Fant ali otrok
Glede podjetju boljše sem se narobe izrazila; no zaradi dohodninske olajšave.
A res lahko iz enega poslušanega pogovora sklepaš, da sta se odločila za otroka le zaradi tega? (zato vprašanje, če si jasnovidna)
A res lahko iz enega poslušanega pogovora sklepaš, da sta se odločila za otroka le zaradi tega? (zato vprašanje, če si jasnovidna)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
mateja79 napisal/-a: Saj mi je sama povedala in potem tudi zanosila takrat, kot je predvidela, da se najbolj splača.
če bi ti imela podjetje. in bi se s finančnega vidika bolj splačalo imeti otroka čez eno leto kot takoj, me zanima, ali bi ga dejansko imela takoj, ali bi počakala (ali obratno). in tako bi tudi zate govorili, da ga imaš le zaradi denarja.
še eno vprašanje. večina mladih mamic, ki jih poznam niso poročene in kljub temu, da npr. s partnerjem že živita skupaj, se eden prijavi na drug naslov, ona pa dobi podporo matere samohranilke. ali imajo tudi te otroka le zaradi tega denarja, ali le izkoristijo možnosti? v naši sržavi na žalost to velja- znajdi se. da se o ceni vrtca dveh poročenih in dveh "ločenih po naslovu" niti ne pogovarjamo. in če bi ti imela to možnost, bi bila raje prijavljena skupaj in dobivala mesečno manj denarja, ali živela praktično isto in dobivala denar? dvomim, da si taka svetnica. in menim, da ta denar nima nič veze z dejansko željo po otroku in (kar je še bolj kruto razmišljanje!) samo ljubeznijo do le tega. pri večini. so pa neumne izjeme, med katere ponavadi ne spadajo privatniki, ampak srednješolke.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Horus napisal/-a:Razen ce sem kaj spregledal, je olajsava za otroka malcek pod 2300€, kar kateremukoli uspesnemu podjetniku ne bi smelo narediti dovolj razlike, da bi se odlocil za otroka na podlagi tega
Glej eno je olajšava pri dohodnini, potem pa še davek od dohodka iz dejavnosti, ampka saj se ne gre zato, gre se zato, da bi eni tudi za 100 eur naredili vse samo, da državi ne bi bilo potrebno plačati dajatev. In, da je žalostno, da celo otroke delajo takrat, ko se jih jim najbolj splača. Ne gre se zato, da sta se odločila za otroka samo zato, da bo olajšava, ker so sigurno še drugi vzroki, ampak zato, da sta se zanj odločila tisti čas, ko se jima je kao najbolj splačalo. Ja če ne doživiš tudi pomisliti ne moreš kaj se enim plete po glavi.
*mala* a ti ušesa tiščiš slupaj, ko kdo v službi kaj zraven tebe govori? Potem da še na forumu oči, da ne boš traparij ven metala.
Claire ne gre se zame in pod razno ne bi imela otroka takrat, ko bi se ga najbolj splačalo, ampak takrat, ko bi si ga najbolj želela. Sicer sploh ne vem po kakšnih računicah pridejo do rezukltata kdaj se ga najbolj splača imet. In ne spravljaj se name, ker nisem jaz tista, ki se gre te igrice.
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
Kakšna je pa razlika, če bi rodila leta 2009, 10 ali 11? Je morda razlika v mesecih? Januraski dojenčki prinesejo več bonitet kot majski? Letos bo olajšava, drug let je pa ne bo? Ti pripada samo tisto leto, ko rodiš?
Kako se ti lahko bolj splača roditi letos kot drugo leto? Lahko obrazložiš, kakšne prednosti sta imela, ker je žena rodila letos in ne prejšnje ali prihodnje leto?
Kako se ti lahko bolj splača roditi letos kot drugo leto? Lahko obrazložiš, kakšne prednosti sta imela, ker je žena rodila letos in ne prejšnje ali prihodnje leto?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!

Kak se pa zdej užaljeno počutim

Sicer pa:
Na forumu ni dovoljeno žaljenje oz. blatenje sogovornikov in podpihovanje k spolni, rasni, narodnostni ali verski nestrpnosti. Za debato raje uporabljajte argumente!

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
No, sicer pa, ko sva midva planirala, sem računala, kako bo s porodom. Nisem hotela roditi novembra, decembra.....prehladno (tud jeba za novorojenčka) pa še ker si pozimi v 7, 8 in 9 mnesecu, rabiš komplet osečniško zimsko opremo, kar pomeni plašč, jakna, puloverji....500 eurov.
Če si junijski, julijski ali avgustovski pa imaš sonček za sprehode z malo štruco, pa še prišparaš, ker zadnje trimesečje pač nosiš mal večje pajkice in tuniko ali pa kratke hlačke, kiklice, ki so brez gumbov in raztegljive v pasu, ter jih spustiš pod trebušček. PA še novih čevljev zaradi oteklih nog ne rabiš kupovat, ker imaš japanke
Kok sem jst preračunljivka....lahko bi me bilo sram
Pa še preračunala sva, da se mi bolj splača rodit v tretjem letniku faksa kot v drugem, ker do poroda lahko zrihtam skor vsa obvezna predavanja in vaje, pol pa na porodniški diplomo pišem. Če pa rodim v drugem, zarad porodniške spustim vaje in sem si leto študija podaljšala. In zaradi tega nisem hotla zanosit prej kot pri kpncu drugega letnika
Če si junijski, julijski ali avgustovski pa imaš sonček za sprehode z malo štruco, pa še prišparaš, ker zadnje trimesečje pač nosiš mal večje pajkice in tuniko ali pa kratke hlačke, kiklice, ki so brez gumbov in raztegljive v pasu, ter jih spustiš pod trebušček. PA še novih čevljev zaradi oteklih nog ne rabiš kupovat, ker imaš japanke

Kok sem jst preračunljivka....lahko bi me bilo sram

Pa še preračunala sva, da se mi bolj splača rodit v tretjem letniku faksa kot v drugem, ker do poroda lahko zrihtam skor vsa obvezna predavanja in vaje, pol pa na porodniški diplomo pišem. Če pa rodim v drugem, zarad porodniške spustim vaje in sem si leto študija podaljšala. In zaradi tega nisem hotla zanosit prej kot pri kpncu drugega letnika

Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
mateja79 napisal/-a:Potem se pa kar odstrani, ker non stop žališ in speljuješ debato izven teme.
It takes two to tango.