Premalo časa zame

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

glede na to, da on NOČE delati manj, ona pa še povrh trmari in si nalašč kaj izmisli ko bi on imel čas...
tole vse skupaj je nek začetek konca.
sploh se pa tudi jaz strinjam s positive. kaj ti bo pijačka vsak večer? to jaz nebi zdržala- tudi mene zanima- kaj pa hobiji (tenis,odbojka, kolesarjenje, sprehodi, pohodi, izleti, rolanje) pač stvari za katere potrebuješ kak popoldan ne pa 2 uri zvečer.
ne razumem kaj vidva sploh počneta skupaj?
vedno rečem, da rajši imam slab avto in nižjo plačo ter veliko od življenja, narave, partnerja. kot pa fanta s fleksibilnim urnikom, veliko denarja in nič časa.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a modrobela »

Dela tam približno do 22ih, včasih malo več, včasih malo manj.

On je že dlje časa tako navajen, da je pač smisel življenja delo in na ta način si je vedno zapolnjeval čas. Nekih hudih kolegov nikoli ni imel, ker ne pije in ne kadi in mu ni bilo za v njihovo družbo. Tako je ostajal vedno bolj sam. Ravno tako nima kakšnih hobijev, vsaj kar se športa tiče ne, ker ima precej zdravstvenih omejitev, ker je imel določene probleme, tako da potem res ni nikoli za nič kaj drugega namenjal časa.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

^^ :eek: :eek:
pardon. kaj? saj nič nočem ampak.. kako si se zaljubila v človeka ki vidi le in samo delo? mislim. a nič ne počneta skupaj? a niti kolesariti ne sme? magari počasi? mislim. res. kaj? kaj pa izleti? saj ni nujno da se izmozga do amena. kake krajše poti. vintgarji, arboretumi, karkoli pač razen kina, kjer niti pogovor ne more steči in pijačk s prijatelji (čeprav zdaj praviš, da jih nima- ??), kjer tudi nista sama, da bi se zabava sama, se smejala sama, delala karkoli sama!

oprosti, a jaz takih parov ne štekam. kako lahko ljubiš nekoga s komer ne delaš skupaj nič. za sprostitev, v prostem času, za rekreacijo. i don't get it!
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
IloveCoffee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a IloveCoffee »

Moški, ki ima rad svojo službo in rad dela. Mislim, da laže sam sebi, ko pravi, da kasneje, ko bo denarja dost se bo pa spremenil.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

hmmm :gruebel:
čaki, dejansko nimata ničesar kar bivaju veselilo da bi počela skup?! sex ne šteje med hobije :P
Ne vem potem, moj tut sicer veliko dela, ampak ko je fraj pa počneva dost stavri skupaj, rolanje, izleti, tko kot je claire napisala, moj tut ne kadi in ne pije pa ma vseen frende, tut če ima zdravstvene težave lahko gre recimo v arboretum, sej to ni športanje, ampak en uizi sprehodek.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Spremenil se definitivno ne bo.
Sploh po tem, kar si zdaj povedala, je očitno, da pač zelo rad dela in ga to zadovoljuje. Nekateri ljudje ne znajo uživat, resno. Še en teden na morju komaj zdržijo.

Z njim boš lahko ostala na dolgi rok samo, če ga sprejmeš takega kot je in se zamotiš sama s sabo. Oziroma pač živiš naprej, kot da bi bla samska, počneš stvari, ki bi jih sicer počela, razen tega, da si mu pač zvesta.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kokica87 »

Sicer ne vem ali je že katera te to vprašala ali ne, ampak kaj pa dopust? Si ga vzame, gresta na morje poleti ali v gore pozimi? Ali sta dejansko celo leto doma?

Drugače pa priporočam da se pogovoriš z njim, obrazložiš mu kaj te moti, pa poskusita skleniti kompromise - tako kot je že ena prej omenila, naj dve nedelje dela, dve naj si pa vzame zate.
Moj tudi veliko dela, ampak sva vseeno dosti skupaj: čez teden ponavadi zvečer kakšna pjačka, sprehod, nedelje imava pa rezervirane za razne izlete,... Sicer vsako nedeljo nama res ne znese kam iti, ali pa je preutrujen da bi še kam šla, takrat si vzamema čas za počitek pa se cartama, ipd...
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

modrobela napisal/-a:Dela tam približno do 22ih, včasih malo več, včasih malo manj.

On je že dlje časa tako navajen, da je pač smisel življenja delo in na ta način si je vedno zapolnjeval čas. Nekih hudih kolegov nikoli ni imel, ker ne pije in ne kadi in mu ni bilo za v njihovo družbo. Tako je ostajal vedno bolj sam. Ravno tako nima kakšnih hobijev, vsaj kar se športa tiče ne, ker ima precej zdravstvenih omejitev, ker je imel določene probleme, tako da potem res ni nikoli za nič kaj drugega namenjal časa.

Ok....tak način življenja je značilen morda za REDKE ljudi, ki so SAMSKI.

