Pizza
Sem mal poiskala po internetu kok ima pica kej hranilnih vrednosti. Glavne ugotovitve:
beljakovine 18g/100g
maščobe 7,5g/100g
ogljikovi hidrati 28g/100g
energijska vrednost 2700kj/izdelek
Zgornji podatki so za vegetarijansko pico. Zato uživejte vegetarijansko pizzo s čim manj sira, saj taka pizza v primerjavi s klasično pizzo vsebuje manjšo hranilno vrednost.
Izbrisana reklama.
Emanuela
beljakovine 18g/100g
maščobe 7,5g/100g
ogljikovi hidrati 28g/100g
energijska vrednost 2700kj/izdelek
Zgornji podatki so za vegetarijansko pico. Zato uživejte vegetarijansko pizzo s čim manj sira, saj taka pizza v primerjavi s klasično pizzo vsebuje manjšo hranilno vrednost.
Izbrisana reklama.
Emanuela
Najboljša mi je doma narejena pica s pirino moko... Navadno testo mi sploh ne diši več, tako sem se razvadila. Je sicer malo drugačen okus ampak meni je odličen... Za nadev pa dam ponavadi pelate, sir, malo piščančjih prsi, papriko, kapre, olive in mlado čebulico... Njami...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Jaz jo pravkar delam
sem razmišljala a si jo naj naročim, ampak meni je home-made najboljša.. delam čisto klasično ponavadi, sploh če jo je še kdo poleg mene (danes se mi bosta pri "študentski večerjici" solidarno pridružila oba starša
) malo pazim da ravno vsega ne zmečem gor..
Mam pa rada veliiiiik sira, pršut, olive, zelenjavo gor, koruzo, rukolo,.. Yummm yummm
Jem jo pa vsaj 3x na teden, če štejejo tudi tiste "male pice" iz pekarn (moja najljubša je v pekarnici za Bežigradom, blizu železniške postaje..).


Mam pa rada veliiiiik sira, pršut, olive, zelenjavo gor, koruzo, rukolo,.. Yummm yummm

Jem jo pa vsaj 3x na teden, če štejejo tudi tiste "male pice" iz pekarn (moja najljubša je v pekarnici za Bežigradom, blizu železniške postaje..).
- lipstick69
- Komunikatorka
- Prispevkov: 114
- Pridružen: 04. Jun. 2011 22:01
- Kraj: LJ (okolica)
schpeltza napisal/-a:Najboljša mi je doma narejena pica s pirino moko... Navadno testo mi sploh ne diši več, tako sem se razvadila. Je sicer malo drugačen okus ampak meni je odličen... Za nadev pa dam ponavadi pelate, sir, malo piščančjih prsi, papriko, kapre, olive in mlado čebulico... Njami...
Pirino testo je res okusno. Naslednjič delam s kamotovo moko, da vidim razliko. Meni je najboljša z olivnim oljem, bučkami, paradižnikom, svežo domačo paradižnikovo omako, papriko, kaprami, olivami, obvezno veliko bazilike, origana in žajblja in veganskim sirom. Super, pa še takooooo sočno.
Še moj vsejedec se je oblizoval, čeprav je pa res, da sem pa njemu dala navadni sir, ne veganskega, ker ga ne mara.

I ♥ pizza
Ko jo delam doma, jo naredim s pol bele in pol polnozrnate moke, testo je naaaaajbolj okusno tako. Gor nadevam kar mamo, sir obvezno, kečap, začimbe, tuno, koruzo, olive, hrenovke, včasih čisto brezmesno naredim in dam samo veliko sira in razno zelenjavo gor naložim
njameeey
Če jo naročim, si naročim morsko ponavadi ali pa vegeterijansko

Ko jo delam doma, jo naredim s pol bele in pol polnozrnate moke, testo je naaaaajbolj okusno tako. Gor nadevam kar mamo, sir obvezno, kečap, začimbe, tuno, koruzo, olive, hrenovke, včasih čisto brezmesno naredim in dam samo veliko sira in razno zelenjavo gor naložim

Če jo naročim, si naročim morsko ponavadi ali pa vegeterijansko

Happines is living whithout expectations.