Obrezovanje otrok: za ali proti?
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
Prednosti me ne prepričajo, da sprejmem tveganje pri svojem otroku. Tveganje pa me ne prepriča, da bi obsojala taka dejanja.
http://www.intimatemedicine.si/zdravje- ... jen-penis/
PReberi odstavek Kaj sta prepucij in frenulum.
Edit: V zadnjem stavku prej omenjenega odstavka pa imaš omenjeno tvojo "sluz", ki je ubistvu izloček žleze, imenovan smegma.
Edit: V zadnjem stavku prej omenjenega odstavka pa imaš omenjeno tvojo "sluz", ki je ubistvu izloček žleze, imenovan smegma.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
barbie_girl_85 napisal/-a:Prednosti me ne prepričajo, da sprejmem tveganje pri svojem otroku. Tveganje pa me ne prepriča, da bi obsojala taka dejanja.
"Ob rojstvu ima vsak fantek kožico zalepljeno na sluznico glavice penisa. Kožica preprečuje nastanek vnetja sluznice – amoniakalnega dermatitisa. Kožica naj bi se začela počasi luščiti šele pri dveh letih starosti, lahko tudi kasneje. Najbolje je, če poteg kožice preko penisa opravi pediater ali celo urolog."
kopirano z vizite.
če že nimate pametnih argumentov ne rabte jokcat adminom, da sm zlobn:)
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
barbie_girl_85 napisal/-a:So pač uporabili napačen izraz. Potegni kožico in poglej, ali je sluznica ali koža. Še prej ga pa umij, da ne boš res mislil, da je sluznica
sluznica je, dokler se ne izsuši...
če nebi bilo sluzi bi prihajalo do limanja na glavico kože, saj se kožica nebi premikala po suhem tako gladko.
Nekako logično je, da če umiješ, da je sluzi zlo malo oz. skoraj ni..ker jo spereš, moški pa imamo zlo malo sluzi v tem predelu.
"Na koži ali sluznici penisa, mošnje, srama, materničnega vratu ali področja ob zadnjiku se po prehodnem zbadanju pojavijo na pordeli podlagi skupine drobnih mehurčkov, "
vir: http://www.nasa-lekarna.si/sl/clanki/cl ... organizma/
glej glej..že druga pomota v izrazu?
vir: http://www.nasa-lekarna.si/sl/clanki/cl ... organizma/
glej glej..že druga pomota v izrazu?
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
sej pravim..greva do strokovnjakov in jih skupaj povprašava o sluznici penisa, če hočš, da ti dokažem:)
samo če v google napišeš: sluznica penisa dobiš pod veliko forumov, portalov itd. ta izraz:)
Torej...obrez sramnih ustnic žensk je dokazano isti, kot obrez moškega penisa..vendar ti raje podpiraš samo moško obrezovanje kajne?:)
samo če v google napišeš: sluznica penisa dobiš pod veliko forumov, portalov itd. ta izraz:)
Torej...obrez sramnih ustnic žensk je dokazano isti, kot obrez moškega penisa..vendar ti raje podpiraš samo moško obrezovanje kajne?:)
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
Tole iz Ria. Sej ne, da ti ne verjamem, nasprotno. Me pa bolj poglobljeno zanima, kako so to ugotavljali in kaj so ugotovili.
barbie_girl_85 napisal/-a:dodoman napisal/-a:namreč na mednarodni konferenci v Riu je bilo dokazano, da obrez sramnih ustnic preprečuje aids pri ženskah...
![]()
![]()
Prosim, nalimaj. HIV ženska dobi z spermo. Kako do vraga bi ga obrez preprečil? Nalimaj raziskavo, ne teksta, ki omenja neko raziskavo. Sploh pa, če so dokazovali na mednarodni konferenci......
EDIT: Če me raziskava prepriča, in če obrez PREPREČUJE okužbo z hiv, bom začela podpirati obrezovanje.
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
dodoman napisal/-a:sej se zavedaš, da so vse hiv raziskave butaste in namenjene za izgovor obrezovalcev?
drgač pa guglaj za female circumcision hiv
al pa kj tazga..ne spomnim se točno.
Torej vira ne moreš navesti?

sem se pa zdej spomnil ena tvojo kontradikcijo..
namreč, če bi moški imel na penisu kožžo in ne sluznico..kako se pol sploh moški okuži z aidsom od ženske?
namreč čez kožo ne more virus...
tolko o tem, da glavica penisa ni sluznica;)
namreč, če bi moški imel na penisu kožžo in ne sluznico..kako se pol sploh moški okuži z aidsom od ženske?
namreč čez kožo ne more virus...

tolko o tem, da glavica penisa ni sluznica;)
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
Če ne upoštevaš mene, potem upoštevaj sebe. Še vedno trdiš, da so prednosti izmišljene in da so miti?
Tvoj post, vendar se v celoti ne stinjaš z njim al kako?
dodoman napisal/-a:Studies about the benefits of circumcision have provided conflicting results. Some studies show certain benefits, while other studies do not. The American Academy of Pediatrics (AAP) says the benefits of circumcision are not significant enough to recommend circumcision as a routine procedure and that circumcision is not medically necessary. The American Academy of Family Physicians believes parents should discuss with their son's doctor the potential benefits and the risks involved when making their decision.
Tvoj post, vendar se v celoti ne stinjaš z njim al kako?