Odstranjevanje dlak (britje / depilacija / voskanje)

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori

Na kakšen način si odstranjujete dlake?

Britje.
409
80%
Depilacija.
46
9%
Voskanje.
56
11%

Skupaj glasov: 511

Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kikyca »

Jaz si noge epiliram - prvič, drugič boli ko vrag samo se splača potrpet. Na bikini predelu sem si sam enkrat probala epilirat pa je blo prehudo... za to še vedno pogum zbiram, upam da mi ga bo uspelo zbrat zaj enkrat v bližnji prihodnosti, ker se mi ne da več tak pogosto krat brit tam spodaj :D

Drugače pa stistni zobe, misli na kaj drugega kolko pač lahko, jaz si včasih mumlam kako pesem mi pomaga zdržat bolečino :D vsakič bo boljše ;) al pa pojdi v salon, da ti z voskom tisto je še hitreje konec kot z epilatorom menda.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

^^Pa ti grejo z depilatorjem vse dlake vn?
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kikyca »

^^Ja bolj al manj. Do zdaj nisem mela nekih problemov, no na koncu pač pogledam če mi je kje kak ostala pa pač grem še čez enkrat, da jo pobere. Edino včasih ko mi pol nove zrasejo, se mi pol kaka vmes not zarase pa jo morem s pinceto ven, ampak ni neke panike.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Nesanica »

jz sm pa za epilator na vseh predelih,samo bkini predel raje prepustim kozmetičarki in enkrat na mesec skočim na brazilsko. Enkrat sem poskusila z epilatorjem in ne bom nikoli več!
LaDolceVita
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a LaDolceVita »

UG84 napisal/-a:Kopiram:

*metika* napisal/-a:Mene pa zanima kam kej hodte na depilacijo oz. kje najbolj kvalitetno nardijo?kok časa vam potem zdrži? :)

js sm hodila kksn let in pol v LJ v salon beauty berni, zj pa hodm v KR spa natura...z obema ful zadovoljna, samo LJ mi je bla mal deleč. Cena pa v LJ 16,5€, KR 20€.
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja

Neprebrana objava Napisal/-a poletje06 »

Danes sem bila na depilaciji in imam na stegnu vijolične pikice, ki tvorijo dve grdi črti in izgleda obupno, sploh zdaj, ko je tako vroče, da morem nosit kratke hlače. Je mogoče katera to že imela in če je, koliko časa traja da izgine? Pomaga kakšna krema? Do zdaj se mi to še ni naredilo.
Uporabniški avatar
hautehippie
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a hautehippie »

Vijolične pikice = modrice :), tako da bo trajalo nekaj dni. Kreme ne pomagajo ;)
Uporabniški avatar
2Good2BTrue
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a 2Good2BTrue »

okej.. men se pa vsakič ko se pobrijem nardijo mozolčki pa dlačice se mi vraščajo.. :/ in ne vem kaj naj naredim.. z elpilatorjem preveč boli.. no vsaj prvič, z voskom še nisem poskusila.. sedaj vzamem pinceto se vsedem pred TV in lepo uredim, ampak to res vzame kar nekaj časa..
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^depilacija?
Jz tud nisem za britje (razen če se mudi - kar je pa rahlo ironično), ker se skor vedno uspem urezat, eh. :)
Uporabniški avatar
urska.pavlic
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: domzale
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a urska.pavlic »

najboljša je dobra depilacija.ko sem bila majhna sem hotela imati mednožje brez6 dlak,tko da sem probala z britjem in sem se zarezala pa še pikice sem dubila. ki sem jih odpravla z arganovim oljem. res da je 0.5 litra okrog 30 evrov. ampak je prav za kožo, kolegica si zdravi opekline z njim,ki jih je dobila pri prometni nesreči. ampak drugač depilacija,ki jo narediš sam ali v salonu...
zvezdica
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Nekje sem prebrala, da za odstranjevanje teh pikic, rdečice in podobnega, nekatere uporabljajo razkužilo Spitaderm.
Ima katera izkušnje s to stvarjo? Je učikovito za odpravljanje rdečice, pikic inmozoljčkov na bikini predelu???
Uporabniški avatar
Stripy
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Stripy »

Uuuuu Spitaderm zna tok pečt, da adijo pamet. Jst sm si zadnjič hotla sam žulj razkužt, ojoj napaka. Kolk more pol to razdražt po celih nogah, ne vem.

Ja pa majka za vse ostalo- oba pearsinga sem si razkužvala s to zadevo in morm rečt, da se mi ni niti en zagnojil.

Dj če kera upa probat, naj poroča, jst nimam jajc. :P
Uporabniški avatar
Dizzy.girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Dizzy.girl »

2Good2BTrue napisal/-a:okej.. men se pa vsakič ko se pobrijem nardijo mozolčki pa dlačice se mi vraščajo.. :/ in ne vem kaj naj naredim.. z elpilatorjem preveč boli.. no vsaj prvič, z voskom še nisem poskusila.. sedaj vzamem pinceto se vsedem pred TV in lepo uredim, ampak to res vzame kar nekaj časa..

Noo ... sej maš kr nekej možnosti. Najprej pa prenehej z britjem, ker to očitno ni v redu zate. Mislim, zakaj bi se matrala pa jokcala vsakič ko bi se ti spet isto zgodil? :? malo neumno. Obstajajo pa še druge alternative. Lahko na primer probaš kakšno od depilacijskih krem, pri katerih ti ni treba uporabljati britvice. Te 'pene' znajo bit sicer precej agresivne tako da ne vem kako jih bo tvoja koža prenesla, sploh če maš (očitno) bolj občutljivo, ampak mislim da se splača poskusit. Če pa želiš rezultate, ki bi bili malo bolj trajni, sta pa na voljo še epilator oziroma vosek. Oboje boli, seveda, ker je za lepoto treba včasih malo potrpeti, ampak ne vidim razloga zakaj ne bi malo stisnila zobe, če bi to pomenilo konec vraščanja dlačic in gladke noge veliko dlje kot po britju. Sploh pa se tut epilatorja zelo hitro navadiš in obstajajo tut taki, ki majo hladilne nastavke (te daš prej v zmrzovalnik) in ti razdraženo kožo sproti še hladijo in lajšajo bolečine. Iz svojih izkušenj pa ti lahko povem, da se meni tudi po uporabi epilatorja nekatere dlake obračajo navznoter (se vraščajo), ampak kakšnih rdečih pikic ali mozoljčkov nisem nikoli opazila. Glede voska ti pa ne morem povedat izkušenj iz prve roke ker ga je doma menda precej smotano uporabljat in zahteva kar nekaj vaje, preden res uspeš vse populit kot je treba.
Še najboljši nasvet zate bi bil, da obiščeš kozmetičarko. Pred tem naredi še piling in voskanje v kozmetičnem salonu je res učinkovito, mislim da ne boš imela več takih problemov kot do zdaj. Pa še lahko ti bodo svetovali kaj se še da narediti.

Huh, wao, kako obsežen post, lih malo preveč časa sem imela med malico :P
o tem se je sicer že veliko pisalo, ampak vseeno :wink: srečno!
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Jaz sem tudi že sprobala nekaj metod, ampak najbolj gladke noge imaš definitivno samo po britju! Je pa res, da ti dlake zelo hitro nazaj zrastejo...se mi zdi, da se to pri meni zgodi s svetlobno hitrostjo. :?
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

haley napisal/-a:ampak najbolj gladke noge imaš (*) definitivno samo po britju!
(*)hočeš rečt "imam"? Kako smo si različni, jz pa po depilaciji. ;)
Odgovori