Fant ali otrok

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

meli241177 napisal/-a:
v-e-s-n-a napisal/-a:....da ubistvu potem sploh ne veš če si ga res želita ali ne, ampak ga imata zato, ker imajo otroke vsi ostali...

Ogromno je takih, ki imajo otroka točno zarad tega razloga. Žalostno.

zakaj pa je to tok grozno žalostno? če ima par otroka vseeno rad in lepo funkcionirajo kot družina, sam mal hecen razlog je pretehtal... ne mi rečt da si ljudje naredijo otroka zarad drugih in ga potem celo življenje sovražijo, ker jim je "zjebal" način življenja in se ne morejo več posvečat svojim hobijem :roll:
al pa jst živim v pravljici ker tega ne vidim okrog sebe :gruebel:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Jaz pravim samo to, da so meni čudni oz. hecni nekateri razlogi zakaj se nekateri pari odločijo za otroka:
- ker sva že toliko in toliko stara
- ker sva že toliko in toliko časa skupaj, da je normalno, da se odločiva sedaj za otroka
- ker pravzaprav ne vesta kaj bi skupaj počela (da lih ne rečem, da jima je dolgčas), pa sta si najprej zato kupila psa, zdaj pa...
- ker ga imajo vsi najini prijatelji
- ko ga bo pa moj prijatelj mel, ga bova tudi midva....da bodo otroci skupaj odraščali in tako se bomo tudi mi še naprej full pogosto dobivali in videvali

Redko (jaz sem to do zdaj slišala od enega) pa slišiš reči, da si dva želita otroka:
- ker sta pripravljena nanj in tako tudi na skupno oskrbo in odrekanje vsemu ostalemu
- ker si ga sedaj pa res želita

Potem pa mladi očkoti popivajo s prijatelji, hodijo okoli žena pa skrbi za otoka...ker očitno nekateri niso bili pripravljeni na to...ampak ok, ''dejmo ga met, če ga že ostali imajo''.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

^^ a je pol boljše kar imet otroka pri 15ih ker si ga oba neskončno želita, nimata pa še niti srednje šole? (to leti na starost. valda boš gledal tudi na to!)

kaj je tako zelo groznega, ča imajo prijatelji približno isto stare otroke, saj so pa menda ja sami tudi ista generacija. in tudi če so otroci po 5 let razlike se komot družijo. ti pa pišeš kot da ima 5 kolegic v istem letu "zanalašč" otroka.

jaz recimo vem kaj početi cele dneve. pa to še ne pomeni, da si ne želim otroka v prihodnosti. in se zavedam določenega odkrekanja. zato pa zdaj uživam in se ne dolgočasim s parnerjem. se pravi kdor ima kaj početi ne rabi otroka?? đizs no.

in kaj za vraga je tako zelo slabega, če gre fant tu pa tam ven s kolegi? (tudi punca!) seveda je odvisno od vsakega posameznega očeta, če zna začrtati mejo tako pri količini alhkohola kot tudi pri količini samega pohajanja, toda da ne bi smel na eno veselico, ki je enkrat na leto ker ima doma otroka, je pa pretiravanje. otrok spi. če ne spi je eden od staršev zraven dovolj. če se ga več ne doji lahko prosiš babico da pride pazit otročička in gresta oba. al po otroku ni več življenja za starše??? (saj s takim razmišljanjem pa moški res nočejo otrok, če vejo, da se premaknit ne bodo smeli)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ampak jst vseeno mislim, da si ti ljudje želijo otroka. kar si ti naštela, so pa razlogi zakaj ga imeti ravno zdaj, ta trenutek in ne edini razlog, zakaj sploh imeti otroka.
in ja, razlogi so hecni, ne zdijo pa se mi žalostni, kot je ena napisala :razz:

mladi očkoti, ki popivajo, so najbrž popivali že prej..po drugi strani pa tudi ne moreš pričakovat da bo 24ur na dan doma samo zato ker imata dojenčka. jst svojega "spustim" na pivo s kolegi in tud jst se včasih zmenim za kakšen kino, pijačko brez tamalega. je pa res, da je tega manj kot včasih. :wink:
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Spet vlečeš za jezik claire.....svašta!

jaz govorim samo o full ekstremnih primerih, ki pa se dogajajo....da tip tudi po tem, ko dobi otroka živi še naprej tako, kot če ga ne bi imel in razmišlja: ''sej je žena zato doma, da ga bo čuvala in pazila.''

Govorim tudi o tem, da tako kot nekateri pari potrebujejo za zapolnitev prostega časa hobije, se nekateri pač odločijo za otroka.