Sedaj pa ima tebe, in bi lahko to malo zmanjšal, več užival v življenju in vsem, kar mu to ponuja. Morda mu večkrat povej kake te zadeve in bo začel drugače razmišljat...bo uvidel, da delo ni vse!
Če pa bo še vedno tak, je pa pač deloholik in potem je na tebi, ali boš ostala z njim in ga sprejela takšnega kot je, ali ne.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

:lach: si predstavljaš, da bi bila s tako dolgočasnim človekom vse dni? Bi še prej spoznala kolk brezvezn je.
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

claire napisal/-a:^^ :eek: :eek:
pardon. kaj? saj nič nočem ampak.. kako si se zaljubila v človeka ki vidi le in samo delo? mislim. a nič ne počneta skupaj? a niti kolesariti ne sme? magari počasi? mislim. res. kaj? kaj pa izleti? saj ni nujno da se izmozga do amena. kake krajše poti. vintgarji, arboretumi, karkoli pač razen kina, kjer niti pogovor ne more steči in pijačk s prijatelji (čeprav zdaj praviš, da jih nima- ??), kjer tudi nista sama, da bi se zabava sama, se smejala sama, delala karkoli sama!

oprosti, a jaz takih parov ne štekam. kako lahko ljubiš nekoga s komer ne delaš skupaj nič. za sprostitev, v prostem času, za rekreacijo. i don't get it!

Ljudje smo si različni. Meni zadošča, da se pogovarjava, ne rabim nekaj delat zraven. Iskren sproščen pogovor v dvoje mi pomeni največ. Brez prijateljev, ker potem ne bi bil to več samo najin čas.
Kolesarim tudi sama ne, tako da mi še prav pride, da tudi on ne. Važno je koliko časa sva skupaj in ne kaj počneva. Počneva pač tisto kar nama paše. Ni moj problem, da ne bi vedela kaj početi, ampak da ima premalo časa zame.
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

sirova štručka napisal/-a::lach: si predstavljaš, da bi bila s tako dolgočasnim človekom vse dni? Bi še prej spoznala kolk brezvezn je.

Verjemi, da niti zdaleč ni dolgočasen!! Eni morate čas zapolniti še z nečem drugim zraven, da se ne dolgočasite. Ali ste pa preveč skupaj in ne veste več kaj počet. Mogoče imate ravno kontra problem od mene.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^ampak obdobje "zaljubljenega strmenja v oči" slej ko prej mine, takrat pa se rabi "še neki za zraven za počet" v času, ki ga preživljaš s partnerjem.
teiika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a teiika »

Tvoj problem me spominja na mojega bivšega fanta, ki je prav zato bivši.. tud je vedno delal cele dneve in vedno govoril, da zdaj še malo potrpima, da boma stanovanje porihtala, pol je to blo, pa spet malo potrpet, da to in ono, in da si naredima neko zalogo za ziher pa take.. ni zmanjkalo idej, zakaj je treba tolko delat.. in sem se tud zamislila, kako bo ko bo otrok in bom sama cele dneve, kr to bi bil ziher spet en vlki razlog, zakaj je treba več delat.. definitivno ga moreš vprašat, če še nisi, kako dolgo misli tako delat, kr denar ni vse in ni res, da se ne da bolj skromno živet in preživet več časa skupaj.. men pač taka zveza ne more funkcionirat.. mislim pa da v tvojem primeru, se ne bo nikoli spremenil, tak da al se sprijazniš in tak živiš al pa končaš pa mislim, da bo tvoj primer še naprej podoben mojemu.. :(
Kdor gleda z očmi, vidi zunanjost. Kdor gleda s srcem, vidi v srce. Kdor gleda z ljubeznijo, ne vidi ničesar,je popolnoma slep...
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

purple_rain napisal/-a:^^ampak obdobje "zaljubljenega strmenja v oči" slej ko prej mine, takrat pa se rabi "še neki za zraven za počet" v času, ki ga preživljaš s partnerjem.

Nismo vsi takšni veš. Midva se z ničemer ne ukvarjava pa nama nikoli ni dolgčas. Isto moja starša nista nikoli imela nobenega hobija pa sta še vedno zelo dober par.
V življenju imajo nekateri toliko nujnih obveznosti, da enostavno prosti čas rajši namenijo počitku in pogovarjanju in jim ni še do drugih aktivnosti.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

teiika napisal/-a:Tvoj problem me spominja na mojega bivšega fanta, ki je prav zato bivši.. tud je vedno delal cele dneve in vedno govoril, da zdaj še malo potrpima, da boma stanovanje porihtala, pol je to blo, pa spet malo potrpet, da to in ono, in da si naredima neko zalogo za ziher pa take.. ni zmanjkalo idej, zakaj je treba tolko delat.. in sem se tud zamislila, kako bo ko bo otrok in bom sama cele dneve, kr to bi bil ziher spet en vlki razlog, zakaj je treba več delat.. definitivno ga moreš vprašat, če še nisi, kako dolgo misli tako delat, kr denar ni vse in ni res, da se ne da bolj skromno živet in preživet več časa skupaj.. men pač taka zveza ne more funkcionirat.. mislim pa da v tvojem primeru, se ne bo nikoli spremenil, tak da al se sprijazniš in tak živiš al pa končaš pa mislim, da bo tvoj primer še naprej podoben mojemu.. :(

Se full strinjam s tem...pomoje če je deloholik, je deloholik in to tudi ostane....tak človek pač ne zna odklopit, ne zna si časa vzet za druge stvari, da bi dejansko videl, koliko je okoli njega pomembnih stvari - ki niso delo!
In ja...tak bo živčen na dopustu po 3 dneh, za otroke pa ostaneš sama....take it or live it.
Zaklenjeno