pač nekaj lepega med dvema človekoma, tako kot je sedenje na klopci in razpravljanje o izkušnjah in čustvih nekaj lepega med dvema človekoma.
LedZeppelin napisal/-a:Ne morem,si predstavljat,da nekomu obljubš srce,naslado pa iščeš drugje.
Človek, ki je v odprti zvezi, ne obljubi svojega "srca", ker mu je koncept ekskluzivnosti tuj. Moje srce pripada meni. Kar v zvezi obljubim, je zvestoba - ne v spolnem smislu, temveč v smislu, da lahko ljubljena oseba računa name. Da ji bom stal ob strani, da se bom potrudil zanjo, da bom najin odnos postavil pred druge prioritete. Tudi spolno naslado večinoma najdem pri njej.
Najin odnos je različen le v tem, da včasih to naslado najdeva pri drugih. To dojemava kot obogatitev, ne osiromašenje.
LedZeppelin napisal/-a:S tem mislim,na to,a te v odprti zvezi,sploh kaj zavezuje do partnerja,v zvezi zvezi,med dvema,obveza temelji na zvestobi in zaupanju,pri čem pa pri odprti,na medsebojnem dogovoru al kaj?
Tudi odprta zveza temelji na zvestobi in zaupanju. Le da so z zvestobo in zaupanjem mišljene pomembnejše stvari, kakor zgolj seks.
LedZeppelin napisal/-a:A te tam,kaj zavezuje,da se zvečer vrneš domov,al sam pošleš msg,pa rečeš mam drugo,fajn sem se imel,hvala.
Vzeti v obzir želje in potrebe svojega partnerja je temelj vsakega odnosa, naj bo odprt ali ne.