Ja sorry...ampak nekateri res tako razmišljajo....in tudi funkcionirajo.
In nekaterim je kvalitetno preživljanje prostega časa s partnerjem isto ali ga preživljajo skupaj z otroci, ali sami. Meni ni...
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

v-e-s-n-a napisal/-a: tip tudi po tem, ko dobi otroka živi še naprej tako, kot če ga ne bi imel in razmišlja: ''sej je žena zato doma, da ga bo čuvala in pazila.''

verjetno ni začel popivat po rojstvu otroka! ti je že rinca povedala. torej ko nima otroka lahko popiva, potem pa ne bi več smel? oprosti, a moškega ki popiva lahko ima le ženska ki je podobna. ena normalna nebo s takim.
in noro je razmišljanje, da se bo moški prisiljen umiri ko dobi dete.
in kar si izberete to imate.

ti se pa zdaj kar zgovarjaj da si mislila na exreme. extermi so povsod, torej ta debata ne bi imela smisla. ti govoriš o nevemkolikih primerih, ki imajo otroka iz vseh drugih vzrokov, razen želje po njem. če pa to ni idiotizem...
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

kaj ti naj jaz, ko pa oni sami povejo razloge....in še od nobenega nisem slišala: zato ker si ga resnično želiva. Vsi vse drugo prej povejo...
Kaj jim naj zdaj jaz....tako pač je. kakor kdo hoče...
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

men se pa to zdi tok logično, da sploh omenjala ne bi, če bi me kdo vprašal zakaj imam otroka.
po drugi strani se mi zdi pa to čist preveč osebno za spraševat. :?
mateja79
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a mateja79 »

v-e-s-n-a napisal/-a:ok, ''dejmo ga met, če ga že ostali imajo''.

Jaz pa mislim, da primer, ki ga navajaš ni tako zelo pogost. Vsaj jaz ne vem za takšne primere.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Meni se ne zdi najboljši razlog za imeti otroka ta, da si ga želiš. Želiš si ga lahko iz sebičnosti, ker rabiš nekaj, s kom se boš ukvarjal in o čem boš razmišljal in zaradi česar boš dobil neko veljavo. Želja po otroku je lahko zelo podobna želji malega otroka po psu ali liziki pred blagajno.

Ko gre za odločitev za otroka, je veliko pomembnejše, vsaj jaz tako mislim, urejeno življenje. To pomeni tako urejeno materialno stanje, kot predvsem urejeno razmišljanje, dojemanje sebe, svojega življenja, svojih ciljev.

Odločitev za otroka bi morala priti takrat, ko imaš že dosežene svoje osebne cilje in v glavi razčiščene pojme o sebi. Odločitev za otroka ne bi smela biti posledica nedoseženih osebnih ciljev in torej sredstvo kompenzacije (kar je, prevečkrat). Otrok bi morala biti racionalna, ne emocionalna odločitev.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tysia »

Racionalna odločitev z dodatno pridruženimi "pozitivnimi" emocijami. :)
Se pa strinjam z napisanim, g00fy. ;)
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

~NIA~ napisal/-a:kot da so vsi otroci načrtovani (iz takšnih in drugačnih razlogov).
Lahko se pa ponesreči - pa ni bilo nobene želje po otroku - veliko otrok je "ponesreči" narjenih pa so še vedno ljubljeni in v ljubeči družini (seveda nekateri niso, ampak tudi nekateri načrtovani niso).

jsz bom imela otroka, ko bom imela za to možnosti (dokončana šola, služba, stanovanje..) razen, če se ponesreči.

:gut:

Tudi jaz nisem bila načrtovana pa sta me starša imela in me še imata zelo rada. To ne pomeni, da si nista želela otrok, saj so potem še sledili, ampak to, da nisem bila načrtovana tisti moment.

In dvomim, da ima nekdo otroke, ker je recimo star 40 let in je to že njegova skrajna možnost. Nima otrok zato, ker je star, ampak zato, ker si jih želi in jih zaradi starosti ne bo mogel imeti čez 10 let. Ampak še zmeraj jih ima zaradi želje, ne zaradi starosti.
Stane_16
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Stane_16 »

Otroci so pa ja tako luštkani. Posebej tam od 13 leta dalje, ko začno resnično oboževati svoje starše. Treba jih je imeti veliko in kmalu. Tudi ekonomski časi so primerni in napovedujejo veliko srečnih trenutkov v družinici.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Stane_16 napisal/-a:Otroci so pa ja tako luštkani. Posebej tam od 13 leta dalje, ko začno resnično oboževati svoje starše....

hehehe...verjetno si mislil ''resnično oboževati'' :D
Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a honeydew »

~NIA~ napisal/-a:
jsz bom imela otroka, ko bom imela za to možnosti (dokončana šola, služba, stanovanje..) razen, če se ponesreči.

Ahahahahahahahahha
Odgovori