haley napisal/-a:^^A imajo tudi ostale sončne kreme od Afrodite druge sestavine? Si kej pogledala?
Ne, to sem sele po nakupu sploh opazila - v DMu imajo zgleda se staro zalogo krem, v Mercatorju pa nove, to je vse kar ti lahko povem. Najbolje, da gres v trgovino s staro kremo pa preveris sestavine
UG84, hvala - zanimivo, da se odlocajo tako spremeniti izdelek (ko kupujes niti ne ves, da gre za drug izdelek - ponavadi je kaka nova embalaza vsaj) ..... edina razlika je, da na novi pise se UVB zraven, ceprav imata obe notri Phenylbenzimidazole sulfonic acid: http://en.wikipedia.org/wiki/Phenylbenzimidazole_sulfonic_acid, kar pomeni,d a tudi stara blokira UVB ... no mene je tole res neprijetno rpesenetl, sam na plazi nisem mela kej dost izbire, al se namazem, al pa ne Se ena fotka:
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
No, moj point je bil samo, da krema v obeh primerih vsebuje oba filtra in da naj bodo uporabnice pozorne na te spremembe krem, ki se jih iz embalaze skor ne da razbrati. O elektromagnetnem sevanju bi bila pa bolj kaka fizikalna debata primerna
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
UG84, kakšno mnenje imaš o teh kremah, katera se ti zdi boljša? so za mešano, nečisto kožo.
Rabim kremo za obraz in sedaj se odločam med Annemarie Borlind (ki si jo že komentirala in med tema). Če ima pa katera idejo za kakšno drugo, boljšo kremo se priporočam
Če ti silikoni ne nagajajo, potem sta obe ok, Avene ima sicer bolj poudarek na nečistočah, amapk je pa Clinique bolj obdarjen z naravnimi izvlečki. Pa vem, da ga npr. mala dost pohvali.
Mam pa eno drugo vprašanje zate - kaj pa če mal pustiš kožo na miru pa mal prekineš s kremami? Pa kožo neguješ samo s kakšnim nežnim čistilom, pa tonikom za nečisto/mešano kožo? Al nujno rabiš kremo - te zateguje po toniku še vedno?
UG84... Trenutno uporabljam za umivanje obraza Alverde Clear Waschcreme Heilerde, tonik pa še iščem... Težko je najti dober tonik za mojo kožo, ker ponavadi že na začetku vsebuje alkohol (Annemarie Borlind, Lavera, Logona, ipd. ) Ne vem, če res rabim kremo, mi je pa boljši občutek, če imam kremo gor, pa še če grem ven rabim neko podlago. Torej trenutno sem še na začetku, imam samo gel za umivanje, ki mi ustreza in je tudi sestavinsko ok.
No sedaj imam naročen puder Alima Pure, v tem času pa uporabljam tega Couvrance in da ne bom preveč OT kot že sem bi te še prosila za mnenje o tem tekočem pudru:
Jaz bi se v tvojem primeru izogibala silikonskim tekočim pudrom, ker ti lahko samo še poslabšajo stanje, če imaš težave z nečistočami in mozolji. Definitivno bi vzela raje mineralni puder v prahu. Puder sam, ki si ga dala za oceno, ni nič posebnega, pač silikoni, UV zaščita, parfum, stabilizatorji ter konservansi.
Mineralni puder Alima Pure bom definitivno kupila, rada pa bi imela tudi kakšnega tekočega.
Nekaj pohval sem prebrala za tekoči puder Clinique Even Better Makeup.
Bi bil dober za mojo kožo, ali ne? Res dam veliko na tvoje mnenje, ker vidim da se spoznaš na te stvari in res hvala ti za vse nasvete
Uporablja katera tonik Melvita Eau Florale de Rose? Ali ve za kakšnega boljšega?
Je primeren za nečisto, mastno kožo?
Sestavine: Rosa Damascena Distillate [Rosa Damascena Flower Water]*, Citric Acid, Aqua [Water], Polyepsilon-Lysine, Citronellol**, Geraniol**.
*Ingredient from Organic Farming
**Natural components of floral water
Sestavinsko je to preprost a zelo dober tonik. Jaz ga sicer ne uporabljam, ampak v Melviti ti bodo ziher dali za testirat. Mislim, da ne bi smelo biti težav.
Če poznaš kakšnega boljšega za mojo kožo se priporočam za nasvet Kaj pa puder (Clinique Even Better Makeup), ki sem ga na prejšnji strani omenila. Je ok, ali bi mi tudi mašil pore?
Sej pravim, da sestavinsko ni nič narobe s tonikom. Tudi od Akamutija npr. so fajn, smao tisto so pa res samo destilati, tukaj so pa še kisline zraven.
Puder tipičen Clinique...oni imajo vse na isti princip - pudri samo niso slabi, so pa vsi zelo polni silikonov. Nedvomno so zaradi tega lepo mazljivi in krasnik za nanos, amapk silikoni pa mastna in nečista koža pri meni ni šlo skupaj. Nekaterim pa ne delajo nobenih težav. Težko je reči kaj konkretno kaj bo tebi pasalo, ker vsakak koža po svoje reagira na določene stvari. In silikon definitivno takšna stvar je.
Pika85 napisal/-a:Uporablja katera tonik Melvita Eau Florale de Rose? Ali ve za kakšnega boljšega? Je primeren za nečisto, mastno kožo?
jaz ga uporabljam že kar nekaj časa in moji normalni do mešani koži zelo odgovarja (to pomeni da imam tu in tam kak mozoljček, nič kaj resnega). po moje bi odgovarjal tudi mešani koži, saj je naraven in kože ne bo dodatno mastil.
in kot je UG84 že rekla, pojdi v melvito. ti bodo res znali svetovati (vsaj meni so), prodajalke so zelo prijazne in zelo dobro poznajo izdelke ki jih prodajajo. in s testerčki so zelo radodarni (jaz sem jih ob nakupu dobila celi kup, pa sploh nisem prosila zanje).
“Fashion does not only exists in dresses; fashion is in the air, it is brought in by the wind, one feels it coming, breathes it in, it is in the sky and on the pavement, it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry. And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
konkretno za UG84 oz. tudi koga drugega, ki se spozna:
zanima me, kako sestavinsko je ta puder kvaliteten (glede na talc in mico na prvem mestu). gre se za puder v prahu od barry m. zanima me tudi v primerjavi z alima pure pudrom (predvsem ali je alima pure toliko sestavinsko boljši kot je razlika v ceni - tale barry m stane 9€, kar se mi zdi izredno poceni).
sestavine barry m so tele (za alima pure pa mislim da jih že poznaš):
PRIMERNO TUDI ZA VEGANE!
ŠT. 1 and 2 SESTAVINE: TALC, MICA, ISODECYL OLEATE, CALCIUM STEARATE, CALCIUM SILICATE, LANOLIN ALCOHOL, STEARIC ACID, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN [+/- CI77891, CI77491, CI77492, CI77499]
“Fashion does not only exists in dresses; fashion is in the air, it is brought in by the wind, one feels it coming, breathes it in, it is in the sky and on the pavement, it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel