Malo berem tole debato in trenutno gledam nek prispevek o
nikki beach in neki natakarici, ki na Mallorci zasluži 1100 EUR neto..
enostavno ne vem, kaj mora človek v Sloveniji početi, da pride do nekega poštenega denarja..meni se preprosto zdijo vse te plače za univerztetno izobražene a la 800 EUR bruto dobesedno bolane

jaz sem tudi trenutno javna uslužbenka, sicer na začetku in je moja plača tudi tam nekje, ampak žalostno je predvsem to, da če bi v tem poklicu napredovala, bi imela čez 2 leti mogoče za 100, 200 EUR višjo plačo in za 100% večjo odgovornost in obveznost

zato upam, da bom lahko kmalu menjala (ker sem študirala na dveh fakultetah), ampak še vedno plača ne bo bistveno večja
rekapitulacija: 2 faxa, ki sta po nekem splošnem mnenju med bolj "priznanimi" (govorim na splošno in dopuščam drugačno mnenje) in delo za 800-1000 EUR
sicer vem, da je standard malo bolj severno (Nemčija, Skandinavija) večji, ampak tudi jaz hodim po hrano čez mejo, ker sem pač pri meji doma in ker je tam neprimerno večja izbira, pa se mi hrana ne zdi bistveno dražja, nekatere stvari so celo ceneje..tudi kava ali druga pijačka staneta približno enako, obleke tudi..za drugo pa tud tukaj ne trošim nekaj denarja, ampak se mi pa zdi, koliko gledam in poslušam ljudi, da so pa dohodki nerimerno večji..ne vem, se bo treba preselit al kaj